Yeni Yıla Etkileyici Gülümsemeyle Girin!

Güncelleme Tarihi:

Yeni Yıla Etkileyici Gülümsemeyle Girin
Oluşturulma Tarihi: Aralık 17, 2015 12:06

DİŞ HEKİMİ CANSIN ÖZGÜR

Kusursuz bir gülüşün herkesin hayali olduğunu söyleyen Diş Hekimi Cansın Özgür, “Çünkü gülüşüne güvenen bir kişi iş, sosyal ve günlük yaşamında diğer kişilere oranla çok daha başarılı ve mutludur” dedi.
Diş Hekimi Cansın Özgür etkileyici bir gülüşe sahip olunması konusunda yaptığı açıklamada, “Güzel bir gülüşün en önemli segmentini dişler oluşturmaktadır. Bu bilinen bir gerçektir. Fakat güzel gülüşü sağlayacak olan güzel dişler, yüz ile bir uyum içerisinde olmalıdır. Sadece kendi içinde güzel olan dişler gülüş için iyi bir rol oynamamaktadır. Bu sebeple, estetik ihtiyaçlarla kliniğimize başvuran hastaların, detaylı yüz analizlerini yapmamız gerekmektedir. Hangi diş şeklinin hastanın yüzüyle tam uyuma sahip olacağını, ne boyutla yapılacağını, ne renkte yapılmasının hastanın gülüşünü ve dolayısıyla, imajını nasıl değiştireceğini önceden görmemiz gerekmektedir. Eğer bunları planlamadan işe başlayacak olursak, yolda sıkıntılarla ve planlanmayan sıkıntılarla karşılaşmamız kaçınılmaz olacaktır. Dolayısıyla yüz analizini doğru yapmamız bizim için çok büyük bir önem arz etmektedir” dedi.
Digital Smile Design (DSD) prosedürü ile birlikte estetik diş hekimliği boyutunun değiştiğini anlatan Diş Hekimi Cansın Özgür, “DSD ile birlikte hastadan alınan fotoğrafları, videoları hekim net olarak değerlendirebilmekte ve planlarını sıfıra yakın hata oranları ile bilgisayar yardımı ile dijital ortamda tamamlayabilmektedir… Bu planlamaları hastalarına hastanın kendi fotoğrafları ve videoları üzerinde gösterebilmektedir. Hasta prosedüre başlamadan, sonucunu görebildiği bir işlemi kabul edip etmeyeceğine karar verebilmektedir. Bu hem hasta hem de hekim için çok öngörülebilir bir prosedür yaratmaktadır.
Hasta için olan farklı diş hekimliği deneyimi ise paha biçilmez olmaktadır. Kendisini hiç görmediği kadar dikkatli inceleme şansı bulabilmektedir. Bu da gülüşüne ve dişlerine çok farklı bir gözle bakmasını sağlamaktadır. Yapılacak olan işlemin onun için gerekli mi,gereksiz mi olacağına o anda karar verebilmektedir. Minimum dokunuşlarla gülüşte ve imajda neyin değişeceğini tespit edebilmektedir. Bu eskiden söz konusu olabilen bir şey değildi…
Ayrıca estetiğin en önemli aşaması ise bu bütün planlamayı ağız içerisine aktaran sanatkarların, yani seramistlerin, hastayı yanlarında bile göremeyeceği kadar yakından ve net görebilmektedir. Diş hekimin yaptığı ve hastanın kabul ettiği planları seramistte dijital ortamda görebilmektedir… Bu plana, diş hekimi ve hasta kadar net katılım gösterebilmektedir. Dolayısıyla hasta ve seramist arasında da insani bir bağ oluşmaktadır. Seramist de bir sanatkar olarak videolarını ve fotoğraflarını gördüğü hastaya hangi diş yapısının daha güzel olacağını, sanatını nasıl icra edebileceğini daha net olarak görebilmektedir. Digital Smile Design, Diş Hekimliğinde yepyeni ufuklar açmıştır ve her geçen gün daha çok alanda diş hekimliğine hizmet etmektedir…Nelerin değişeceğini ve bu değişimin sizi ne kadar değiştireceğini neden değişmeden görmeyesiniz?” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!