Başkan Sözlü, Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde vatandaşla buluştu

Güncelleme Tarihi:

Başkan Sözlü, Kızıldağ Karakucak Güreşlerinde vatandaşla buluştu
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 05, 2018 12:30

Başkan Sözlü, Kızıldağ Karakucak Güreşleri'nde vatandaşla buluştu

Haberin Devamı

ADANA,(DHA) - ADANA Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, 533. Kızıldağ Karakucak Güreşleri kapsamında düzenlenen Orhan Hakalmaz konserine katılarak konser öncesi Karaisalılı hemşerileri ile buluştu.
Tarihi Kızıldağ Karakucak Güreşleri heyecanı Cuma akşamı düzenlenen Ali Kınık ve Ankaralı Ayşe konserleriyle başlarken Cumartesi akşamı gerçekleştirilen Orhan Hakalmaz konseri Karaisalılara unutulmaz bir akşam yaşattı. Sevilen halk müziği sanatçısı Hakalmaz'ın konserine Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü de eşi Zeynep Sözlü ile birlikte katıldı. Konserde sahneye çıkarak hemşerilerini selamlayan Başkan Sözlü, konuşmasında Karakucak Güreşleri'nin kaçıncısının düzenlendiğini ortaya çıkardıklarını ifade etti ve Toroslar'da yaşayan insanların Türk Milleti'nin emniyeti için önemine vurgu yaparken "Toroslar'a kim hakimse Anadolu'ya da Çukurova'ya da o hakimdir" dedi.
"KISITLI İMKANLARLA, İMAN GÜCÜYLE YAPTIK"
Göreve geldiği günden bu yana kısıtlı imkanlarla ve iman gücüyle Karaisalı'nın yollarını yapıp, suyunu getirdiklerini aktaran Başkan Sözlü, "Bu yaylaya bizim dönemimizde kışın da çıkılıyor, buraya otobüs seferleri de yapılıyor. Geldiğimizden bu yana yapılmayanları yaptık, tüm kısıtlamalara rağmen" dedi. İlçede yapılan Büyükşehir Belediyesi hizmetlerini anlattığı esnada Karaisalılı hemşerilerine dönerek "Ceyhan'ın Çokçapınar Köyü'nde doğan Hüseyin Sözlü kadar bu Karaisalı topraklarına yüzünü kim döndü, kim hizmet etti" diye sordu ve Başkan Sözlü'nün sorusu hemşerilerinin alkış tufanı ile karşılandı. Başkan Sözlü'nün konuşmasının ardından havai fişeklerle uğurlandı ve Onuncu Yıl Marşı söylendi. Programın devamında ise Türk Halk Müziğinin sevilen ismi Orhan Hakalmaz Karaisalılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!