Yeni ürünler

Güncelleme Tarihi:

Yeni ürünler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 03, 2004 02:20

Pilsiz çalışan radyo

Saatli
ve (diyotlu, LED) fenerli, radyo pilsiz çalışıyor. Radyonun kenarındaki kolu üç dakika çevirdiğinizde radyo 25 dakika, fener 60 dakika kadar işliyor. Alarmlı saati dilediğiniz zaman radyonun üzerine kapatabilirsiniz. Fiyatı: 19.95 dolar.

Bilgi için: www.sharperimage.com

Kullanışlı çizim tableti

Windows
, MacOS veya KDE’den yararlananlar tüm işleri fareyle tamamlamaya çalışırlar Ancak fare ve klavye kullanımı büyük bir zaman kaybına yol açar. Grafik tabletleri çizimcilerin işlerini kolaylaştırmak için geliştirildiyse de yine de bazı zorluklar yaşatır kullanıcıya. Wacom firması tarafından üretilen Volito çizim tableti, Windows işlemcileriyle fare fonksiyonuyla kullanılabiliyor. Tablet üzerinde, ekran görevini gören dikdörtgen çerçeve içinde çalışılıyor. Mesela üst sağ köşe işaretlendiğinde gösterici o noktaya doğru ilerliyor. Tablet üzerinde tuşlandığında faredeki sol tuş işlevi başlıyor. Tabletin 10 gram ağırlığındaki kalemin üzerindeki bir düğme ise sağ fare işlevini yerine getiriyor. El yazısını tanıyan bir yazılım programıyla yüklü olan tablet USB-2 girişiyle bilgisayara bağlanıyor. Alet Windows 98, 2000, ME ve XP ile uyumlu. Fiyatı. 50 euro.

Bilgi için: www.wacom.com

Kendi teleskopunu kendin yap

Her
ne kadar her zaman müthiş bir meteorit yağmurunu izleyemezseniz de gökyüzü her gece ilginç olaylar sunar. Eğer astronomi merakıyla birlikte bir şeyler üretme merakınız da varsa kendi teleskopunuzu üretebilirsiniz. Newton aynalı teleskop takımı, bazı hazır parçalarla birlikte yapıştırılmayı bekleyen karton gövdeden oluşuyor. Işığı yansıtan aynanın odak mesafesi 450mm. Alet ayrıca 16x ve 30x zumlu iki oküler ve bir güneş filtresine sahip. Gerçi görüntü kalitesi pahalı teleskoplar kadar iyi değil ama, ayın üzerindeki kraterleri ve güneş tutulmalarını izlemek için ideal. Fiyatı: 22,90 euro.

Bilgi için: www.astromedia.de

Büyüklere oyuncak

Microsizers
firması yorucu büro işlerinden sonra ya da kahve molasında özellikle erkekleri eğlendirecek yarış otomobilleri üretti. Uzaktan kumandalı iki otomobil yarışırken özel zarların altına yerleştirilmiş objeleri de bulmaya çalışıyorlar. Otomobillerin çarpışmaları farklı frekanslarla önleniyor. Fiyatı: 40 euro.

Bilgi için: www.microzisers.de

Neşeli fareler

‘Pat
says now’ firması, canlı renkleri ve değişik modelleriyle can sıkıcı fare modellerine yeni alternatifler sundu. Tüm modeller çift tuşlu ve USB kablosuyla gerek Windows gerekse Mac işlemcileriyle uyumlu. Neşeli farelerin kablosuz modelleri bulunmuyor. Fiyatları 30 euro civarında.

Bilgi için: www.patsaysnow.com

4GB kapasiteli MP3 çalıcısı

Creative
firması sabit diskli MuVo 2 MP3 çalıcısının 4GB’lık bir modelini üretti. Alet, Compact Flash TipII formatında Hitachi MicroDrive ile işliyor. 1,5 GB’lık modelinden farklı olarak siyah ön yüzle sunulan aletin boyutları yine 6,5x6,5x2cm. 4GB kapasitesi sayesinde MP3 formatında en az 64 saatlik ve WMA formatında 128 saatlik müzik kaydedebiliyor ama, diğer verilerin depolanmasına da izin veriyor. Veri alışverişi USB 2.0 girişiyle gerçekleşmekte. Bu ay içinde piyasaya çıkması beklenen MP3 çalıcısının fiyatı: 339 euro.

Bilgi için: www.creative.com

Windows ile çalışan ilk cep telefonu

Motorola
, Windows’la işleyen bir cep telefonu üretti. MPx200, telefon işlevi dışında cep bilgisayarı fonksiyonlarına da sahip. Veri aktarımı Bluetooth yerine enfraruj veya USB bağlantısı sayesinde gerçekleşmekte ve 32 MB’lık SD bellek kartına sahip. İnternet sayfaları, fotoğraflar hatta kısa video görüntüleri 167x220 piksel çözünürlüklü ekran üzerinde izleniyor. 113g ağırlığında ve 48x89x27cm boyutlarındaki cep telefonu şarjlı durumda 112 saat kadar çalışıyor. Fiyatı: 579 euro.

Bilgi için: www.motorola.com

Robot dünyasından yenilikler

Yürüyor, koşuyor, zıplıyor

Sony
, akü ve dahili kumanda sistemiyle donatılı yeni bir QRIO robotu geliştirdi. Yeni robot, kısa sürelerle zeminle temas etmeden hızlı hareketlere izin veren yeni bir teknik sayesinde, koşup, zıplayabiliyor. Yeni ‘yürüme, atlama ve koşma hareketleri kontrol tekniği’ ve buna uygun olarak daha yüksek bir dönüş momentine sahip Servos robotu ve koşma hareketlerine izin veren beden sayesinde alışılmadık hareketler çıkıyor ortaya. QRIO robotunun şimdilik sadece birkaç prototipi üretildi ama Sony, tekniğin yakında oyuncak robotlarda kullanılmaya başlayacağını bildirdi.

Bilgi için. www.sony.net/SonyInfo/QRIO/

Uşak robot tabakları topluyor

Yemek
yemek güzel de kirli bulaşıkları toplama külfeti olmasa ne iyi olurdu değil mi? Japon bilim adamları şimdi bu konuda da bir çözüm ürettiler. Objeleri tanıyarak sınıflandırabilen uşak robot bunları yerinden kaldırabiliyor da. Ancak bunun için özel tabaklara ve bardaklara ihtiyacı var. Çünkü objelerin üzerindeki çipler uşak robota tabakların kırılmaması için ne şekilde kaldırılması gerektiğini bildiriyorlar. Ev işlerinin gelecekte bu şekilde kolaylaştırılacağını söyleyen Japon bilim adamı Kotaro Oba, robotun ev işlerinde kullanımının üreticilerin ilgili bilgileri İnternette sunmaları halinde yaygınlaşacağına inanıyor.

Japon kadını değil robot!

Kokora
Dreams firması ve Osaka Üniversitesi bilim adamları tarafından üretilen kadın robot, ilk bakışta sanki gerçek bir Japon kadını gibi görünüyor değil mi? Artist robot olarak adlandırılan robot, konuşabiliyor, gözlerini açıp kapatabiliyor ve birçok mimik yapabiliyor. Gerçek insan boyundaki robotun yüz hareketleri her ne kadar bilgisayar da tasarlanmış figürleri hatırlatsa da metal robotlarla karşılaştırıldığında oldukça insansı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!