Yeni projeler pazara çıktı

Güncelleme Tarihi:

Yeni projeler pazara çıktı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 16, 2017 14:48

Ankara Kalkınma Ajansı tarafından yürütülen Avrupa Birliği destekli ‘Genç İstihdamın Artırılması için Ankara Girişimcilik Ekosisteminin Geliştirilmesi Projesi’nin kapanışı ve ‘TechAnkara Proje Pazarı 2017’nin açılışı ATO Congresium’da yapıldı.

Haberin Devamı

Açılış kurdelesini kesen Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’a Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran, Ankara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Arif Şayık ve AB-Türkiye Delegasyonu Ekonomi ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot eşlik etti. Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan, yüksek katma değerli ürünler üretmek için girişimcilik, Ar-Ge ve yenilik ekosisteminin geliştirilmesi gerektiğini belirterek, “Bunu sağladığımızda rekabet gücümüz, üretimimiz, dünya ekonomisi ve ticaretindeki payımız daha da artacaktır” dedi. Ankara’yı bilim, teknoloji ve yenilik konusunda bir güç merkezi haline getirmek istediklerinin altını çizen Bakan Elvan, Bakanlık olarak bu anlamda gerekli her türlü desteği vereceklerini bildirdi.

GÜZEL İŞLERE İMZA ATILIYOR

Haberin Devamı

AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot da genç girişimcilik projesinin istihdamın artırılması, işsizlik ve girişimcilik gibi önemli konuları ele aldığını belirtti. Ankara Valisi Ercan Topaca da girişimcilik ve yeni teknolojilerin geliştirilmesi noktasında Ankara’da güzel işlere imza atıldığını belirterek, sanayi bölgelerinin de söz konusu gelişmelere katkı sağladığını söyledi. Topaca, genç girişimcilere yol açmak adına Ankara Kalkınma Ajansı ile her türlü ortak çalışmaya hazır olduklarını ifade ederek, gençlerin daha iyi bir gelecek kurmalarını sağlamayı amaçladıklarını kaydetti.

YERLİ VE MİLLİ ÜRETİM DESTEKLENMELİ

ATO Başkanı Baran ise genç nüfusun istihdamının artırılması için yeni projelerin desteklenmesinin önemli olduğunu belirterek, “Dünya ekonomisinde pastadan pay almak için yerli ve milli üretim desteklenmeli. Mesleki eğitime ağırlık verilmeli. Yaşam boyu eğitim de ihmal edilmemeli” dedi. AB Türkiye Delegasyonu Ekonomik ve Sosyal Kalkınma Bölüm Başkanı François Begeot da genç girişimcilik projesinin istihdamın artırılması, işsizlik ve girişimcilik gibi önemli konuları ele aldığını belirtti.

BAKMADAN GEÇME!