YENİDEN-Prostat tümörüne laparoskopik ameliyat

Güncelleme Tarihi:

YENİDEN-Prostat tümörüne laparoskopik ameliyat
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2016 14:41

YENİDEN-Prostat tümörüne laparoskopik ameliyat

Haberin Devamı

YENİDEN

Sayın yazıişleri müdürlerine,
Kaynağından yapılan düzeltme nedeniyle "Prostat tümörüne laparoskopik ameliyat" başlıklı haberinimizi yeniden yayınlıyoruz
-------------------------------------------------------------------------------------------

İZMİR Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliğine bağlı Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, 55 yaşındaki Kadir Ceylan'a laparoskopik yöntemle prostat tümörü ameliyatı yapıldı.
Dr. Suat Seren Göğüs Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde Ürolog Op. Dr. Güner Yıldız ve ekibi, 'laparoskopik radikal prostektomi' adı verilen vücut üzerinde iz bırakmadan küçük bir kesiyle yaptıkları cerrahi müdahale ile Kadir Ceylan'ın prostat tümörünü temizledi. Prostatın alındığı ameliyatla ilgili bilgi veren Yıldız "Bu ameliyatın ilk olmasının nedeni lapaoroskopik yöntemle gerçekleştirilmiş olması. Ameliyat alanı özel ekranda büyültülerek izlenebildiği için sinirler daha iyi korunuyor ve idrar kanalı daha uzun kaldığı için cinsel fonksiyonlar daha iyi korunuyor. İdrar kaçırma oranı ise daha az oluyor. Bu özellikler hastanın daha sonraki yaşamında yasam kalitesini cok etkiliyor. Hastalar bu tarz bir ameliyatla çok çabuk toparlanıp iki gün içerisinde taburcu olabiliyor" dedi.
Yıldız'ın ekibinde yer alan Op. Dr. Deniz Aslan ise "Vatandaşlarımızın devlet hastanelerinde bu tarz ameliyatların yapıldığını bilmeleri gerekiyor. Özellikle İzmir halkı için söylemek isterim ki; hastalarımız bu tarz ameliyatlar için İstanbul veya Ankara gibi illere gidip, oralarda özel sağlık kuruluşlarında çok yüksek bedeller ödeyerek bu ameliyatları olmasınlar. Bu ameliyatlar devlet hastanelerinde de yapılabiliyor. Bizler devlet hastanelerindeki imkanlarla da bu ameliyatları başarıyla yapabileceğimizi bir kez daha gösterdik. Üstelik vatandaşlarımız ekstra olarak bir ödeme yapmak zorunda kalmıyor" diye konuştu.
Laparoskopik radikal prostektomi ameliyatı ile prostat tümöründen kurtulan Kadir Ceylan tavsiye üzerine Kütahya'dan geldiğini, ameliyat sonrası çok çabuk toparlanıp ayağa kalktığını söyledi. Ceylan "Hastanenin göğüs hastanesi olması beni hiç tedirgin etmedi, bildiğim bir hastane. Doktor Güner Bey'e tavsiye üzerine geldim ve ona güvendim. Ameliyatımın başarılı geçtiğini söylediler. Başta doktorum ve tüm ekibine ilgi, alaka ve emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum. İki gün gibi kısa bir sürede iyileşip ayağa kalktım" dedi.

İZMİR, (DHA)
FOTOĞRAF
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!