Yedigöller'deki zengin yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Güncelleme Tarihi:

Yedigöllerdeki zengin yaban hayatı fotokapanla görüntülendi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 18, 2016 11:16

Yedigöller'deki zengin yaban hayatı fotokapanla görüntülendi

Haberin Devamı

Murat KÜÇÜK/BOLU, (DHA) - BOLU'nun doğal güzellikleriyle ünlü Yedigöller Milli Parkı ve çevresinde 12 farklı noktaya kurulan fotokapanlara yansıyan görüntüler, bölgedeki yaban hayatın ne kadar zengin olduğunu ortaya koydu.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi'nce, Yedigöller ve çevresindeki ormanlık alanlarda 12 farklı noktaya fotokapan kuruldu. Yaban hayatın belirlenmesine yönelik envanter çalışması kapsamında yerleştirililen fotokapanlarla birçok yaban hayvanı görüntülendi. Yaklaşık 1 yıldır sürdürülen çalışma ile boz ayı, karaca, geyik, tilki, kurt, domuz gibi hayvanların fotoğraflanması, Yedigöller'deki yaban hayatın bir hayli zengin olduğunu ortaya koydu.
Wi-fi sistemi ile fotokapanlara yansıyan görüntüleri anında ekranda görebilen Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi ekipleri, böylece yaban hayvanlarının gelişimi, yaşamları, popülasyonu ile ilgili bilgi edinirken, kaçak avlanmaya karşı da etkin bir mücadele yürütmüş oluyor.
Bolu Doğa Koruma ve Milli Parklar Şubesi Yedigöller Milli Parkı Şefi Samet Yılmaz, fotokapanların yaban hayatının geliştirilmesinde büyük önem taşıdığını söyledi. Yılmaz, "Bu fotokapanlar sayesinde kaçak avcılıkla mücadele ediliyor. 12 hareket sensörlü kamera sayesinde görüntüler anında Wi-fi sistemi ile ekranlarımıza yansıyor. Sistemde birçok hayvanın envanteri yapılıyor" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!