Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı Çimen
Melda Narmanlı ÇimenYazarın Tüm Yazıları

Yeni mevsim yeni seçenekler

Evimizin güneşle flört eden kısmı küçük bir balkon, geniş bir veranda ya da sadece bir kapı önü oturma alanı olabilir.

Haberin Devamı

Hepsi için dergilerde güzel fikirler, vitrinlerde yepyeni ve rengârenk seçenekler var

Monokrom palet

Mudo Concept dış mekân koleksiyonunda yer alan oturma grupları oldukça konforlu. Ferah bir stil için monokrom bir palet üzerinden ilerlemek en doğrusu. Gerekli gördüğünüz parçaların tümünü beyaz, gri veya bej tonlarda seçmek yorucu bir görüntü yaratmadan başrolü doğaya bırakır.

Kült bir tasarım

Vitra, Kettal, Moroso, Paola Lenti, Dedon gibi markaların son yıllarda koleksiyonlarında yer verdiği salıncak-koltuklar, bu formu dış mekânlarda çok popüler. İşte aralarından en kült olanı: Dedon markasının Daniel Pouzet tasarımı Swingrest koltuk-yatağı.

Küçük ve darsa...

Balkonunuzun metrekaresi sınırlıysa, başvuracağınız adres elbette Ikea olacaktır. Duvardan ve korkuluklardan da yararlanarak ummadığınız kadar ‘yeşil’ ve ‘ferah’ bir sonuç elde edebilirsiniz. Rejisör koltukları, askılı saksılar işinize yarayacaktır.

Haberin Devamı

Doğaya yaklaşın

Cam önlerine maydanoz ekip, kapı yanlarına sümbüller ve ortancalar dikmek istiyorsanız kendinize engel olmayın. Çünkü ortalıkta dolanan ‘doğa en iyi terapisttir’ klişesi tümüyle doğru. Çiçekleri ekip, sulayıp, onlarla sakinleştikten sonra bir kısmını keserek bahçenizde ya da terasınızda kendinize mini bir çiçek masası yapabilir ve eserinizle gurur duyabilirsiniz.

Natüralist olun

Nasıl bir dekorasyon konsepti istediğinize karar vermek için organizasyon şirketlerinin kurduğu masalara göz atmakta yarar var. A46 ortaklarından Tuvana Büyükçınar, doğanın uyanışını simgeleyen minimal-natürel bir tarzı tercih etmiş.

Konformist seçim

Kıral Mobilya’nın tescilli markası Sette Home&Garden, iç mekânlardaki yaşam konforunu ve esneklik anlayışını dış mekânlara taşıyor. Natürel dokulu malzemelerle tasarlanan bahçe mobilyalarının çeşitli seçenekleriyle dingin ve huzurlu açık hava alanları kurgulayabilirsiniz.

Açık alanınız yoksa

Balkonunuz yoksa, baharı içeri taşımak adına evin içinde kendi küçük cennetinizi yaratabilirsiniz. Terrarium’lar, sukulent düzenlemeleri, büyük yapraklı bitkiler, örgülü veya ahşap mobilyalarla doğayı içeri sokmak mümkün.

Haberin Devamı

Gel keyfim gel

Roda’nın popüler tasarımlarından biri olan Dandy kanepeyle açık havada vakit geçirmenin keyfi başka. Dandy, tüm hava koşullarına dayanıklı kumaşı ve geniş renk seçeneğiyle bahçenizin ruhunu değiştirecek bir etkiye sahip. Mozaik showroom’larında bulabilirsiniz.

Boyutlar genişledi

ICA Home&Garden, eskiden kolay taşınabilen hafif malzemelerden modellerin tercih edildiğini; bugünse dış mekânda uzun ve rahat vakit geçirme isteğiyle bunun değiştiğini söylüyor. Artık boyutlar geniş, oturma grupları derin ve modüler. Yastıklar içeri dışarı taşınması gerekmeyecek malzemelerden üretiliyor.

Etnik ilaveler

Bahçe-balkon mobilyalarınızı her sene değiştirmeniz beklenemez ama yeni koleksiyonlardaki etnik ve renkli yastıkları kullanarak her gelen ilkbaharı farklı bir atmosferle karşılayabilirsiniz. Yere atacağınız büyük minderler ve puflar da ilave oturma alanı sağlayacaktır. (Yastık: Atölye 11, puf: Mudo Concept, sedir: Haaz)

Yazarın Tüm Yazıları