Yenilenen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Yenilenen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesinin resmi açılışı ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Aralık 05, 2016 15:42

Yenilenen Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı ünlü sanatçıların katılımıyla gerçekleştirildi

Haberin Devamı

 

 

 

Ezgi ÇAPA - Akın ÇELİKTAŞ/İSTANBUL, (DHA) EĞİTİM-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı (ADV) tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi'nin resmi açılışı, öğrencilerin sahnede yeteneklerini sergilediği törenle yapıldı.

GENÇLER SÖYLEDİ, KONUKLAR EŞLİK ETTİ
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende, okulda öğrenim gören öğrenciler sahne aldı. Klasik müzikten, Türk Halk müziğine çok sayıda eser seslendiren gençler dinleyenlerden tam not aldı. Yetenekleri ile izleyenleri büyüleyen gençlere salonu dolduran konuklar eşlik etti.

AÇILIŞ TÖRENİNE SANAT DÜNYASININ ÖNEMLİ İSİMLERİ KATILDI
Aydın Doğan Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcıları  Dr. Muammer Yıldız, Prof. Dr. Mustafa Hilmi Çolakoğlu, Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican ve sanat dünyasından önemli isimlerin katıldığı törende öğrenciler yeteneklerini sergiledi. ADV Onursal Başkan Vekili Sema Doğan, ADV Yönetim Kurulu Başkan Vekili Vuslat Doğan Sabancı ve Aydın Doğan Yalçındağ’ın da yer aldığı açılış töreninde, ADV Yürütme Kurulu Başkanı Candan Fetvacı, Doğan Holding yetkilileri, Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök ve Hürriyet Gazetesi Yayın Danışmanı Doğan Hızlan, Türk musikisi sanatçısı Gönül Paçacı, ressam Günseli Kato, Türk Halk Müziği sanatçısı Yücel Paşmakçı, Mehmet Özbek, Zafer Gündoğdu, ressam ve grafik sanatçısı Prof. Dr. Süleyman Saim Tekcan, ressam Dilek Demirci ve Artin Demirci, heykeltıraş Bihrat Mavitan, ressam ve akademisyen Hüsamettin Koçan, heykeltıraş Seyhun Topuz ve piyanist kardeşler Güher ve Süher Pekinel de yer aldı. Törene Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi’nin renovasyon çalışmalarını yürüten mimar Nevzat Sayın da katıldı.

“ÖZGÜR DÜŞÜNCENİN TOPLUMA YERLEŞMESİ SANATLA MÜMKÜN OLUYOR”
Törende konuşan ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner, şunları söyledi:

“Sanat niye önemli? Çünkü aslında özgür düşüncenin topluma yerleşmesi sanatla mümkün oluyor. Sadece özgür düşüncenin olduğu toplumlar gelişebilir, ileriye gidebilir. Biz de bu doğrultuda bir sanat lisesine destek olmaktan büyük gurur duyuyoruz. Okulumuzun öğrencilerine baktığımda, pırıl pırıl bireyler görüyorum. İnanıyorum ki; onlar sanata katkıları ile toplumu şekillendirecekler. Biz de onlara bu yolda destek olmak için yanlarında olmaya devam edeceğiz. Yaratan, hayal kurabilen, umut veren nesillerin önünü açmak için çalışmaktan mutluluk duyuyoruz.”

BU GENÇLERİ GÖRÜNCE ÜLKEMİZE OLAN İNANCIMIZ ARTTI

ADV Yönetim Kurulu Başkanı Hanzade Doğan Boyner ayrıca, “Bu gençleri görünce ülkemize olan inancımız daha da arttı. Sanat bir toplumun çağdaşlaşması için olmazsa olmaz. Çağdaşlaşma ekonomik büyüme ve milli gelirle ölçülebilecek bir kavram değil. Çağdaşlaşma özgür düşünme, yaratıcı olabilme, farklı renklerin ahenkle yaşayabilmesi demek. Sanat bütün bunları kazandırıyor. Aydın Doğan Vakfı olarak 20 yıldır eğitime, kültüre, sanata yatırım yapıyoruz. Bundan sonra da elimizden geleni yapmaya devam edeceğiz. Yaratıcı, hayal kurabilen nesillerin önünü açmak için çalışacağız” dedi.

“MODERN YURT YATIRIMLARININ NE KADAR ÖNEMLİ OLDUĞUNU GÖRDÜK”
Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Dr. Muammer Yıldız da Adana’da yaşanan yurt faciasını hatırlatarak,  “Aydın Doğan Vakfı’nın koymuş olduğu hedefin ne kadar isabetli olduğunu, modern yurt yatırımlarının, bu çocukların her birinin evlerimizden daha modern ortamlarda eğitimlerine devam etmelerinin ne kadar önemli olduğunu gördük” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından ADV Başkanı Hanzade Doğan Boyner, okulun yenilenmesinde emeği geçen mimar Nevzat Sayın’a plaket takdim etti. Öte yandan Sema Doğan ve Vuslat Doğan Sabancı'ya okul öğrencileri tarafından yapılan Aydın Doğan’ın portresi hediye edildi.

“İLERİDE ÇOK DEĞERLİ SANATÇILAR KAZANMIŞ OLACAĞIZ”
Törene katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren Türk Halk Müziği sanatçısı Mehmet Özbek, Güzel Sanatlar eğitiminin önemine vurgu yaparak “Güzel sanatlar insan duygularını geliştiren ve topluma bunu yaymak için gayret gösteren sanatçıları yetiştirir. Aydın Doğan Vakfı’nı sanata, sanatçıya, eğitim kurumlarına verdiği değerden dolayı kutlamak isterim” dedi. Türk Halk Müziği sanatçısı Yücel Paşmakçı, “Alttan gelen bir kuvvet bizim için büyük bir kazanç. İnşallah ileride çok değerli sanatçılar kazanmış olacağız” şeklinde konuştu.

AYDIN DOĞAN GÜZEL SANATLAR LİSESİ İLK MEZUNLARINI 2015 YILINDA VERDİ
Eğitim-öğretim faaliyetlerine 2005 yılında Aydın Doğan İlköğretim Okulu olarak hizmet vermeye başlayan ve 2015 - 2016 eğitim öğretim yılında Aydın Doğan Vakfı tarafından yenilenerek yeni ismini alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi eğitime başladı.
Aydın Doğan Vakfı ile İstanbul Valiliği arasında yapılan protokol doğrultusunda 2015 - 2016 eğitim-öğretim yılında yeni adını alan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi, Proje Okulu statüsünde eğitim-öğretim veriyor. Bünyesinde Görsel Sanatlar ve Müzik alanları bulunan Aydın Doğan Güzel Sanatlar Lisesi ilk mezunlarını 2015 yılında verdi. Müzik alanında Piyano eğitimi zorunlu ders olan okulda her öğrenci bunun yanında keman, viyola, viyolonsel (çello), bağlama, ud, kanun, gitar, konturbas, klarnet ve flüt enstrümanlarından birini de seçmeli ders olarak alıyor.
Görsel Sanatlar alanında ise öğrencilere, desen çalışmaları dersinin yanında iki boyutlu ve üç boyutlu sanat atölyesi, heykel atölyesi ve grafik atölyesi çalışmalarına yönelik eğitim veriliyor.
AB ve kardeş okul projeleri uygulayan okul, Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi ve Aydın Doğan Vakfı iş birliğiyle ulusal ve uluslararası alanda birçok projeyi yürütecek.

(FOTOĞRAF)

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!