Yeni bir yıl taze bir merhaba

Bu haftadan itibaren, Hürriyet Çocuk Kulübü olarak sizlerle Cuma ilavesinin sayfalarında buluşacağız. Sevdiğiniz, merak ettiğiniz, sizleri ilgilendiren ne varsa yine bu sayfada olacak. Tabii ben de! Hadi ne duruyorsunuz, sizler için hazırladığımız dopdolu bir sayfa sizleri bekliyor!

Bugün yılbaşı! Koskoca bir seneyi geride bırakıp, bize bol kahkaha, iyi notlar ve eğlenceli oyunlar getirmesini dilediğimiz 2011’i karşılayacağız bu gece. Harçlıklarınızdan biriktirip sevdiklerinize küçük de olsa birer hediye alabildiyseniz ne mutlu size! Şanslı azınlıktasınız. Peki, ama ya hediye alamayanlar? Az sonra sizinle paylaşacağım öneriler onlar için. Hadi şimdi bırakın üzülmeyi ve hemen harekete geçin.

YARATICILIĞINIZI KULLANIN
Herkesin evinde kağıt, kalem, pamuk, kurdele, düğme, yün ve daha pek çok değişik malzeme mutlaka vardır. Bu malzemeleri kullanarak sevdiklerinizi çok mutlu edecek, harika hediye kartlar yapabilirsiniz. Kesin, düğümleyin, yapıştırın, boyayın ve hiçbir yerde satılmayan o ‘özel’ hediyenizi yaratın. İsterseniz güzel bir resminizi el yapımı bir çerçeve ile müthiş bir hediyeye dönüştürebilirsiniz. Unutmayın yaratıcılıkta sınır yok!

HAYDİ MUTFAĞA
Para harcamadan yapabileceğiniz hediyelerin başında kek ve pastalar geliyor. Eğer zaten yapmayı bildiğiniz bir kek varsa hemen kolları sıvayın ve sevdiklerinize lezzetli bir hediye hazırlayın. Daha önce hiç mutfağa girmemiş arkadaşlara önerim ise hazır kek, krem şanti ve birkaç renkli pasta süsü yardımıyla yılbaşı pastasını kendilerinin hazırlaması. Böylece içine sevgi ve emeğinizi de koyduğunuz bir hediye yaratabilir, sevdiklerinizi bu tatlı sürprizle mutlu edebilirsiniz.

YETENEKLERİNİZE GÜVENİN
En son önerim, kendine yaratıcılıkta ve mutfakta güvenmeyenlere. Bu son dakika hediyesi için yapmanız gereken ilk şey sevdiğiniz bir şarkı ya da şiir seçmek. Çok zor ya da uzun bir şey olmasına gerek yok. Konusu yılbaşı ya da istediğiniz herhangi bir şey olabilir. Seçiminizi yaptıktan sonra geriye sadece onu ezberlemek kalıyor. Eğer sıkı çalışır ve bu güzel hediyeyi heyecanlanmadan sevdiklerinizle paylaşırsanız mutluluktan havalara uçacaklarına emin olabilirsiniz.
Hediyeniz olsun ya da olmasın, hepinize çikolata kadar tatlı bir 2011 diliyorum!
Yazarın Tüm Yazıları