Yeni rota Sobis

Güncelleme Tarihi:

Yeni rota Sobis
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 14, 2006 00:00

ERG Danışmanlık Genel Müdürü Çağdaş Ergin, 2005’te ülkesinde ’Altın Ayakkabı’ ödülünü kazanan 21 yaşındaki golcüyü sarı lacivertlilere önerdi. İnternacional’da forma giyen Sobis’le ilgili kararı Zico verecek.

UĞUR Boral ve Tümer Metin’i renklerine bağladıktan sonra transferde sessiz kalan Fenerbahçe rotayı Brezilya’ya çevirdi. Sarı lacivertliler, Beşiktaş’a imza atan Marcio Nobre’nin boşluğunu bir başka sambacı ile doldurmayı planlıyor. Hedefteki isimlerden biri, ülkesinde "Altın Ayakkabı" ödülünü kazanmış 21 yaşındaki Rafael Augusto Sobis. Geçtiğimiz sezon İnternacional Porto Allegre takımında 30 gol atan 21 yaşındaki genç golcünün adı, ERG Danışmanlık Genel Müdürü Çağdaş Ergin tarafından Fenerbahçe Başkanvekili Nihat Özdemir’e verildi. Brezilyalı genç golcü hakkındaki son kararı, sarı lacivertli takımın yeni teknik direktörü Arthur Zico verecek.

Kasetleri elimizde

Bir dönem Adanaspor Kulübü’nün başkanlığını da yapan Çağdaş Ergin, "Meksika Milli Takımı ve Arjantin’in River Plate kulüplerinin eski menajeri Prof.Zoran Tersiç, bize dünya futbol yıldızlarının da bulunduğu 30-40 futbolcunun satın aldığı bonservislerini getirdi. Biz, bu menajerlik firmasının Türkiye temsilciliğini aldık. Bu oyuncuların kasetleri elimizde" dedi. Ve şöyle devam etti:

Fener kazançlı çıkar

"Sobis,
2002 yılında Kaka, 2003’te Alex ve 2004’te Robinho’nun kazandığı ’Altın Ayakkabı’ ödülünü 2005 yılında kazandı. O, Dünya Şampiyonu olan Brezilya U-21 Milli Takımı’nda forma giyen bir oyuncu. Otoriteler, Sobis’in kısa sürede Ronaldinho gibi patlama yapacağı görüşünde birleşiyor. Çok çabuk ve gol vuruşlarında etkibi bir oyuncu olan Sobis taraftarları coşturan bir stile sahip. Gol atmanın yanı sıra, asist de yapıyor. 1.72 metre boyundaki Sobis’i eğer Zico isterse Fenerbahçe kazançlı çıkar. Sobis, Türkiye’de tribünleri ayağa kaldıracak yetenekte bir oyuncu."

SOBİS KİMDİR?

ADI: Rafael Augusto

SOYADI: Sobis

BOYU: 1.72 m

KİLOSU: 73

MEVKİİ: Forvet

UYRUĞU: Brezilya

MAÇ/GOL: 45/30

O.TAKIM: İnternacional
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!