Yeni sezonun altın tutkuları

Pul ve payetlerle aydınlanan ihtişamlı bir sezona hazır olun.

Altın tonlarının ışıltıyla olan büyük randevusu sayesinde, kadınlar soğuk günlerde fark edilmenin keyfine varıyorlar. Hollywood’un ihtişamı bedenlere taşınıyor.

Modanın yeni sezonda koyu renklere olan tutkusu sizi yanıltmasın, çünkü soğuk mevsimde oyunlarını, kesimler ve volümler üzerinde oynuyor. Son iki yıldır metalik kumaşlar ve efektlerin aksesuvarlara kadar taşınan etkisi, bu yıl çok daha ihtişamlı bir hal alacak. Biraz daha detaylı anlatmak gerekirse; Hollywood’un ihtişamlı duruşu sokaklara taşınıyor diyebiliriz.

Koleksiyonların öne çıkan koyu renkleri, özellikle geceleri yerini pul ve payetlerle fark edilen elbiselere, ceketlere bırakıyor. Yazın son günlerinde verilen davetlerde de gördüğünüz gibi, özellikle düz straplez elbiseler, 40 ve 50’li yılların izlerini taşıyan mini elbiseler, altın tonlarının göz alıcı parlaklığına teslim oluyor.

Düşündüğünüz gibi, bu kış altın tonları yine çok moda. Sadece tek başına değil, yine altın ışıltılı danteller, saten kurdeleler, işlemeler, parlak şeritlerde yeniden hayat buluyor ve dokunduğu her tasarıma farklı bir yön veriyor.

Tasarımcılar kış sezonunu görsel bir zenginlikle karşılıyorlar. Kadınlar sadelikten uzaklaşmadan, zevklerini ortaya koyabilme şansına sahipler. Feminenlik, koleksiyonların başrol oyuncusu olurken, bu konuda söz sahibi olması gereken dekolte bir adım geri çekiliyor; kumaş, kesim ve aksesuvarlar kendini iyiden iyiye belli ediyor.

Sonbahar-kış aylarında, geceleri düz bir elbisenin üzerine giyilen altın renkte pul işlemeli bir ceket; aynı zamanda dilediğiniz bir ortamda denim skinny (dar) bir pantolon ve topuklu bir ayakkabıyla da kullanılabilir. Bunun dışında, stil ikonu Sienna Miller’ın tercihi gibi, 40’lı yıllara göndermeler yapan altın tonlarında bir elbise, belinde fiyonklu kemeri ile çok şık görünüyor.

Geceleri yine iri desenli, ipek-şifon bir kıyafet, kenarlarında altın payet işlemeler ya da sadece göğüs bölgesi altın renkte bir dantelle "kadınsılığın" sınırlarını zorlayabilir. Kış trendleri arasına giren "Napolyon" tarzında ise yine altın şeritli apoletler ve aynı renkte düğmeler görebilirsiniz.

Şimdi sıra sizde... Kendinizden uzaklaşmadan sınırlarınızı ne kadar zorlayabileceğinizi denemek için elinize geçen bu fırsat, bu kış çok duyacağımız, şimdiden birçok moda programına konu olan "Hollywood ihtişamı"nı yansıtan tercihlerden sadece biri.

Sıra dışı hayatında ışıltılı tercihleriyle tanınıyor

O tam bir moda tutkunu. Cesaretiyle kimse yarışamıyor, hatta bu nedenle çoğu zaman eleştiriliyor. Paris Hilton’un şık olmak gibi bir derdi yok. O, fark edilmeyi seviyor. Bu nedenle pırıltılı kumaşlar ve ihtişam onun için vazgeçilmez. Son dönemlerde yeni şarkıcılığa soyunan Hilton’u önceleri podyumlarda tanınmış markaların defilelerinde modellik yaparken görüyorduk. Podyumun ihtişamını özel hayatına taşıyan Paris Hilton, altın tonlarını sık sık kullanıyor. Sapsarı saçlarına rağmen bu renk ona çok yakışıyor. Sıra dışı ve ihtişamlı şeyleri seviyor. Kendisine moda konusundaki tercihleri sorulduğunda ise bunu destekleyen cevabı şu: "Beni anlatan her şey..."

Aklınıza estikçe yeni bir sayfa

Ağustos’un ortasında bir soğuk hava deposunda gerçekleştirilen bu çekimler Derishow’un yeni koleksiyonuna ait. Zamansız tasarımlarla, buzun sonsuzluk içeren dinginliği ile kış ruhu yakalandı. Koyu tonlar, volümler, maxi’lerle vurgulanan silüetler, diz boyları, taytlar, degrade deriler, süetler, natürel kürkler, özgür jarseler, duygusal trikolar, bembeyaz gömlekler, eldivenler, kaşkollar, herkesi kent sokaklarında "kendince" bir yaşama davet ediyor.

Madonna yeni imajıyla karşınızda!

Japonya’da yeni imajıyla kameraların karşısına çıkan Madonna’nın bu kez orada bulunma sebebi konser değil. Louis Vuitton’un Roppongi Hills mağazasında Steven Klein ile ortak çalışmalarından doğan, 14 fotoğraf ve altı enstalasyonun sergilendiği, "X STaTIC PRO=CeSS" sergisinin açılışına katılmak...

Burada yeni küt kesimli sarı saçları ve imajıyla dikkat çeken Madonna, LV’nin yeni sonbahar koleksiyonundan vintage kuzu derisi bu ceketi ile sezona yenilenmiş olarak giriyor.


Bu jean’ler bir başka

Özellikle spor bir tarza sahipseniz siz de Calvin Klein’ın gelişini en az benim kadar sabırsızlıkla bekliyor olmalıydınız. Temmuz’da Akmerkez’den sonra, eylül başında Bağdat Caddesi’nde açıldı. Bu hafta favorim, Calvin Klein Jeans koleksiyonundaki düşük belli modeller. Her vücut tipine uygun pantolonların sadece yıkamaları değil, cep detayları da çok ilgimi çekti.
Yazarın Tüm Yazıları