Yelkenler Cumhuriyet için açıldı

Güncelleme Tarihi:

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 10:50

Yelkenler Cumhuriyet için açıldı

Haberin Devamı

 

ANTALYA, (DHA) - ANTALYA Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) tarafından bu yıl 10'uncusu düzenlenen ATSO Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları, ödül töreniyle sona erdi.

ATSO tarafından düzenlenen yarışlar 'Optimist' ve 'Laser' kategorilerinde yapıldı. 2 gün süren yarışların ilk gününde minikler yarışırken ikinci gün büyük yelkenliler Akdeniz'e açıldı. Yarışlar sonunda dereceye girenlere ödülleri törenle verildi. Antalya Yelken Kulübü'nde düzenlenen ödül törenine ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Yusuf Hacısüleyman ve Mustafa İssi, ATSO Meclis Başkanı Süleyman Özer, ATSO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hüseyin Barut, Yönetim Kurulu Üyeleri Erol Erkan, Ayhan Kızılsavaş ve Ömer Dinç, Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu, Türkiye Yelken Federasyonu Denetleme Kurulu Başkanı Abdurrahim Şaşmaz katıldı.

ATSO Cumhuriyet Kupası Yelken Yarışları'nın özel bir günde yapıldığına vurgu yapan ATSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Yusuf Hacısüleyman, yarışlara küçük yelkencilerin katılmış olmasından duyduğu mutluluğu ifade etti. Başkan Yardımcısı Hacısüleyman, “Optimist ve Laser grubunda 27 yarışmacı yelken açtı. Bu rakam umarım gelecekte daha da artacaktır" dedi. Ana yelkenli yarışlarına da 17 yelkenli yatın katıldığını söyleyen Yusuf Hacısüleyman, “Bu organizasyona destek olan başka Gençlik ve Spor İl Müdürlüğümüz olmak üzere tüm destekçilere teşekkür ediyoruz" diye konuştu.

2 GÜNDE 9 KAZANAN

Akdeniz'e ilk gün yelken açan 27 optimist ve yelken sporcusu 5 grupta yarıştı. Yarışlarda Optimist Genel Kategoride Arda Hürmeydan, Optimist Junior Kategoride Ege Akdeniz, Optimist Kızlar Kategoride Gökde Öz, Laser 4.7 Genel Kategoride Şimal Akınsal ve Lazer 4.7 Junior Kategoride Mehmet Ali Tekin birinciliği elde etti.

İkinci gün yelken açan Yelkenli Yat Yarışları da büyük heyecana sahne oldu. 4 kategoride yapılan yarışlarda katılımcılar Antalya Körfezi'nde kıyasıya mücadelede etti. Yelkenlerini rüzgarla dolduran yarışmacılar start aldıktan sonra körfezde çok güzel bir görüntü oluşturdu. A Kategoride Selim Sarıkaya, B Kategoride Mehmet Adsız, C Kategoride Ahmet Us ve D Kategoride Şevket Öztürk'ün birinciliği kazandığı yarışlarda, ödülleri ATSO yönetim kurulu üyeleri ve Gençlik ve Spor İl Müdürü Burhanettin Hacıcaferoğlu verdi.

Ödül töreninin ardından gerçekleştirilen FlyBoard gösterisi büyük beğeni kazandı. Gösterinin sonunda Cumhuriyet Bayramı'nın anısına Türk bayrağı açıldı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!