Yenikent’te zorlu randevu

Güncelleme Tarihi:

Yenikent’te zorlu randevu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2017 15:44

Süper Ligin 11. haftasında Osmanlıspor ile Fenerbahçe, bugün Başkent’te zorlu bir puan mücadelesine çıkacak. Osmanlıspor, ligin dibinden kurtulmak, Fenerbahçe ise zirve yarışına tutunmak için mutlak 3 puan hedefliyor. İki takım son hafta maçlarını puan kayıpları ile geçti ve yeni bir kayba tahammülleri yok.

Haberin Devamı

 

Yenikent Osmanlı Stadı’nda saat 19.30’da balayacak maçı Fırat Aydınus yönetecek. Osmanlıspor’da sakatlıkları süren Cikalleshi, Anıl ve Karcemarskas forma giyemeyecek. Başkent ekibinin Teknik Direktörü İrfan Buz, “Sahamızda 3 puan almak istiyoruz. Rakibimizi saygıyla karşılıyoruz. Türkiye’nin güzide takımlarından birisi. Rakibimize göre bazı önlemleri alacağız. Sahada futbolcu kardeşlerimizin yapacakları şeyler var” diye konuştu.

OSMANLISPOR’UN ŞANSI TUTMUYOR

Fenerbahçe ile Osmanlıspor, Süper Lig’de bugün 17. kez karşılaşacak. Fenerbahçe eski adı Ankaraspor olan rakibiyle geride kalan maçlardan 2’si hükmen olmak üzere 10’unu kazandı, Başkent ekibi 2 kez galip geldi, 4 müsabaka ise berabere bitti.
Geride kalan maçlarda Fenerbahçe’nin 6’sı hükmen galibiyetlerden doğan 26 golüne, Ankara temsilcisi 12 golle yanıt verdi.
Geçen sezonun ilk yarısında Ankara’daki maç 1-1 tamamlandı, İstanbul’da Fenerbahçe 1-0 kazandı.Taraflar arasında 2009-2010 sezonunda oynanması gereken karşılaşmalar, Türkiye Futbol Federasyonunun o zamanki adıyla Ankaraspor’un lisansını iptal etmesiyle 3-0 Fenerbahçe lehine tescil edilmişti. Fenerbahçe ile Osmanlıspor arasında Ankara’da yapılan 8 lig maçından, 2’sini ev sahibi ekip, biri hükmen olmak üzere 3’ünü Fenerbahçe kazandı, 3 müsabaka da berabere sonuçlandı. Başkentte Osmanlıspor’un 8 golüne, Fenerbahçe 3’ü hükmen galibiyetten olmak üzere 11 golle yanıt verdi.

Haberin Devamı

EVİNDEKİ SON 2 MAÇI RAHAT KAZANDI

Osmanlıspor, evinde Fenerbahçe ile oynadığı 7 maçın ikisinde mağlup olup, üçünde berabere kalırken, rakibi karşısında elde ettiği iki galibiyetten birinde, takımın başında şu anda Fenerbahçe’yi çalıştıran Aykut Kocaman vardı.Osmanlıspor Teknik Direktörü İrfan Buz, Süper Lig’de Fenerbahçe ile karşılaştığı iki maçta da mağlup olurken; Aykut Kocaman, Osmanlıspor ile karşılaştığı sekiz maçta yenilgi yüzü görmedi.Fenerbahçe deplasmanda iki maçtır gol atamıyor. En son Nisan-Eylül 2008 arasında arka arkaya üç deplasman maçını golsüz geçmişlerdi. Bu maç öncesinde Osmanlıspor, bu sezon maçların ilk yarılarında en fazla gol yiyen takım konumunda. İki takım arasında oynanan son dört lig maçında toplam dört gol atıldı. Osmanlıspor, bu sezon ligde Trabzonspor (23) ve Alanyaspor’un (22) ardından en fazla gol yiyen takım. (21, Gençlerbirliği ile birlikte)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!