Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 28, 2006 00:00

Dar alanların süpürgesi

Dyson tarafından üretilen Root 6 el süpürgesi, normal elektrik süpürgelerinin ulaşamadığı yerleri temizliyor. Firmanın açıklamasına göre çok daha küçük olmasına karşın, diğer elektrikli süpürgelerle aynı kaliteye sahip. Ekim ayının sonunda piyasaya çıkması beklenen aletin fiyatı 150 Dolar olarak açıklandı.

Bilgi için: www.dyson.com

Şifre yerine parmak izi

Amerika’da satılmaya başlayan True Me parmak izi sensörü, kullanıcı ismi, şifre ve benzer güvenlik işlemlerini gereksiz kılmakta. Kolayca PC’ye bağlanan sistem, üretici firma Pay by Touch tarafından 44 eyaletteki 2400 işyerine bağlanmış.

Bilgi için: www.paybytouch.com

Bahçe robotu

Illinois Üniversitesi bilim adamları tarafından geliştirilmiş bu robot, yabani otları algılayarak, bunları yolup üzerlerine ilaç püskürtüyor. Güneş enerjisiyle çalışan robot ayrıca GPS konumlama sistemi, iki kamera, bir Windows işlemci (80GB sabit disk) ve kablosuz Internet erişimine sahip.

Birazdan dönerim

İlk bakışta minik bir tuzluğu andıran alet, yazı yazmaktan nefret edenler için bir mesaj aleti. Üzerindeki düğmeye basıp mesela "yemeğe gittim, birazdan dönerim" gibi kısa mesajlar kaydedip bırakıyorsunuz. Sizi arayan bir kişi aleti çevirdiğinde sesli mesajı alıyor. Diabolo Messenger’in fiyatı: 29 Dolar.

Bilgi için: www.redferret.net

Hem oyuncak, hem de elektrikli süpürge

Amerika’da yaşayan bir İsveçli tasarımcı tarafından Philips firması için tasarlanan bu elektrik süpürgesi modeli, kullanılmadığı zaman çocukların üzerine oturarak dolaşabileceği bir alete dönüşüyor. Fakat süpürge büyükler için değil ev işlerinde yardımcı olmak isteyen küçükler için düşünülmüş. Süpürge ve hortum, kullanılmadığı zaman aletin içine yerleştirilmekte. Alet henüz prototip aşamasında.

Bilgi için: http://redhousedesign.blogspot.com

Bir cebe, 1000 CD sığar mı?

Cepte 64GB müzikle dolaşmak kimileri için eşsiz bir keyif olabilir. Bu aşağı yukarı 1000 CD albümü demek. Anahtarlık biçiminde tasarlanan USB 2.0 destekli BUSlink Flash Drive bellek çubuğunun fiyatı: 5800 Dolar.

Bilgi için: www.ohgizmo.com

Kıvrılabilir tava

Özellikle küçük mutfaklarda, tencere tavaya yer bulmak bazen zor olabilir. Scroll Pan olarak adlandırılan ve Sam Hextall tarafından tasarlanan bu çift kulplu tavanın üzeri plazma işleminden geçirilmiş teflon kaplamalı difenil silikondan oluşmakta. Kullanımdan sonra kıvrılıp kaldırılabiliyor. Proje henüz araştırma aşamasında.

Bilgi için: www.designboom.com

Titreşimli telefon zilini haber veriyor

Masa başında çalışanlar, titreşime göre ayarlanmış cep telefonlarını, masanın üzerindeki dosyaların altında kaybedip, çağrıları duymadıklarında, bu yumurta biçimindeki sensörlü saat, titreşimleri algılayarak ayaklarıyla "tepinmeye" başlıyor. 7,5 x 5 cm büyüklüğündeki saatin, kapsama alanı iki metre. Fiyatı: 10 İngiliz Sterlini.

Bilgi için: www.find-me-a-gift.co.uk

Erkeklere özel çalar saat

Bir tek benzin kokusu eksik. Hız göstergesi biçimindeki çalar saat, V8 motorunun sesiyle uyandırıyor. Saat ve alarm ayarları için dört düğmesi bulunan saatin fiyatı: 47 Dolar.

Bilgi için: www.redferret.net

Epson’dan taşınabilir yazıcı

Epson’un ilk bakışta bir buzluk çantasına benzeyen Colorio yazıcısı, 10 formatlık çoklu kart girişi, cep telefonları için enfraruj girişi, Bluetooth-Upgrade fonksiyonu ve küçük bir ekrana sahip. Şimdilik sadece Japonya’da satılıyor.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!