Adana'da sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor

Güncelleme Tarihi:

Adanada sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 07, 2020 14:14

Adana'da sokak hayvanları için modern barınak faaliyete geçiyor

Haberin Devamı


 
ADANA, (DHA) - ADANA Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı gerçekleştirilen yeni, geniş, modern hayvan barınağına taşınma çalışmaları başladı. Sokak dostları yeni modern barınakla birlikte daha iyi bir tedavi ve yaşam ortamına kavuşacak. Barınakta 5 ameliyathane ile birlikte modern tesisler var.
Sokak hayvanlarına daha iyi hizmet vermeyi amaçlayan Adana Büyükşehir Belediyesi, 117 dönüm arazi üzerine kurulu, Türkiye'nin en modern hayvan barınaklarından birine taşınma çalışmalarına başladı. İçerisinde kedi ve köpek evleri, 5 ameliyathane, röntgen odası, klinik tesis, aşılama tesisleri, kısırlaştırma alanları, at ve eşekler için haralar, mutfak, soğuk hava deposu, kafeterya, sahiplendirme ve doğal yaşam alanının bulunduğu hayvan barınağına taşınma işlemi tamamlandığında sokak hayvanları daha sağlıklı, daha hijyenik ve modern bir ortamda tedavi olacak. Sürekli bakım gerektiren hayvanların da kalacağı barınak, sokak hayvanlarıyla ilgili bir çok ihtiyaca cevap verecek özellikler taşıyor
DOĞAL ALANLARI MEVCUT
20 yılı aşkın süredir Balcalı arkasında 14 dönüm arazideki barınakta hizmet veren hayvan barınağının yetersizliği nedeniyle eski Karaisalı yolu Söğütlü mevkiinde 117 dönüm arazi üzerinde kurulan Sokak Hayvanları Bakım Merkezi'nde çalışmalar büyük bir hızla devam ediyor. 8 doğal yaşam alanını içinde barındıran ve geçtiğimiz hafta yeni yerine taşınmaya başlayan barınak, sokak hayvanlarına daha doğal bir yaşam hakkı tanıyacak.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!