Kavurucu sıcaklar bebeğinizi etkilemesin

Güncelleme Tarihi:

Kavurucu sıcaklar bebeğinizi etkilemesin
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2018 11:09

Yaz sıcaklarının iyice kendisini hissettirmesiyle birlikte bebeklerde pişik sorunu da artmaya başladı. Kızarıklık, kaşıntı ve yanma ile kendini gösteren bu cilt problemi, bebeklerle beraber annelerin de kâbusu oldu.

Haberin Devamı

 

Aşırı sıcak havanın yanı sıra yaz aylarında bebekler ve annelerinin kâbusu olan pişiğin oluşumunu hızlandıran birçok neden var. Seyrek bez değişimi, kalitesiz bez kullanımı, alerji, kimyasal içeren ıslak mendiller, ishal ve bazı gıdalar sebepleri arasında yer alıyor. Bebekler, savunmasız ve hassas ciltleriyle bu dış etmenlerden fazlasıyla etkileniyor.

 

Bu süreçte daha çok bitkisel içerikli pişik kremleri kullanımını öneren WeeBaby yetkilileri, “yaz aylarında bebeklere rahatsızlık veren pişik sorununun oluşmasını engellemeye yardımcı oluyor. Zeytinyağı, badem yağı, papatya ekstresi karışımından oluşan krem, içerdiği yüzde 15 çinko oksit ve lanolin sayesinde pişik oluşumuna karşı uzun süreli koruma sağlıyor. Aynı zamanda cilt üzerinde koruyucu bir tabaka oluşturarak, bebeğin ıslak yüzey ile temasını önlüyor. Dermatolojik olarak test edilen, paraben ve zararlı kimyasal içermeyen krem, annelerin gönül rahatlığıyla kullanması şart” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!