Yenimahalle Belediyesi’nden Meme Kanseri Semineri

Güncelleme Tarihi:

Yenimahalle Belediyesi’nden Meme Kanseri Semineri
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2015 10:25

Yenimahalle Belediyesi, meme kanserine dikkat çekmek ve hastalıkta erken tanı ve tedavinin önemine vurgu yapmak amacıyla Medicalpark Ankara Hastanesi ile ortaklaşa seminer düzenledi.
Meme kanserini her yönüyle ele alan seminerde Medicalpark Hastanesi Genel Cerrahi Bölümü’nden Prof. Dr. Koray Topgül, katılımcılara meme kanserinin teşhis ve tedavi yöntemleri hakkında detaylı bilgiler verdi. Yenimahalle Belediyesi Dört Mevsim Tiyatro Salonu’nda düzenlenen programa yoğun ilgi gösteren kadınlara meme kanseri nedir, nedenleri, risk faktörleri, belirtileri nelerdir, erken tanı ve uygun tedavi yöntemleri, kendi kendine meme muayenesi nasıl yapılır, kanserin evreleri ile meme kanseri hakkında doğru bilinen yanlışlar tüm detaylarıyla anlatıldı. Türkiye’de her 8-10 kadından 1’inin ve her 100 erkekten 1’inin meme kanserine yakalandığını hatırlatan Topgül, “Kanser 1’inci evresinde fark edildiği takdirde yüzde 100, 2’inci evrede yüzde 93, 3’üncü evrede yüzde 72 oranında tedavi edilebilirken, son evrede tedavi edilebilme oranı yüzde 22’lere düşüyor” diye konuştu.
Topgül ayrıca, 20-39 yaşları arasındaki kadınların 2 yılda bir doktor muayenesi, 40-49 yaşları arasındaki kadınların her yıl doktor muayenesinin yanı sıra 2 yılda bir mamografi çektirmesi, 50-69 yaş aralığındaki kadınların ise her yıl mamaografi çektirmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
Katılımcılar, etkinliğin sonunda soru cevap bölümünde akıllarındaki soru işaretlerini de tamamen giderme fırsatı buldu. Seminere katılan tüm katılımcılara ise Medicalpark Hastanesi’nden meme muayenesi ve mamografi çekimi hediye edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!