Yenipazar Belediyesi'nin ekmek fırını açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yenipazar Belediyesinin ekmek fırını açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 18, 2018 11:28

Yenipazar Belediyesi'nin ekmek fırını açıldı

Haberin Devamı


Cafer ELMAS / YENİPAZAR,(Bilecik), (DHA)- BİLECİK'in Yenipazar ilçesinde mülkiyeti belediyeye ait olan, 7 bin ekmek kapasiteli fırın Belediye Başkanı İlhan Özden'in özverili çalışmaları neticesinde kısa sürede bitirilerek Ramazan ayında vatandaşların hizmetine sunuldu.
İlçenin genç, dinamik ve çalışkan Belediye Başkanı İlhan Özden'in bizzat girişimleri neticesinde 1 buçuk ay önce inşa edilmeye başlanan ekmek fırını Ramazan ayına yetiştirirken, Başkan Özden, toplum çıkarlarını gözettikleri için bu fırını devlet eliyle yaptıklarını söyledi.
'DIŞARIDAN EKMEK GELİYORDU'
Yenipazar İlçesi'nde bir süredir ekmek sıkıntısı yaşandığı ve bu yüzden dışarıdan ekmek geldiğine değinen Başkan Özden, ileriye dönük ilçede bu sıkıntıların yaşanmaması amacıyla inşa ettikleri ekmek fırını hakkında şu bilgileri paylaştı:
"Yenipazar Belediyesi mülkiyetine ait bir ekmek fırınıdır. Yaklaşık 1 buçuk ay önce başlamış olduğumuz bu tesisi tamamlayarak Ramazan Ayı ile birlikte hizmete koyduk.Yenipazar halkına hayırlı olsun.Belediyemize ait bir tane daha önceden belediyemize ait.El değiştirdi ve özel şahısa daha sonra birtakım sıkıntılar çıktı.Özellikle Ramazan Ayında sıkıntı olmaya başladı.Dışarıdan ekmek geliyordu.İşte zamanında ekmek olmaması gibi sebepler.Bu fırının yapılmasına nende oldu.Açıkçası kişisel çıkarlar,toplum çıkarlarının üzerine çıkınca dedik ki; devletin kurumları yapar,bundan sonrada kimseye hesap vermez diye.1 Buçuk ay önce başladık bu tesisi yapmaya.Kısa sürede sıfırdan yaparak halkımızın hizmetine sunduk.Yenipazar halkımıza hayırlı olsun. Fırının günlük kapasitesi 7 bin ekmek kapasitelidir.Ortalama bizim ekmek tüketimimiz günde 1000-1500 kapasiteyle sınırlı ancak ,ileriye dönük sıkıntı yaşanmaması açısından böyle büyük bir tesis inşa etmeyi uygun gördük."
'İŞTE BİZ BUNLAR İÇİN GEZİYORDUK'
Belediye Başkanı İlhan Özden,kendisine yönelik yapılan 'sürekli geziyor' eleştirilerine de açıklama getirerek,bu fırını ilçeye kazandırmak amacıyla yaşadığı zorlukları ise şu şekilde anlattı:
"Şimdi biz Mersin'lerde, Adana'larda geziyoruz ya. Millet sanıyor ki öylesine geziyor. İşte biz bunlar için geziyorduk. Büyükşehirdeki ağabeylerimizden, işte genel merkezimizden, devletimizden bu tür destekleri almak için geziyorduk. Biz bu sebeple il başkanımıza da gittik, ilçe başkanımıza da gittik, İl Genel Meclisi arkadaşımıza da gittik. Ve hep Yenipazar İlçesi'nin sıkıntıları için gittik. Gittik Tarsus Belediyesi'nin misafirhanesinde yattık. Gittik yeri geldi şoför arkadaşla arabalarda konakladık. Ama bu tesiste bütün Büyükşehirdeki ağabeylerimizin desteği vardır. Bütün Belediye personelinin büyük özverisi vardır."
-
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!