Yeni çıkış gerek

Güncelleme Tarihi:

Yeni çıkış gerek
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2018 15:40

Kulüp içinde yaşanan maddi sorunların saha içine yansıması kaçınılmazdı. Bu süreçteki en olumlu taraf, taraftarın 2-0 kaybedilen Altınordu maçından sonra oyunculara sahip çıkması oldu.

Haberin Devamı

Ankaragücü’nün başkan vekili Metin Akyüz, “Süper Lig inancımızı koruyoruz” sözleri ile dedi teknik ekip ve oyunculara olan güvenlerini dile getirdi. Altınordu karşısında iyi oynadıkları futbolun karşılığını alamadıklarını vurgulayan Akyüz’ün, kulübün yaşadığı ekonomik sıkıntıya yönelik açıklamaları dikkat çekiciydi. Rakiplerle puan farkının çok açılmadığını dile getiren Akyüz, şu bilgileri verdi: “Sıkıntılara rağmen futbolcularımız çıkıp, karakterli bir oyun sergiliyor. 10 milyon liraya ihtiyacımız var. Transfer yasağını kaldırabilmemiz için 3 milyon 750 bin lira ödeme yapmamız gerekiyor. Ankara Büyükşehir Belediyesinin vadettiği paralar var. Ancak diğer taraftan da vergi borcu karşımıza çıktı. Geriye dönük borçlarımızı planlı şekilde ödüyoruz. 3 milyon liraya yakın vergi borcunun taksitlendirilmesini istiyoruz. Buna çözüm üretmek için yönetim olarak çalışıyoruz.”

Haberin Devamı

GOL SEVİNCİ YAŞAYAMADILAR

 Futbol liglerinde ikinci yarının ikinci haftası geçildi. Takımlar bir yandan transferlerle kadrosunu güçlendirip, bir yandan da hedefleri doğrultusunda mücadelesini sürdürüyor. İkinci yarıya, Başkent temsilcilerinden Gençlerbirliği iyi başladı. Osmanlıspor ve Ankaragücü ise hayal kırıklığı yaşıyor. İki takım, geride kalan iki haftada birer puan alırken, henüz gol sevinci yaşayamadı. İki ekip, maçlarını aynı sonuçlarla kapatırken, büyük bir tesadüf eseri, iki kaleci rakiplerinin birer penaltısını kurtarma başarısı gösterdi. 20. haftada, Gençlerbirliği deplasmanda Fenerbahçe ile karşılaşırken, Osmanlıspor sahasında Kayserispor’u konuk edecek. Ankaragücü de sahasında Elazığspor ile puan mücadelesi verecek.

* Gençlerbirliği, 2 rakibiyle oynadığı 2 kritik maçı kazanıp, hem anlamlı puanlar aldı hem de büyük moral buldu. Bir kişi eksik oynadığı müsabakadan zaferle ayrılmaları, özgüven açısından önemliydi.

* Osmanlıspor’un deplasmandaki karnesinin iyi olmadığı ortada. Güçlü ve iddialı bir rakip karşısında açıkçası çok fazla şansları yoktu. Maçın kırılma anlarında da şans Başkent ekibinin yanında değildi.

Haberin Devamı

Sorular

1- Ankaragücü, ikinci yarıda 5 puan ve avantajını kaybedip, 3. sıraya geriledi. Takımdaki düşüşü neye bağlıyorsunuz. Kısa vadede yeniden toparlanıp zirveye çıkabilir mi ?

2- Gençlerbirliği, 4 zorlu haftada; Fenerbahçe, Trabzonspor, Göztepe ve M.Başakşehir ile karşılaşacak. Ateş hattından çıkan takım için bu süreçteki puan beklentiniz nedir ?

3- Osmanlıspor, G.Saray maçında pozisyonlar kaçırdı ancak kalesinde önemli tehlikeler de yaşadı. Buz’un, pozitif futbol oynamaya çalıştık açıklamasını nasıl değerlendirirsiniz?

Özgür ŞAHİNER: Ankaragücü, zirve yarışında yeniden söz sahibi olmak istiyorsa her maçta mutlaka öne geçmeyi başarmalı. İsmail Kartal da sürekli aksayan sol kanada bir çözüm bulmak zorunda.
Deniz GÜREL: Zaten az olan taraftarla, Ümit Özat arasındaki gerilim, halen devam ediyor. Başkanın, bir an önce bu soruna el atması gerekiyor. Yeni bir teknik direktör krizi, sonun başlangıcı olur.
Eray GÖRGÜLÜ: Gençlerbirliği’nin 4 maçtan da puan çıkarması, bu futbolla neredeyse imkansız görünüyor. Başkent ekibi, bu 4 haftalık seride, yalnızca evindeki Trabzonspor maçından puan alabilir.
Fatih TEKECİ: A.Gücü’nün son haftalardaki en ciddi sorunu, gol atamamak. Umut, Denizlispor maçından beri gol orucunda. Kısacası sorun forvetlerde. takımı toparlayacak olanlar da bana göre onlar.

Haberin Devamı

Özgür ŞAHİNER

FİTİLİ ATEŞLEYEBİLİR

1- Ankaragücü, arkasına aldığı rüzgarı kaybetmiş gibi görünüyor. Ancak, umutsuzluğa ve karamsarlığa kapılmak gereksiz. Henüz kaybedilmiş bir şey yok. Altınordu maçının ilk bölümünde, önemli fırsatlar kaçtı. Gol gelse, bugün farklı şeyler konuşuyor olurduk. Maddi sorunlarla ilgili somut adımlar geç atıldığı için çözüm uzuyor. Sezon başında da benzer durumları yaşamıştık. Taraftarın oyunculara desteği, Elazığ maçıyla birlikte yeni bir başlangıcın fitilini yakabilir.

ELLERİ İYİCE GÜÇLENDİ

2- Gençlerbirliği, ilk yarı sonunda kaybetmiyordu, ikinci yarı ile birlikte, kazanmaya da başladı. 2 galibiyet, olması gereken yerde ve tam zamanında geldi. Puan hesabını yapan, teknik ekibin elini daha da güçlendirdi. Şimdi zorlu bir seriye girecekler. Rakiplerin hepsi üst grupta ve oynanacak maçlar, hem Gençlerbirliği hem de 4 takımın ligin sonraki sürecinde kaderini çizecek nitelikte. Gençler, korku tünelinden 5-6 puanla çıkabilirse, önemli iş yapmış olur.

Haberin Devamı

ÖNCELİĞİ PUAN OLMALI

3- Osmanlıspor’un sezon başından bu yana takım savunmasında gideremediği bir sorunu var. Oyuncular değişti, yeni isimler geldi, bir çok maçta farklı oyuncular sahaya çıktı ancak, rakiplere pozisyon verme konusundaki açık kapatılamadı. Her maçta rakip forvetler kaleci Karcemarskas ile bu kadar burun buruna kalmamalı. Pozitif futbol oynamak güzel ancak Osmanlıspor’un ligde bulunduğu konum itibari ile şu an için önceliği puan olmalı.

Deniz GÜREL

CAN YAKICI OLMASIN

1- Altınordu maçında, rakip 4 şutundan ikisini golle sonuçlandırdı. Ankaragücü ise yine gol bölgelerinde yeterli değildi. Umarım bu beklenmedik mağlubiyet ileride can yakıcı bir hale dönüşmez. Ankaragücü, iç dinamikler açısından ligde en hızlı yükseliş ve düşüş gösterebilecek takım. Ligin ilk yarısına da iyi başlayamamışlardı, sonrasında art arda galibiyetlerle zirveye çıktılar. Gol yollarında biraz daha becerikli olurlarsa çıkış yakalayacaklardır, bunun da ilk adımı bu hafta Elazığ maçıyla olmalı.

Haberin Devamı

BAŞKAN KRİZİ ÇÖZMELİ

2- Gençlerbirliği için Atiker Konyaspor maçı önemliydi. Ligde kalma mücadelesi verdiği takımlardan birini geriden gelerek yendi. Bu dört maçtan 4 puan almak başarı sayılabilir. Ama sadece bu 4 maç değil, her maç zor Gençler için. Zaten az olan taraftarla, Ümit Özat arasındaki gerilim, halen devam ediyor. Başkanın bir an önce bu soruna el atması gerekiyor. Yeni bir teknik direktör krizi Gençler için sonun başlangıcı olur.

SIRADAKİ RAKİPLER ZORLU

3- Osmanlıspor’un Galatasaray’a kaybetmesi eleştirilecek bir durum değil. Seyir zevki yüksek bir mücadeleydi. Maç istatistiklerine bakıldığında da iki takımın çektiği toplam şut 35’e yakın. İrfan Buz’un pozitif oyunla ilgili açıklamaları futbol adına güzel ancak Osmanlı’nın puan ya da puanlara ihtiyacı var. Zaten savunma zafiyeti yaşayan takım bir de açık futbolu tercih edince mağlubiyet kaçınılmaz oluyor. Art arda ligin üç iyi takımıyla (Kayseri-Göztepe-Sivas) oynayacaklar, ihtiyaç olan pozitif futboldan çok puana yönelik hamleler.

Eray GÖRGÜLÜ

KISA SÜREDE TOPARLAR

1- ANKARAGÜCÜ’nde, ligin ilk yarısının sonlarında sık sık üzerinde durduğumuz gibi, maddi sorunlar yavaş yavaş yüzünü göstermeye başladı. Oyuncuların alacakları konusunda yaşadığı kaygılar, artık futbola da yansımış görünüyor. Zaten, Teknik Direktör İsmail Kartal’ın, ısrarla üzerinde durduğu ve uyardığı da tam bu noktaya yönelikti. Maddi sorunlar çözülürse, sarı-lacivertliler kısa sürede toparlar.

ATEŞ HATTINA YİNE DÜŞER

2- Gençlerbirliği , şimdilik ateş hattından çıksa da üst üste aldığı galibiyetler, düşme hattındaki Kardemir Karabükspor ile Atiker Konyaspor’a karşıydı. Kırmızı-siyahlıların önümüzdeki dört maçtan da puan çıkarması, bu futbolla neredeyse imkansız görünüyor. Gençlerbirliği, bu dört haftalık seride, yalnızca evindeki Trabzonspor maçından puan alabilir. Ancak Trabzonspor’un yükselen ve kolay kaybetmeyen grafiğine bakıldığında o olasılık da zor gibi duruyor.

UMUT VEREN FUTBOL

3- Ankara’nın düşme hattının hemen üzerindeki diğer takımı, Osmanlıspor bu hafta şampiyonluk adaylarından Galatasaray karşısında mağlup olsa da, umut veren bir futbol ortaya koydu. Mor-sarılar, defansında ciddi açıklar verip, kalesinde önemli pozisyonlar görse de son haftaların en tempolu maçlarından birini oynadı. Dolayısıyla Osmanlıspor’un, bu futbol anlayışıyla, önümüzdeki hafta çıkışa geçebileceğini düşünüyorum.

Fatih TEKECİ

GÖZLER UMUT NAYİR’İ ARIYOR

1- A.Gücü’nün son haftalardaki en ciddi sorunu, gol atamamak. Futbol bu... Gol atamazsan, kazanamazsın. İstatistikler de bunu doğruluyor zaten. Geride kalan 19 haftada sürpriz lider Ümraniyespor 34, Çaykur Rizespor 39 gol attı. A.Gücü’nde ise bu rakam 26. Gol krallığında üç oyuncunun 10 golü var. A.Gücü’nün en golcüleri ise 6’şar golle Umut Nayir ve İlhan Parlak. Umut, 12. hafta Ankara’da oynanan Denizlispor maçından beri gol orucunda. Kısacası sorun forvetlerde. Takımı toparlayacak olanlar da bana göre onlar.

4 MAÇTA MİNİMUM 4 PUAN

2- Gençlerbirliği, bu hafta 6 puan değerinde bir maç kazandı. Ve, ikinci yarıda 2’de 2 yaptı. Ancak, her iki maç da ligin dibindeki takımlarlaydı. Zorlu maçlar şimdi başlıyor. Gençlerbirliği’nde, Sessegnon daha ilk maçında kalitesini, klasını gösterdi. Devre arasının bir diğer transferi Aydın Karabulut, hücuma büyük katkı sağlıyor. Sakatlığı süren Manu’nun da takıma dahil olmasıyla, Gençlerbirliği, bu zorlu 4 maçtan minimum 4 puan çıkarabilir.

AMİNU İLE FIRSATI TEPTİ

3- Osmanlıspor’un her maçı yüksek tempoda geçiyor, futbol severlere keyif veriyor. Deplasmanda olmasına rağmen Galatasaray maçı da bol pozisyonlu ve heyecanlıydı. Osmanlıspor, zaman zaman oyuna ortak oldu. Aminu’nun, Muslera ile karşı karşıya 6 pasta kaçırdığı pozisyon, Osmanlıspor için fırsatın tepildiği andı. Hatta bu pozisyonda İrfan Buz’ tepkisini “Girip ben mi atayım” der gibi gösterdi. Karcemarskas yine harikalar yarattı. Evet, tüm bunlar pozitif futbol. Ama, haftayı sıfır puanla kapatmak ise futbolun negatif olan gerçek yüzü.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!