YEDAŞ Genel Müdürü:  16 Nisan için ilave tedbirlerle görevimizin başındayız

Güncelleme Tarihi:

YEDAŞ Genel Müdürü:  16 Nisan için ilave tedbirlerle görevimizin başındayız
Oluşturulma Tarihi: Nisan 11, 2017 13:49

YEDAŞ Genel Müdürü:  16 Nisan için ilave tedbirlerle görevimizin başındayız

Haberin Devamı

Yaprak KOÇER/SAMSUN, (DHA) - SAMSUN'daki Yeşilırmak Elektrik Dağıtım A.Ş. (YEDAŞ) Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, 16 Nisan'da yapılacak Anayasa Değişikliği referandumu  nedeniyle önceki yıllarda meydana gelen elektrik kesintisi ve sandık güvenliği hassasiyeti konusunda ek önlemler alınıp- alınmadığına ilişkin soru üzerine "7/24 hizmet veren bir şirket olarak seçim günü de biz ilave tedbirlerle görevimizin başında olacağız. Bize düşen kısmıyla o gün için görevimizin başındayız" diye yanıt verdi.
YEDAŞ Genel Müdürü Rıdvan Aktürk, basın toplantısı yaparken kurumun 2016 yılı çalışmaları ve 2017 yılı yatırım planları ile ilgili bilgi verdi. Aktürk, özellikle bu yıl yapılacak altyapı çalışmalarda kırsal bölgelere ağırlık vereceklerini söyledi. Aktürk, 2016 yılında 141 milyon 214 bin şebeke yatırımı yaptıklarını 2017 yılında ise 240 milyon 31 bin TL şebeke yatırımı yapmayı planladıklarını anlattı. Anayasa Değişikliği Referandumu için elektrik kesintileri ve sandık güvenliği hassasiyeti konusunda ek tedbirler alınıp alınmadığı ile ilgili sorusunu yanıtlayan Aktürk, şöyle dedi:
"Seçim güvenliği konusunda tabii ki ek tedbirlerimiz var. Bunu hem Enerji Tabi Kaynaklar Bakanlığı hem de Valiliklerimizle koordineli yapıyoruz. Aslında ekstra bir durum değil bizim açımızdan teknik olarak bakıldığında ama her zaman 7/24 hizmet veren bir şirket olarak seçim günü de biz ilave tedbirlerle görevimizin başında olacağız. Bu soru bana yakın zamanda SAMGAZ'ın yaşadığı doğalgaz kazası ile ilgili günü hatırlattı. o gün bizim normal sisteme gelen çok üzerinde bir taleple karşılaştık ama o kazadan haberimiz olduğu andan itibaren arkadaşlarımız hemen bir kriz durumuna geçtiler ve şebekeyi vatandaşa asgari ölçüde yansıyacak şekilde yönetmeye çalıştılar. Tabi işin doğasında var her zaman varola gelen talebin üzerinde bir talep gelmesi halinde evinizde bile bir cihaz bağladığınızda sigortalar atıyor. Bunlar arıza değil aslında. Bu gibi işin tabiatına uygun olan gelişmelerin dışında ekstra bir problem yaşamadık. o 48 saati çok iyi bir şekilde yönettiler. Dolayısıyla buradan da yola çıkarak şunu söyleyebilirim bize düşen kısmıyla o gün için görevimizin başındayız."

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!