GeriSeyahat Yedi yıldızlı Otel
MENÜ
  • Yazdır
  • A
    Yazı Tipi
  • Hürriyet Twitter
    • Yazdır
    • A
      Yazı Tipi
Yedi yıldızlı Otel

Yedi yıldızlı Otel

Dubai’deki bu otelin bir gecelik oda fiyatı 10-16 bin dolar arasında değişiyor.

Körfezde, Dubai merkezden 15 kilometre uzakta Birleşik Arap Emirlikleri'nin Borj Arap Otel'i yükseliyor. Bu yılın başlarında açılan otel dünyada yedi yıldızlı tek otel ve 321 metre yüksekliğinde, 200 suit odasıyla Orta Doğu'nun da en yüksek binası.

Otel bilinen gökdelenlere de benzemiyor. Denizde yelken açmış bir yata benziyor görüntüsü. Binanın 7.5 metresi denizin altında.

Banyoların tümü bitki özlü güzellik ürünleri ile doldurulmuş. Otelin geceliği 10 ila 16 bin dolar arasında değişiyor. Üstelik fiyata kahvaltı dahil değil.

Bir Concorde, ziyaretçiler için istenilen şarap markasını altı saat içinde müşterinin masasında servise hazır ediyor. Borj al-Arab Otel'ine ayda 500 kilo havyar, en lüks yiyecekler, en iyi şaraplar giriyor.

Üçgen görünümündeki binanın üç yanı da denizi görüyor. Binanın inşaasında dünyada ilk kez kullanılan teknolojiler kullanılmış. Binanın son katındaki Sky Restoran'da manzara muhteşem. Tüm suit odalar modern sanat teknolojisi ile dekore edilmiş. Odalar öyle büyük ki, tek yataklı suit oda dahi 169 metrekare.

Otel, işadamı ve zengin turistlerin gözünde en süper lüks bina. Petrol ve altın zengini olan Birleşik Arap Emirlikleri için böylesine göz kamaştırıcı ve ihtişamlı bir oteli denizin ortasına kondurmak zor değil.

Dubai, bir zamanlar çölde yaşayan Bedeviler ve Hindistan ve İran'la balıkçılık ve inci işiyle uğraşan korsanların bir zamanlar ev sahibi idi. Bugünlerde Bedeviler otel, araba ve telefon lüksünü görünce deve ve çadırlarını bir kenara attılar. Çünkü Dubai'de herşeyi sipariş edilebiliyor ve sipariş ettiğiniz şey 24 saat içinde elinize geçiyor.

Geçen 20 yıl içinde petrol ve altın ticareti bu insanları dünyanın en zengin insanları arasına soktu. Dubai; Rus fahişelerin, Hintli işadamlarını ve Ferrari ya da Porsche otomobili ile kentte dolaşan genç erkekleri ile birçok kültürün bir arada yaşadığı kozmopolit bir kent.

Yat şekilli Borj al-Arab Oteli'nin yüksekliği Eiffel Kulesi'nden daha fazla. Otelin inşaası dört yıl sürmüş. Asansörleri dünyanın en hızlı asansörü. Saniyede yedi metre çıkacak kadar hızlı. 25. katındaki suit odası 16 bin dolar. Otelin içinde sinema salonu da var. Öyle ki Titanic filmini seyrederken izleyiciye gemi batarken onlar da batıyormuş gibi efektler veriliyor.

False