Adana Film Festivali’nde Yılmaz Güney sineması irdelendi

Güncelleme Tarihi:

Adana Film Festivali’nde Yılmaz Güney sineması irdelendi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 28, 2018 10:56

ADANA’da bu yıl 25’incisi düzenlenen Uluslararası Adana Film Festivalinde söyleşi, panel, belgesel ve film gösterimleri sürüyor.

Haberin Devamı

Adana'dan yetişen dünyaca ünlü sinemacı Yılmaz Güneyin ve sinemasının ele alındığı, ’Yılmaz Güney Sineması: Çukurova Gerçeğinin Estetiği’ konulu söyleşi 75’inci Yıl Sanat Galerisinde gerçekleştirildi. Söyleşiye konuşmacı olarak Prof. Dr. Şükran Kuyucak Esen, Doç. Dr. Ayşe Toy Par, Dr. Öğretim Üyesi Aydın Çam, Sinema Yazarı Erman Bostan katıldı.


YILMAZ GÜNEY SİNEMACILIĞI İRDELENDİ

Yılmaz Güneyin eşi Fatoş Güney ve kardeşi Yaşar Pütün'ün de katıldığı söyleşide, Yılmaz Güney sinemacılığının, yerelden evrensele yolculuğu irdelendi. Yılmaz Güney Sinemasının, Çukurova estetiğinden olabildiğince istifade ederek, evrensel mesajlar verme gücüne ulaştığına, bu konudaki Yılmaz Güney yeteneğine ve eserlerinin gücüne değinildi. Fatoş Güney, söyleşide dile getirilenleri çok beğendiğini ve şu ana kadar dinlediği değerlendirmeler arasında en doğru anlatımlardan birine şahit olduğunu belirtti. Güney, toplantıda konuşulanların bir kitap haline getirileceğini söyledi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!