İranlı doktor dizilerin ’fenomen’ ismi oldu

Güncelleme Tarihi:

İranlı doktor dizilerin ’fenomen’ ismi oldu
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 30, 2018 09:29

ADANA’da Çukurova Üniversitesi(ÇÜ) Balcalı Hastanesi Fizik Tedavi Merkezi’nde ihtisasını yapan İranlı Doktor Emir Nehzati, sinema ve TV yapımcılarının dikkatini çekti. Aldığı küçük rollerle izleyicilerin karşısına çıkan Doktor Emir, en büyük hayalinin komedi filmlerinde oynamak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı



Doktor bir ailenin oğlu olarak İranın Tebriz şehrinde Dünyaya gelen Emir Nehzati, kendisi de doktorluk mesleğini seçti ve Samsun Ondokuz Mayıs Tıp Fakültesinde okumak için Türkiyeye geldi. TVden öğrendiği Türkçeyi çok akıcı konuşan, esprilerini çok beğendiği ve bütün filmlerini severek izlediği koyu bir Kemal Sunal aşığı olan Emir Nehzati, okulunu bitirdi ve ÇÜ Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesinde Fizik Tedavi Uzmanlığı ihtisasına başladı.

Görev yaptığı srviste hastalara şifa dağıtan, esprileri ile onlara moral veren Emir Nehzati, dizi yapımcılarının da dikkatini çekti. Ankara Yazı Veda Mektubu adlı sinema filminde küçük rollerle Beyaz Perdeye adımını atan Doktor Emir, TVde yayınlanan Karagül , Aşk ve Mavi dizilerinde aldığı rollerle kendini sevdirdi.

Türkçeyi çok akıcı konuşması ve Türk Sinemasını da yakından izleyen İranlı Doktor Emir Nehzati, sinema sanatçısı ve CHP eski Milletvekili Berhan Şimşeke benzerliği ile dikkat çekiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!