Yenimahalle'den vatandaşlara kalp sağlığı semineri

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalleden vatandaşlara kalp sağlığı semineri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 26, 2016 10:47

Yenimahalle'den vatandaşlara kalp sağlığı semineri

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- VATANDAŞLARIN sağlıklı bir yaşam sürdürebilmesi için seminerler düzenleyen Yenimahalle Belediyesi, Çayyolu Güven Sağlık Kampüsü ile ortaklaşa “Kalp Sağlığı ve Doğru Beslenmeö konulu eğitim semineri düzenledi.
Yenimahalle Belediyesi Kapalı Pazar Yeri ve Sosyal Tesisi İkinci Bahar Dayanışma Merkezi'nde gerçekleşen eğitim seminerinde, Diyetisyen Pınar Polat Sağlıklı Beslenme ve Diyet konusunda, Uz. Dr. Meltem Kayatürk Tekin ise Kardiyoloji alanında katılımcıları bilinçlendirdi.
AŞIK OLUN ÖMRÜNÜZÜ UZATIN
İlk olarak kalp hastalıkları hakkında dünya istatistiklerini veren Tekin, “Dünyada yılda 20 milyona yakın insan kalp hastalıkları nedeniyle hayatını kaybetmektedir. Ülkemize bakıldığında ise ölümler listesinde kalp damar hastalıklarına bağlı ölümler listenin birinci sırasında göze çarpmaktadır" dedi. Vatandaşların kalp sağlığını korumaları için yapılması ve yapılmaması gerekenler konusunda da uyaran Tekin, “İnsanları hasta olmadan korumak, hasta olduktan sonra tedavi etmekten daha önemlidir. Sigarayı bırakın, tuz kullanımını kısıtlayın, kolesterolünüzü kontrol altında tutun, spor yapın. Stres, öfke ve depresyon kalp sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Aşık olmak ise tam tersine keyif ve mutluluk hormonu endorfini salgılayarak kalbinize iyi gelir" diye konuştu.
DOYMUŞ YAĞ KALP DÜŞMANI
Kalp ve damar hastalıklarında en önemli unsurlardan birinin yanlış beslenme ve obezite olduğuna değinen Polat ise, vatandaşlara yağ tüketimini azaltmaları konusunda uyarılarda bulundu. Özellikle doymuş yağın kalbin düşmanı olduğunu söyleyen Polat, “Kalbi korumak için kolesterolü artırıcı doymuş yağlardan uzak durulmalıdır. Her şeyi dozunda tüketin. Posa tüketimini arttırın. Obezite çağın sorunu. Bu yüzden çocuklarınızı da dikkatli beslenmeleri konusunda uyarın. Ailecek ekmek seçiminizi beyaz ekmekten yana kullanmayın. Fazla şeker, kahve ve siyah çay tüketiminden kaçının" dedi.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!