Yenimahalle Susuz'da buruk iftar

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Susuzda buruk iftar
Oluşturulma Tarihi: Haziran 09, 2016 11:21

Yenimahalle Susuz'da buruk iftar

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi'nin mahallelerde kurduğu iftar sofraları Susuz Mahallesi'nde start aldı. Üst üte yaşanan terör saldırılarının gölge düşürdüğü Ramazan akşamında, Susuz sakinleri dualar ve ilahiler eşliğinde oruçlarını açarken, iftar sonrası düzenlenen geleneksel Ramazan eğlenceleri ise iptal edildi.

BAŞKAN YAŞAR SUSUZ'DA İFTAR YAPTI

Yenimahalle Belediyesi, Susuz Kapalı Pazar yerinde, bin kişinin aynı anda iftar yapmasına imkan sağlayacak iftar sofraları kurdu. Soğuk havaya rağmen vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği iftar programında, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ahmet Meşe, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Başar Bal, Erhan Aras, Yaşar Neslihanoğlu, Susuz Mahalle Muhtarı Mustafa Ertürk de mahalle sakinleriyle iftar softasını paylaştı.

ACILAR ARTIK SON BULSUN

Hain terör saldırılarını kınayan ve Türkiye'de yaşanan acılar artık son bulmalı diye Susuzlulara hitap eden Yaşar, iftar sofralarının birlik ve beraberliğin simgesi olduğuna dikkat çekti. Yaşar, “Tüm Müslüman Âlemi'nin Ramazan Ayı'nı kutluyorum. Okunan duaların, yapılan ibadetlerin kabul olmasını diliyorum. Sevgi, kardeşlik, paylaşım ayı olan Ramazan, dilerim ülkemizde birlik ve beraberliğimizi, kardeşliğimizi pekiştirir, kırgınlıklar son bulur" dedi. 7 yılda Susuz'un belediye hizmetleriyle çok fazla mesafe kat ettiğine dikkat çeken Yaşar, Susuzlulara bir kültür merkezi müjdesi de verdi.

İLAHİLER HUZUR VERDİ

İftar öncesi Fazlı Çoban, seslendirdiği ilahiler ve Kuran tilavetleri ile vatandaşları mest etti. Ezanın okunmasıyla birlikte dualarla oruçlarını açan vatandaşlar, domates çorbası, tas kebabı, pilav, salata ve tulumba tatlısından oluşan menüyle oruçlarını açtı.



İftar sonrası yapılması planlanan etkinlikler ise 16 vatandaşın hayatını kaybettiği, 87 kişinin de yaralandığı İstanbul Vezneciler ile Mardin Midyat'ta yaşanan terör saldırıları nedeniyle iptal edildi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!