GeriSeyahat Yeni turizm merkezleri
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yeni turizm merkezleri

Yeni turizm merkezleri

TÜRSAB'ın Güneydoğu'da turizm için hedeflediği yerler şunlar:

Nemrut:

Geçmişi MÖ 69 yılına dayanıyor. Adıyaman'ın Kâhta ilçesi yakınlarında milli park statüsünde bulunan Nemrut, dünyaca tanınıyor.

Harran:

Şanlıurfa'ya 44 kilometre uzaklıkta. Mezopotamya ile Akdeniz'i birleştiren yol üzerinde çok önemli bir uygarlık merkezi olarak biliniyor. MÖ 2000'li yıllara dayanan bir geçmişe sahip. Dünyanın en eski üniversitesinin kalıntıları burada bulunuyor. Harran, yaz aylarında serin, kışın sıcak olan kümbet evleri ile de ilgi çekiyor.

Şanlıurfa:

‘‘Peygamberler kenti’’ olarak bilinen Şanlıurfa, Müslümanlığın yanı sıra, Yahudilik ve Hıristiyanlık açısından da önemli bir dini merkez. Hz. İbrahim'in doğduğu mağara, Balıklıgöl ve Dergah, kentin en önemli din turizmi merkezleri. Kent, Asur, Urartu, Sümer, Frigya, Bizans, Roma, Selçuklu gibi medeniyetlere ev sahipliği yaptı.

Mardin:

Kentteki Deyr-ül Zafaran Kilisesi, Vatikan tarafından Katolik mezhebinin ve dünya Süryanilerinin merkezi konumunda.

Diyarbakır:

Diyarbakır, dünyada Çin Seddi'nden sonra ayakta kalabilen en uzun surlarına sahip. Tarihi Malabadi Köprüsü büyük ilgi çekiyor.

Hasankeyf:

Batman'ın antik ilçesi Hasankeyf, 9 yıl sonra sular altında kalacak. Kentin tarihi, tarih öncesi çağlara uzanıyor. Tarihte bir Süryani piskoposluğuna ev sahipliği yapan Hasankeyf, mağaraları ile de ünlü. Hasankeyf, Artukoğulları'na uzun yıllar başkentlik etti.






False