Adana Büyükşehir Belediyesi 12 bin öğrenciyi sınavlara hazırlıyor

Güncelleme Tarihi:

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 bin öğrenciyi sınavlara hazırlıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2017 15:37

Adana Büyükşehir Belediyesi 12 bin öğrenciyi sınavlara hazırlıyor

Haberin Devamı

ADANA Büyükşehir Belediyesi, dar gelirli öğrencilere eğitimde fırsat eşitliği sağlamak amacıyla 12 ilçede bulunan Gençlik Eğitim Merkezleri'nin 13 şubesiyle faaliyet yürütüyor.
Gençlik, Spor ve Basın Yayın Daire Başkanlığı'na bağlı olarak Temel Eğitimden Orta Eğitime Geçiş (TEOG) Sınavı ile Lisans Yerleştirme Sınavı'na (LYS) giren 12 bin öğrenciyi her yıl ücretsiz olarak geleceğe hazırlayan Gençlik Eğitim Merkezleri, kadrosunda görev yapan idareci ve öğretmenlere yönelik eğitim semineri verildi.
Merkezlerde görev yapan 200 öğretmen; motivasyon, eğitim koçluğu, kişisel gelişim, başarı odaklı çalışma, kriz yönetimi ve bireyi hayata hazırlama konularında donanımlarını güçlendirdi. 75. Yıl Sanat Galerisi'nde gerçekleştirilen seminerde, TEOG'da yüzde 98, LYS'de yüzde 95.7 oranında başarı sağlayan eğitim kadrosu Yerel Yönetimler Uzmanı Derya Tüzen Ertem ile Eğitim Talim Terbiye  ve Pedagojik Formasyon Kitapları Yazarı Ali Yılmaz'ın verdiği eğitime katıldı.
TÜM İMKANLAR SEFERBER EDİLİYOR
Adana'da Milli Eğitim Bakanlığı'nın ardından en büyük eğitim hizmetini Adana Büyükşehir Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezleri'nin sunduğunu belirten Gençlik Merkezleri ve Meslek Edindirme Şube Müdürü Ahmet Küncü, çocukların çağın gereklerine uygun biçimde eğitimlerini tamamlamaları ve geleceğe eksiksiz hazırlanabilmeleri için tüm imkanları seferber ettiklerini belirtti.

ADANA,(DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!