Adana'da Rio Olimpiyatları'na katılan Çağla Büyükakçay sevinci

Güncelleme Tarihi:

Adanada Rio Olimpiyatlarına katılan Çağla Büyükakçay sevinci
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 31, 2016 11:54

Adana'da Rio Olimpiyatları'na katılan Çağla Büyükakçay sevinci

Haberin Devamı

Adnan POYRAZ/ADANA (DHA)ADANA Tenis Dağ ve Su Sporları Kulübü kortlarında yetişerek Türk tenis tarihine geçen milli sporcumuz Çağla Büyükakçay'ın klasman rekoru kırıp Olimpiyat bileti alan ilk Türk tenisçi olması memleketi Adana'da da sevinçle karşılanırken ATDSK Başkanı Ali Refah Keskin "O bizim gurumuz" dedi, 5 Ağustos'ta başlayacak Rio Olimpiyat Oyunları öncesinde başarılar diledi.

ÜLKEMİZE İLKLERİ YAŞATTI

ITF sıralamasındaki yeri dolayısıyla Rio 2016 Olimpiyat Oyunları'nda tenis dalında Türkiye'yi temsil edecek ilk Türk tenisçi olan Adanalı Çağla Büyükakçay'ı kutlayan Keskin, şöyle konuştu "Milli sporcumuz Çağla Büyükakçay, tenise kulübümüzde başlamış, kulübümüz alt yapısında yetişmiş, ardından  üstün performansı ve başarısı ile Türkiye'nin bir numaralı tenisçisi olmuştur. İstanbul CUP'taki ilk WTA Tekler zaferini elde eden, dünya sıralamasında 67'nci basamağa kadar çıkarak klasman rekoru kıran, kariyerinin ilk Grand Slam ana tablo deneyimini yaşadığı Fransa Açık Tenis Turnuvası'nda tur atlayarak ilkleri yaşamayı ve bizlere yaşatmayı sürdüren Çağla Büyükakçay'ın Rio Olimpiyatları'nda da ülkemizi başarıyla temsil edeceğine inancımız tamdır."

BİZE BÜYÜK ONUR YAŞATTI

"Olimpiyatlarda yarışmak, olimpiyatlara katılmak ve ülkemizi temsil etmek her sporcunun bir hayalidir" diyen Başkan Keskin şöyle devam etti "Çağla'nın bizim bir parçamız, bizim çocuğumuz olması bizi çok daha mutlu ediyor. Çağla Büyükakçay, tenis dalında olimpiyatlara ilk katılan Türk tenisçi olarak sadece hayalini gerçekleştirmekle kalmayıp, ülkemizin de teniste var olduğunu göstermiş, doğduğu, tenise başladığı Adana'ya ve kulübümüze de büyük onur yaşatmıştır. Adanalı milli gururumuz Çağla Büyükakçay'a Rio Olimpiyatları'nda başarı diliyoruz. Dileğimiz, Rio Olimpiyatları'nda da yeni ilkleri elde etmesi, Türk Bayrağı'nı Rio'da dalgalandırmasıdır."

AP(AP) 31.7.2016 FOTOGRAF

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!