Büyükşehir’den ücretsiz sağlık hizmeti

Güncelleme Tarihi:

Büyükşehir’den ücretsiz sağlık hizmeti
Oluşturulma Tarihi: Kasım 26, 2018 11:37

ADANA Büyükşehir Belediyesi, ücretsiz evde bakım, evde sağlık, tam donanımlı ambulanslarla hasta nakli, onkoloji hastalarına servis aracı ve meme kanserinin erken tanısını sağlayan mamografi hizmetlerine devam ediyor.

Haberin Devamı



Büyükşehir Belediyesininden yapılan açıklamada uzman sağlık görevlilerinin, 4,5 yılda 16 bin 687 ev ziyareti yapıp, özel donanımlı ambulanslarla 37 bin 711 hastanın sağlık kuruluşlarına naklini sağladığı belirtildi.

Büyükşehir personeli, yaşlı, hasta ve engelli bireylerin kişisel bakımı, ağız sağlığı bakımı, saç ve sakal tıraşı ile tırnak bakımlarını gerçekleştirerek, moral aşıladı. Ayrıca ihtiyaç sahiplerine bin 454 tekerlekli sandalye, 161 adet akülü araç ve 733 adet beyaz bastonu da ücretsiz dağıldı. Meme kanserinde erken tanı imkanı sunan gezici dijital mamografi cihazı ise kırsaldaki yerleşimlerde yaşayan bin 950 kadına sağlık hizmeti sundu.

ONLAR ARTIK HAYATA BİR BAŞKA GÜLÜMSÜYOR

Adana Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı bünyesinde görev yapan doktor, psikolog, hemşire, sağlık teknisyeni, yaşlı bakım personeli ve kuaförden oluşan ekip, evde bakım ve evde sağlık hizmetleri kapsamında hizmet verdi. Uzman ekip, Adana sınırları içinde evden çıkamayan, hareket kabiliyeti az veya hiç olmayan, 60 yaş üzeri yatağa bağımlı vatandaşları düzenli olarak ziyaret etti. Yaşlıların saç ve sakal tıraşından, çarşaf değişimlerine kadar her türlü ihtiyaçlarını karşılayan sağlık personeli, tansiyon, kan şekeri ve kolesterol ölçümlerini düzenli olarak yaptı. Ağız ve diş sağlığı kontrollerini de aksatmayan sağlık ekibine psikologlar da eşlik etti.

YATALAK HASTALARA ORTOPEDİK YATAK VE KARYOLA

Adana Büyükşehir Belediyesi, hizmet yelpazesine motorlu ortopedik hasta yatağı, havalı yatak ve karyola yardımını da dahil etti. Sıcak iklimin hüküm sürdüğü Adanada yatalak hastaların evde tedavisini kolaylaştırmak amacıyla motorlu ortopedik hasta yatağı, havalı yatak ve karyola yardımları da ücretsiz sağlık hizmetleri kapsamında ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldı. İstenilen pozisyonda yatış imkanı sağlayan, hem masaj hem de kan dolaşımını düzenleyerek yatak yaralarının oluşmasını önleyen havalı yataklarla tedavi konforu sağlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!