GeriSeyahat Yemeden içmeden olmaz
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yemeden içmeden olmaz

Yemeden içmeden olmaz

Hem Boğaz, hem Paris

Ortaköy'deki Hippopotamus Lokantası, Tansu Çiller, Sakıp Sabancı, Güneş Taner, Can Ataklı, Demet Şener, Mehmet Ali Erbil, Bahattin Yücel gibi müdavimleri olan bir Fransız lokantası. Üstelik Paris'te bulamayacağınız Boğaz manzarasıyla...

Hippopotamus Restoran, yazlık mekanını Ortaköy-Kuruçeşme arasında sahil yolunda açtı. Fransız mutfağı ve kaliteli şarapların yeri burası. Ama ondan da etkileyici özelliği, benzersiz Boğaz manzarası. Masalar, herkesin manzaradan faydalanabileceği şekilde yerleştirilmiş. Yaz yağmuruna karşı boydan boya camekanla kaplı, sade dekorlu bir mekan. Servisleri iyi, garsonları nazik.

Hippo'nun güleryüzlü sahibi Cahit Moran müşterilerle birebir ilgileniyor. Burayı açabilmek için Paris'te iki ay eğitim görmüş.

Hippopotamus'un özelliklerinden bir başkası hippo sos. Şefler bearnez sosa birkaç çeşni daha eklemişler: Porto şarabı, biberiye sos, sos angelz. Böylece hippo sos doğmuş... Mönü çoğunlukla ızgara çeşitlerinden oluşuyor, ama porsiyonlar büyük, soslar ayrı bir servisle geliyor. Her porsiyonun yanına limitsiz garnitür alabiliyorsunuz.

Mekanın güzelliği akşam üzeri bambaşka. Yalnızsanız üzülmeyin fonda duyacağınız Edith Piaf ve çırpınan dalgalar sizi yalnız bırakmayacak.

Hippo saat 18:30'dan 01:00'e kadar açık. Rezervasyon için sabah erken saatlerde ya da bir gün önce aramanız gerekiyor.

Adres: Muallimnaci Cad. No: 119 Ortaköy

Tel: (0212) 345 08 30

False