Yeni trend hızlı estetik

Güncelleme Tarihi:

Yeni trend hızlı estetik
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 03, 2012 02:58

Havaların ısınmasıyla tatil hazırlığı yapanlar, kısa sürede sonuç verebilen botoks, dolgu, liposuction ve iple asma gibi basit estetik müdahaleleri tercih ediyor.

Haberin Devamı

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Murat Emiroğlu, yaz aylarıyla birlikte insanların görünüşlerine daha fazla önem verdiklerini belirterek, bu dönemde estetik ameliyatı yaptırmanın herhangi bir sakıncası olmadığını söyledi.

Kalıcı dolguya dikkat

Estetik müdahaleler arasında enjekte edilen kalıcı dolguların çok sakıncalı olduğunu, bunların dokulara zarar verebildiğini anlatan Emiroğlu, doktor seçiminin önemine de dikkati çekti. Yaz aylarında, koltuk altı terlemelerini önleyen botoks uygulamalarında artış gözlendiğini ifade eden Emiroğlu, “Bunun bir sakıncası yok. Uygulanan botoks maddesinin dozu zaten çok düşük. Terlemeyi de zaten ufak bir bölgede engelliyorsunuz. O ter mutlaka vücudun başka yerlerinden atılır” dedi.
Emiroğlu, deniz sezonunun açılmasıyla birlikte gündeme daha fazla gelen selülitlerin tedavi edilmesinin zor olduğunu vurgulayarak, “Selülit tedavisi mutlaka cerrahidir” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!