Yeni bir vücut silüeti için... Lazer liposuction

Klasik yağ emme uygulamalarından sonra oluşması muhtemel sorunları minimuma indiren lazer liposuction, sıkı ve pürüzsüz cild vaadiyle kadınların yeni gözdesi...

Haberin Devamı

Konuyla ilgili sorularımızı yanıtlayan Estetik, Plastik ve Rekonstruktif Cerrahi Uzmanı Güncel Öztürk, lazer liposuction’ın hedef alınan yağ hücrelerini erittiğini belirtiyor: “Uygulama, lazer fiber yardımıyla yağ dokusunun parçalanmasına yardımcı oluyor. İkinci aşamada lazer enerjisiyle derideki kolajen üretiminin artması sağlanıyor, sıkı ve pürüzsüz bir cildin oluşması sağlanıyor.”
Yağ hücrelerinin sayısı kalıcı olarak azalıyor
Ancak bu yöntemin diyet ve egzersize alternatif değil yardımcı olduğunun altını çizmekte fayda var. Çünkü bu aslında bir “silüeti düzeltme” operasyonu. Diyet ve egzersize rağmen yerleşmiş kilolarını vermekte zorlanan kişiler tarafından tercih ediliyor.
Güncel Öztürk, “Vücuttaki yağ hücrelerinin sayısı ergenlik döneminden sonra sabit kalır. Yağ hücrelerinin sayısının fazla olduğu bölgelerin diyet ve egzersize dirençli olduğu iddia edilmektedir. Bu sıkıntıdan lazer liposuction ile kurtulmak mümkün oluyor” diyor.

Haberin Devamı

Dengeli beslenme ve egzersizle desteklenmeli
Ergenlik sonrası vücutta yağ hücre sayısı artmadığı için mevcut yağ hücrelerinin hacminin büyümesi ile yağ cepleri oluşur. Lazer liposuction operasyonu ile bu yağ ceplerindeki yağ hücrelerinin sayısı kalıcı olarak azaltılır. Fakat geriye kalan yağ hücreleri de diyete dikkat edilmediği takdirde büyüyebilir. Bu nedenle operasyon sonrası estetik yapının korunması, dengeli beslenmek ve egzersiz yapmak büyük önem taşıyor. Operasyondan sonra aşırı ölçüde kilo alıp verilmemesi şart.

S.O.S güzellik hileleri

Birden fazla etkisiyle öne çıkan BB kremler, bacaklardaki istenmeyen tüylerden uzun süreliğine kurtulmayı sağlayan ağda ve ustaca alınan kaşlar, size 5 dakika içinde size bambaşka bir görünüm kazandırabilir.

* BB KREM: Renkli gündüz kremleri, ince kırışıklıkları gizlemek ve aynı zamanda tene hafif bronz bir görünüm kazandırmak için bire bir... Son dönemde çok yönlü etkileriyle öne çıkan BB kremler hem bakım yapıyor, hem fondöten görevi görüyor, ayrıca UV koruyucu ve anti-aging etkileri bulunuyor. Uzmanlar, bu kremlerin etkisini artırmak için öncesinde hafif bir peeling uygulamasının iyi olacağını, bunun kremin daha kolay emilmesini sağlayacağını belirtiyor. Sonrasında cildiniz taze ve dinlenmiş görünümüyle dikkat çekiyor.
* AĞDA: Pürüzsüz bacaklar hatta bikini bölgesi, külotlu çorap ya da jean pantolon giyerken güzel bir his veriyor, kişiye kendini daha alımlı hissettiriyor. Pek çok güzellik merkezi ağda bantları yerine geleneksel ağda yöntemini tercih ediyor. Evde de kolaylıkla uygulanabilen bu yöntem sonrası tüylerin uzun süre çıkmaması da avantaj.
* KAŞ ALMA: Kusursuz bir şekilde alınmış kaşlar ve hafif renklendirilmiş göz kapakları, yüze anında farklı bir görünüm kazandırıyor. Tabii bu görünüm için ustaca alınmış mükemmel kavisli kaşlara sahip olmak şart...

Haberin Devamı

Makyajda Barok etkisi

2012 kış sezonunda tasarımcıları etkisi altına alan Barok trendi, makyaj koleksiyonlarında da aynı oranda rağbet gördü.

Pürüzsüz tenler, aydınlık gözler, başın arkasında toplanmış şık topuzlar ve bordo tonlarındaki dudaklarla Barok çağa nostaljik bir yolculuk yapmaya ne dersiniz?
Makyaj artistleri bu trendde özellikle tenlerin pürüzsüz görünümüne önem veriyor. Bunun için de cildin mat olması şart. Dudaklar ise ister “nude” tonlarda boyanıyor, ister koyu şarap tonlarındaki rujlarla öne çıkarılıyor.
Bu makyaj trendinde gözlere de olabildiğince doğal dokunuşlarla aydınlık bir görünüm kazandırılıyor. Gözleri dikkat çekici hale getirmek için tek silahınız ise maskara.

Haberin Devamı

Clinique’den özel yılbaşı setleri

Clinique, kadınlara kusursuz güzellik vadediyor. Even Better leke karşıtı bakım serisiyle lekelerden arının, Chubby Stick nemlendirici dudak parlatıcısıyla hayatınıza renk katın, High Impact Maskara’yla göz alıcı kirpiklere sahip olun...

Clinique yeni yıla özel hazırladığı hediye setleriyle güzelliğine düşkün kadınlara inanılmaz fırsatlar sunuyor. Clinique’in kişiye özel cilt bakım felsefesine dayanarak formüle ettiği, en çok satan ve en çok tercih edilen bakım serisi Even Better, hafif ve yağsız içeriğiyle tüm cilt tiplerinin cilt tonunu düzenliyor, eşit bir cilt tonu sağlıyor.
Serinin ana ürünü olan koyu leke serumu Even Better Clinical, koyu lekeleri, yaşlılık lekelerini ve yaşlılık sonucu oluşan renk farklılıklarının yanı sıra güneşin cildimize yıllar boyu verdiği zararları, çevresel zararları ve akne lekelerinin izlerini de azaltıyor. Cilt tonu eşitleyici nemlendirici, fondöten göz kremi, cilt tonu eşitleyici losyon ve koyu leke karşıtı el kremi de Even Better serisinin diğer ürünleri.
Renkli hayat
Dünya çapında bir fenomen haline gelen nemlendirici dudak parlatıcısı Chubby Stick ise içerdiği özel yağ ve antioksidanlarla dudakları anında koruyor, pürüzsüzleştiriyor ve uzun süreli etki sağlıyor. Ürün, kolay kullanım sağlayan boyama kalemi dizaynıyla ayna ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Dudak parlatıcıları toplam 16 renk seçeneğine sahip.
Kusursuz bakışlar
High Impact Maskara, benzersiz formülü ve özel fırçası sayesinde kirpikleri iki kat dolgun ve uzun gösteriyor. Buğday özleri sayesinde kirpikleri besliyor. En hassas gözlerde dahi reaksiyona sebebiyet vermeyen formülüyle yoğun ve büyüleyici bakışlara anında kavuşturuyor.

Haberin Devamı

Maskenin iyileştirici gücü
Cildinizin bu soğuk havalarda ihtiyaç duyduğu tüm bakım, onarım ve canlılığı, Collistar’ın peeling ve maskeleriyle sağlayabilirsiniz. Özellikle F ve B6 vitaminleri içeren Sebum Balancing Energizing Mask, kış aylarında bile mükemmel görünümü korumaya yardımcı. Fiyatı ise 63 lira...

Sıra dışı, farklı, eşsiz...

Loewe’nin erkek kokusu Solo Loewe Absoluto, hızla ve çılgınca değişen dünyada dinginliği ve sükuneti bulabilmiş erkeği temsil ediyor. Üst notalardaki neroli ve orkide kişiyi muhteşem bahçelere götürürken, artemisia, fesleğen ve Tonka fasulyesinin baharatlı dokunuşları hafif fındık kokusunu çağrıştırıyor. 75 ml’lik şişenin fiyatı 223 lira...

Haberin Devamı

Enerji sistemine kozmetik destek

Hücresel enerji sistemini yeniliyor, hücre metabolizmasını düzenliyor, oksijen tüketimini artırıyor: La Colline’in ekolojik yenileyici özellikteki bakımı Nativage La Creme, tüm bunları yaparken aynı zamanda cilt bariyerini güçlendirerek çizgi ve kırışıklıkları azaltıyor. Fiyatı 958,50 lira...

Yazarın Tüm Yazıları