Yenimahalle Belediyesi'nden Ramazan Bayramı uyarısı

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesinden Ramazan Bayramı uyarısı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 23, 2017 12:12

Yenimahalle Belediyesi'nden Ramazan Bayramı uyarısı

Haberin Devamı

ANKARA, (DHA)- YENİMAHALLE Belediyesi Kurum Tabibi Serdal Taş, Ramazan Bayramı dolayısıyla artan şeker tüketimi sonucunda oluşabilecek sağlık sorunlarına dikkat çekti. Özellikle Ramazan Bayramı'nda geleneksel hale gelen şeker, çikolata ve tatlı ikramlarından kaçınılması gerektiğine vurgu yapan Taş, hafif tatlılar tüketilmesi ve ikram edilmesi yönünde vatandaşları uyardı.
Güne kahvaltı yaparak başlayın
Baklava gibi tatlı ikramları yerine hafif olması nedeniyle dondurma, taze meyveler ve sütlü tatlılar tercih edilmelidir diyen Taş, “Ramazan ayı boyunca uzun süren açlık süresi nedeniyle Ramazan Bayramı'nda bir anda yemeğe yüklenmek hem kilo almanızı hem de rahatsızlık hissetmenize neden olabilir. Bu nedenle Ramazan Bayramı'nda tüketilen yiyeceklerin tatlıların hafif olmasına dikkat edilmesi gerekir. Güne kahvaltı yapılarak başlanması ve öğün sayısının arttırılmadan çok ağır olmayan yiyeceklerin tüketilmesi gerekmektedir. Günlük su tüketimi ise yaklaşık 2- 2,5 litre (10-12 su bardağı) olmalıdır" dedi.
DİYABET, HİPERTANSİYON VE KALP DAMAR HASTALIKLARINA DİKKAT
Bayramda gelen misafirlere de ikramları yeme konusunda çok ısrar edilmemesi gerektiğini de belirten Taş, “Şeker, çikolata yerine kuru meyveleri (kayısı, incir, hurma gibi), şerbetli tatlılar yerine sütlü tatlıları, dondurma, taze meyveler, porsiyon kontrolünü sağladığınız sürece fındık, ceviz, badem gibi kuruyemişleri ikram ederek daha sağlıklı seçimler yapılabilir. Ayrıca misafirlerin her gittikleri yerde ikramlarla ağırlanacaklarından çok ısrardan kaçınmak gerekir. Ayrıca bayramda şeker, çikolata ve tatlı ikramlarıyla artan şeker tüketimine, özellikle diyabet, hipertansiyon, kalp damar hastalıkları gibi kronik hastalığı olan bireylerin dikkat etmesi ve uyguladıkları diyeti bayram süresince de bozmaması gerekmektedir" diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!