Yenimahalle yangın yeri

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle yangın yeri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 23, 2012 00:00

Geçtiğimiz hafta Şentepe’de kimliği belirsiz kişilerce çıkarılan yangının ardından Yenimahalle’de metruk bir bina ateşe verildi.

Haberin Devamı

Yarım kalan binaların mahallelerde yarattığı sorunları konuşan Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar yarım kalan başka bir binada meydana gelen yangınla burun buruna geldi.
Yaşar, iskan affından yararlanmak üzere Yenimahalle Belediyesi’ne başvuran Ayhan Tunç’un Güventepe Mahallesi 603. Sokak’taki evine geldi. Burada bürokratları ve mahalle sakinleriyle birlikte iskan sorunlarının masaya yatırıldığı bir toplantı gerçekleştiren Yaşar, “İşi yarım bırakıp kaçan müteahhitlere dikkat edin” uyarısında bulundu.
Yaşar’ın metruk binaların mahallelerde huzursuzluğa da neden olduğunu söylediği sırada toplantının yapıldığı evin bulunduğu sokak duman bulutuyla kaplandı.

Yaşar yangın yerinde

Çevre sakinleriyle birlikte dumanların yükseldiği binanın önüne giden Yaşar, binayı dev alevlerin kapladığını gördü. Olay yerine gelen zabıta ekiplerinden bilgi alan Yaşar, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını öğrendi. Yangının meydana geldiği binanın bir müteahhit tarafından yarım bırakıldığı ve zamanla metruk bir bina haline geldiği belirtildi. Yangının ise bu binada yaşayan suça itilmiş çocuklar tarafından çıkarıldığı iddia edildi. Olay yerine gelen itfaiye ekiplerince kontrol altına alınan yangında can kaybının yaşanmadığı öğrenildi. Polis ekipleri soruşturma başlatarak, yangını çıkardıkları iddia edilen şüphelilerin peşine düştü.

Haberin Devamı


Vatandaşlar dikkatli olmalı

Meydana gelen yangınla ilgili açıklama yapan Yaşar şunları söyledi:
“Olayda can kaybının yaşanmamasıyla teselli olduk. Gerek kentsel dönüşümle gerekse kendi imkanlarıyla binalarını tamamlamak isteyen vatandaşlara yardım ederek Yenimahalle’deki metruk binaları ortadan kaldırmaya çalışıyoruz. Ancak işlerini yarım bırakıp kaçan müteahhitler bitmiyor. Arsalarını kat karşılığında müteahhitlere veren vatandaşların dikkatli davranmaları gerekiyor. Biz bu sorunu Yenimahalle’de çok büyük oranda çözüme kavuşturduk. Kalanlar için de formül üretmeye çalışıyoruz”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!