Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler törenle anıldı

Güncelleme Tarihi:

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler törenle anıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 26, 2020 15:05

Ceyhan depreminde hayatını kaybedenler törenle anıldı

Haberin Devamı

Ceyhun ÖZER/CEYHAN,(Adana),(DHA)- CEYHAN Belediye Başkanı Hülya Erdem; Ceyhan depreminin 22'nci yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenleri anmak için İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi’nin düzenlediği törene katıldı. Ceyhan’daki Deprem Anıtı önünde de deprem önlemlerine dikkat çekmek için anma töreni düzenledi.
Ceyhan Belediye Başkanı Hülya Erdem, Ceyhan Belediyesi Başkan Vekili Cemal Gürsel İlci ve İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Adana Şubesi yöneticilerinin katıldığı anma töreninde 27 Haziran 1998 yılındaki depremin yaralarına dikkat çekildi. Başkan Erdem, 145 vatandaşın hayatını kaybettiği, bin 517 kişinin de yaralandığı Adana-Ceyhan depreminde 48 bini az hasarlı, 19 bini orta ve 9 bini ağır hasarlı olmak üzere yıkılanlar da dahil, 76 bin konut ve işyerinin olumsuz etkilendiğini vurguladı.
Başkan Erdem, Ceyhan’ın bundan böyle deprem ve afetlerle anılan bir ilçe olmayacağını belirtti. Erdem,  Adana Büyükşehir Belediyesi ve İnşaat Mühendisleri Odası ile imar planı çalışmalarında birlikte hareket ederek Ceyhan’da güvenli yapı üretimi sağlama yolunda gayret yürüteceklerini söyledi. Depremde hayatını kaybedenleri saygıyla anan Başkan Erdem;  tekrar yaşanabilecek bir depremde can kayıplarının olmaması için önlem almanın herkesin ve her kurumun asli görevi olduğunu ifade etti.

Tören, anıta karanfil bırakılmasıyla sona erdi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!