Adanalı öğrenciler tarihi yaşayarak öğrendi

Güncelleme Tarihi:

Adanalı öğrenciler tarihi yaşayarak öğrendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 23, 2018 13:20

Adanalı öğrenciler tarihi yaşayarak öğrendi

Haberin Devamı

 


ADANA,(DHA)- ADANA Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen 'Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi' kapsamında çocuk ve gençler Ankara ve İstanbul'da tarihi mekanları ziyaret edip boğaz turu attı.
Adana Emniyet Müdürü Selami YIldız'ın da büyük önem verip, yakından ilgilendiği proje kapsamında 16 okulun katılımıyla 'Ortaokullar arası Halı Saha Futbol Turnuvası düzenlendi. 32 maç sonunda, Anadolu Ortaokulu birinci, 80. Yıl Ortaokulu ikinci, Sakarya Ortaokulu da üçüncü oldu.  Birincilik elde eden takıma bisiklet, ikinciye kol saati, üçüncü olan takımada MP3 çalar hediye edildi. Turnuvada ilk üçe giren toplam 30 çocuk, 8-11 Mayıs tarihleri arasında Ankara ve İstanbul'u kapsayan bir geziye katıldı.  Toplum Destekli Polislik Şube'de görevli 4 polis ve 3 öğretmen eşliğinde Adana'dan yola çıkan öğrenciler, Ankara'da Anıtkabir, İstanbul'da da Sultan Ahmet Cami, Topkapı Sarayı, Ayasofya, Yerebatan Sarnıcı, Galata Kulesi, Mina Türk, İstanbul Akvaryum, Eyüp Sultan Cami ve 1453 Panorama gibi tarihi mekânları gezip, Boğaz'da tekne turuna çıktılar.
Televizyonda gördükleri İstanbul ve Ankara gibi kentlerin tarihi ve turistlik yerlerini ziyaret eden çocuklar burada bol bol fotoğraf çektiler, geziye katılan çocukların birçoğu hayatlarında ilk kez şehir dışına çıktıklarını söyledi.
Projeyi değerlendiren Adana Emniyet Müdürü Selami Yıldız, 'Çocuklar ve Gençler Sosyal Koruma ve Destek Programı' kapsamında hayata geçirmiş oldukları 'Güvenli Gelecek Güvenli Ellerde Projesi'ndeki amaçlarının; Adana'ya iç göçle gelen ailelerin yoğun olarak yaşadığı, terör, asayiş ve uyuşturucu madde gibi olayların sıklıkla yaşandığı mahallerdeki çocuk ve gençlere ulaşmak olduğunu anlattı.

FOTOĞRAFLI

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!