Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Nisan 22, 2006 00:00

Bu robot kadın !
/images/100/0x0/55ea45b0f018fbb8f8754002


Siz de farkında mısınız ? Son yıllarda durmadan insan biçiminde yeni robotlar üretiliyor, ama bunların hepsi erkek. Kedi, köpek robotları bile yapıldı da, kadın robot göremedik nedense. Kyoto Üniversitesi’ne bağlı Robo Garage Enstitüsü’nün kurucusu Tomotaka Takashi sonunda bir kadın robot geliştirdi. 35cm yüksekliğinde ve 800g ağırlığındaki kadın robot henüz geliştirme aşamasında. Robot tıpkı kadın gibi yürümesini öğrendikten sonra satışa sunulacak.

Bilgi için: www.robo-garage.com/english

Sinemadan daha güzel

Yayınları beğensek de beğenmesek de televizyon artık evimizin demirbaş eşyası oldu. Üreticiler de bunu çok iyi bildiklerinden durmadan yeni modeller geliştiriyorlar. Mitsubishi’nin arkadan projeksiyonlu HDTV aletinin prototipi kırmızı, yeşil ve mavi lazer ve DLP teknolojisiyle işlemekte. New York Times gazetesindeki habere göre bu yılın sonunda satışa sunulacak televizyon görüntü kalitesi sinemadan daha iyi.

Bilgi için: www.nytimes.com/2006/04/03/business

Mini GPS

GPS alıcısı Columbus V-700 sadece bir kibrit kutusu büyüklüğünde ve 33g geliyor. Çin Fuzhou Victory Technologu firması tarafından üretilen alet 20 kadar uyduyla bağlantı kurabiliyor ve yanılma payı yalnızca 1,5m. Fiyatı: Yaklaşık olarak 160 Avro.

Bilgi için: www.navigadget.com

Denizlerin fatihi

Aquacraft 24, sörf ve deniz motoru karışımı bir hız aleti. Saatte 55km/h yapabilen Aquacraft 24, minik bir tanka rağmen 40 dakika kadar dalgaların üzerinde adeta uçuyor. Boyu 1,35m. Fiyatı 1.499,95 Dolar.

Bilgi için: www.redferret.net

Herkesin ihtiyacına yanıt veren duş ayarı

Kohler firması tarafından satılan DTV (Digital Thermostatic Valve), suya dayanıklı bir kontrol paneli. Üzerindeki tuşlardan suyun sıcaklığını ayarladığınız zaman ekrandan okuyabiliyorsunuz. Ayrıca suyun tazyiki için sekiz farklı basınç ayarı da mevcut. Fiyatı: 2000 Dolar.

Nike Maxsight sporcu lensi

Spor yaparken güneş gözlüğü takmak çok zordur. Maxsight aslında güneş gözlüğünün lense dönüştürülmüş hali olarak da kabul edilebilir. Ama çok daha fazlası olduğu kesin. Gözbebeğini tümüyle kaplayan lens, ani ışık değişimlerinde kamaşmayı önlüyor, kontrastı dengeleyerek net görüntü sağlıyor ve UVA/UVB ışınlarını %95 oranında süzüyor.

Bilgi için: www.nike.com/nikevision/main

Xbox’a soğutucu

Xbox 360 en başından beri ısınma problemi yaşıyordu. Bu sorun şimdi Nyko Technologies firmasının soğutucusuyla çözüldü. Intercooler ilave vantilatörlerle 360’daki havayı soğuruyor. Doğrudan doğruya Xbox’a bağlanan alet, kablo gerektirmiyor. Nyko, test sırasında aletin 5 derece kadar soğuduğunu söylüyor. Fiyatı 19.99 Dolar.

Bilgi için: www.extremetech.com

Dar alanlarda yaşayanlar için ideal olan bu mini çamaşır makinesi kapalı halde bir tost makinesine, açıldıktan sonra ise karıştırıcıya benziyor. Astone firması tarafından satılan şişirilebilir çamaşır makinesi sadece 2 kilo ağırlığında ve 6,5l su alıyor. Fiyatı: 70 Dolar.

Bilgi için: www.gizmag.co.uk

Dünya şampiyonasına özel soğutucu

Fu
tbol ve bira, birçokları için ayrılmaz ikili. Bu futbol topu şeklindeki soğutucu dünya futbol şampiyonasını televizyondan izleyecekler için ideal. Altı kutu birayı soğutan alet otomobilin çakmak girişine de bağlanıyor.

Bilgi için: www.techeblog.com

James Bond çantasına süper güvenlik

Uzaktan kumandalı bu evrak çantasını kurcalayanlar, kulakları sağır eden 107 desibellik alarm sesiyle neye uğradıklarını anlamadan bir de 80.000voltluk elektriğe kapılıyorlar. Hırsızlığa karşı son derece güvenli olan evrak çantasının boyutları 440x300x150mm, ağırlığı ise 3 kilo. Kahverengi ve siyah renk seçenekleri bulunan çanta 16 pil ve iki uzaktan kumanda ile birlikte satılıyor. Fiyatı 899 Avro.

Bilgi için: www.eurospyshop.com
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!