Yer kapma savaşı

Güncelleme Tarihi:

Yer kapma savaşı
Oluşturulma Tarihi: Nisan 17, 2016 14:21

Gençlerbirliği, bugünkü rakibi Trabzonspor’u yenip, sıralamada rakibinin önüne geçmeyi hedefliyor.

Haberin Devamı

Süper Ligin 29. haftasının kapanış maçında Trabzonspor’u ağırlayacak olan Gençlerbirliği, mücadeleyi kazanıp, sıralamada rakibinin önüne geçmeyi hedefliyor. Bu maç öncesinde kırmızı-siyahlılar 35, bordo-mavililer ise 37 puanda. Başkent ekibinin Teknik Direktörü İbrahim Üzülmez, Mersin İdmanyurdu maçını kazanıp çıkış başlattıklarını bunu Trabzonspor maçında sürdürmek istediklerini söyledi. Kırmızı-siyahlılarda, cezalı olan Selçuk Şahin ve Ante Kulusiç maçta forma giyemeyecek. Kaleci Hopf, Ahmet Yılmaz Çalık, Skulason ve Aydın ise sakatlıkları nedeni ile takımdaki yerini alamayacak.

İKİLİ REKABETE TRABZON ÖNDE

İki takım arasında bugüne dek oynanan 63 maçta bordo-mavililerin galibiyetlerde 37-11 üstünlüğü bulunuyor. Taraflar, 15 karşılaşmada sahadan beraberlikle ayrıldı. Bordo-mavililer, bu maçlarda 125 gol attı, kalesinde ise 59 gol gördü.
Ankara’da oynanan 31 maçta ise konuk ekip 14 galibiyet alırken Gençlerbirliği sahadan 7 kez üstün ayrıldı. 10 maç berabere sonuçlandı. Ligin ilk yarısında Hüseyin Avni Aker Stadı’nda oynanan karşılaşmayı Trabzonspor, 1-0 kazanmıştı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!