Adana’da Bodrum Ve Hollanda Hedefi

Güncelleme Tarihi:

Adana’da Bodrum Ve Hollanda Hedefi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 14, 2015 14:58

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Adana’yı daha çağdaş bir kent haline getirmek istediklerini belirterek, Karataş ve Yumurtalık ilçelerini güneyin Bodrum’u yapacaklarını söyledi.
Yumurtalık ve Karataş’ın bakir ve turizm yatırımları için çok uygun bir bölge olduğunu belirten Sözlü, bir program için gittiği İstabul’da imar planları ve altyapı için çalıştıklarını anlattı. Adana’nın Mersin’den Niğde’ye, Osmaniye’den Gaziantep’e kadar her yere çok yakın olduğunu kaydeden Hüseyin Sözlü, "Bu avantajı kullanmak istiyoruz. Hedefimiz Yumurtalık ve Karataş’ı güneyin Bodrum’a haline getirmek. Niyet protokolümüz var. İmar planları ve altyapısını oluşturuyoruz" dedi.
Adana’nın geleneksel mutfağını endüstriyel bir tasarıma kavuşturup örnek bir restoranla tanıtmak istediklerini de anlatan Sözlü, "Üniversiteden hocalarla konuştuk. İçli köftemizi, mercimek köftemizi ve diğer lezzetlerimizi özel bir tasarımla tanıtmak istiyoruz" diye konuştu.
Adana Büyükşehir Belediyesi’nin Adana Ticaret Borsası, Çiçekli-Aflak Kırsal Kalkınma Kooperatifi, Hollanda Çiçek Borsası’nda faaliyet gösteren IQ Flowers, Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve Garden Quala’nın birlikte yürüttüğü projeye de değinen Sözlü, şöyle devam etti:
"İnanıyorum ki Adana çiçek üretiminde Türkiye’nin en önemli merkezi ve küçük bir Hollanda olacak. Amacımız Adana’ya çiçekçilikte etkin bir hale getirmek. Belki ilk etapta bu iş bize biraz pahalıya mal olacak ama işi öğrendikten sonra o dezavantajı da ortadan kaldıracağız. Şu anda daha çok lilium ve aelium gibi soğanlı çiçekleri üretiyoruz. Çiftçilerle işbirliği yaptık, bu yıl 200 dekar alanda üretim yapacağız. On çiftçiyle anlaştık, gelir sağlamaya başladığımızda hem üretim alanı hem çiftçi sayısı artacak."
Sözlü, önümüzdeki dönemde Adana’yı yaş sebze ve meyvede de önemli merkezlerden biri haline getirmeyi istediklerini dile getirdi. Sözlü, "Hedefimiz Avrupa’nın yaş sebze ve meyvesini Adana’dan göndermek" diye konuştu.
Başkan Sözlü, kenti iki yıl içinde Avrupa’nın en engelsiz şehri haline getireceklerini söyledi ve şöyle devam etti:
"Kentsel dönüşüme önem veriyoruz. Kentte risk azaltma etkinliklerini gerçekleştirmek ve güvenli kentsel çevreler elde etmek amacı ile kentsel dönüşümde var gücümüzle çalışıyoruz. T.C. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’mızın da bizlere sağlayacağı destek ile Adana’daki şehirleşmeyi sağlam temellere dayandıracağımıza inanıyoruz. Bütün yürüme alanlarını, ulaştırmayı uygun hale getirdik ama biz şehrin yaşam alanlarını da engelsiz yaptık. Bundan sonraki tüm ticari mekanlara ve yeni konut projelerine engelsiz şartını koyacağız."
ALTIN KOZA’YA REKOR BAŞVURU
Türkiye’nin en önemli film festivallerinden Altın Koza’nın bu yıl 14-20 Eylül tarihleri arasında yapacaklarını kaydeden Sözlü, "Bu yıl 22. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali’ne 58 filmle başvuru rekoru kırıldı. Bu yıl ilk kez Adana konulu bir senaryo yarışması da açtık. Bu yarışmanın birincilik ödülü 40 bin TL. En iyi film 350 bin TL, en iyi kadın ve en iyi erkek oyuncular 20 bin TL ödül alacak. Yılmaz Güney özel ödülümüz ise 50 bin TL olacak. Festival kapsamında 16 dalda toplam 876 bin TL ödül dağıtılacak” şeklinde konuştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!