3. Çukurova Karikatür Festivali hazırlıkları

Güncelleme Tarihi:

3. Çukurova Karikatür Festivali hazırlıkları
Oluşturulma Tarihi: Kasım 15, 2018 11:32

TÜRKİYE ve dünyanın saygın çizerlerini bir araya getiren 3. Uluslararası Çukurova Karikatür Festivali’nin ’Onur Konuğu’ Latif Demirci olacak.

Haberin Devamı



Çukurova İlçe Belediyesi tarafından her yıl kasımda yapılan Uluslararası Çukurova Karikatür Festivalinde tüm hazırlıklar tamamlandı. Bu yılki teması Çocuk ve Kadın olan 3. Çukurova Karikatür Festivalinin Onur Konuğu Hürriyet Gazetesi’nin 1inci sayfa çizeri Latif Demirci. Etkinliğe bu yıl saygın 6 kadın çizer birden katılacak. İtalyan Marilena Nardi, Paristen Ramize Erer, Saadet Demir Yalçın, Seher Nuray Çiftçi, Aslı Alpar ve Japon Raku İchikawa sergi açacak, atölye çalışmasına katılacak ve ’Kadın Çizerse’ adlı etkinlikte konuşacaklar.

Orhan Kemal Kültür Merkezi salonu, fuayesi ve açık alanında gerçekleştirilecek festivalde 10u aşkın karikatür sergisi açılacak. Çukurovalı tanınmış çizer Necati Abacının anısına özel bir serginin de bulunacağı festivalde, bu yıl yine öğrenciler, çocuklar ve gençler ile Türkiye ve dünyanın saygın karikatürcüleri, ’Ustalar seni, sen de ustaları çiz’ adlı çizim atölyesinde buluşacaklar.

FESTİVAL ÇOCUKLARLA BAŞLAYACAK

Ali Fuat Süer, Hikmet Aksoy, Oğuz Demir, Hicabi Demirci, Coşkun Göle, Luc Descheemaeker (Belçika), Köksal Çiftçi ile Almanyadan Erdoğan Karayel ve Hayati Boyacıoğlu ve Adanalı karikatürcülerin festivale katılacağını belirten Çukurova Belediye Başkanı Soner Çetin, "Kılı kırk yararak çok güzel bir festival hazırladık. Sadece 7 gün sonra başlayacak olan festivali çocuklarla açacağız, kadınlarla devam edeceğiz, güzel ve renkli bir sürprizle noktayı koyacağız" dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!