Yazın modası renkli kombinasyonlar

Güncelleme Tarihi:

Yazın modası renkli kombinasyonlar
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 21, 2012 00:00

Birbirinden ünlü markalar, yaz koleksiyonlarıyla vitrinlerde yerini çoktan aldı bile. Renkli kombinasyonların öne çıktığı koleksiyonlar, çeşitli dönemler ve bölgelerden esinlenerek hazırlandı.

Haberin Devamı

Başkentin gözde caddeleri ve alışveriş merkezlerindeki mağazaların vitrinlerini süsleyen koleksiyonlar, yazın son demlerinin yaşandığı şu günlerde Ankaralı moda severleri bekliyor.

BARNERS

Rengarenk bir sezon

Barners mağazaları, mevcut marka ve ürün çeşitliliğine eklediği güçlü koleksiyonlarıyla sezonu karşıladı. Alberto Guardiani, Tadashi Shoji, B.B. Brigitte Bardot, Hotel Particulier, Ice Ice Berg, Love Moschino, GF Ferre, Emporio Armani Aksesuar, Moschino Shoes, Ella Luna ve diğer tüm koleksiyonlarıyla sezonu rengarenk karşılayan Barners’larda en çok renkler dikkat çekiyor. Sezonun olmazsa olmazı neon ve floral renkler, romantik siluetlere eşlik ederken modern bir görünüm ortaya koyuyor. Modern, asimetrik ve rahat kesimlerin, soft renklerle birlikteliği, Barners kadın koleksiyonlarında ağırlıklı olarak hissediliyor. Aksesuarlar, bu yıl formlarından ziyade iddialı renkleri ve lüks derileriyle dikkat çekiyor. Yenilenmeyen modellere eşlik eden muhteşem renk kombinasyonlarıyla, çanta ve ayakkabılar sezona damgasını vuruyor.

BATİK

Haberin Devamı

1920’lere dönüş modası

Her dönemin trendlerini yakından takip eden Batik, son zamanlarda ön planda olan 1920’lerin Roaring 20’s temasıyla kendini gösteriyor. Püsküllü elbiseler, flapper akımından esinlenilerek tasarlanan tişörtler, bel oyuntusu olmayan düz kesim elbiseler, yüksek bel pantolonlar ve loose-fit bluzlar bu sezona damgasını vuruyor. Art-Deco desenleri Afrika desenleriyle birleştirerek 20’lerin asi ve şık duruşunu sunan tema, sezonun en trend Vintage ilhamlı temalarından.

BEYMEN

Yalın ve şık bir koleksiyon

Beymen Collection, 2012 Yaz sezonunda, renkli ve sofistike bir koleksiyonla dikkat çekiyor. Beymen Collection kadını, sofistike, şık ve zarif bir silüet çiziyor. Kırmızı ve turuncu tonlarındaki pantolonlar, farklı renklerdeki ipek gömleklerle kombinleniyor. Bukle kumaşlı ceketler jeanden kalem eteğe her tarz ürünle rahatça birleşebilirken, elbiseler deri kemerlerle birlikte sunuluyor. Üst grupta yer alan ince yünlü triko ve uzun hırkalar, serin yaz gecelerinin vazgeçilmezi oluyor. Desenli pijama pantolonlar ise tiril tiril ipek kumaşının rahatlığıyla yaza eşlik ediyor. Mercan, yeşil, kırmızı, mavi ve toprak tonların hakimiyetini ilan ettiği koleksiyonda; zincir detaylı bluz ve etekler, trençkotlar, ipeklerle kombinlenen jarseler, hafif ve rahat uzun etekler, yalın bir duruşu temsil ediyor.

Haberin Devamı

Renklerin her tonu
Canlı renkleri hareketli desenlerle buluşturan Beymen Club 2012 Yaz Koleksiyonu, rahatlığı ön planda tutan, sade, modern ve şık çizgileriyle dikkat çekiyor. Fark yaratan tasarımlar sunan Academia, göz kamaştırıcı bir koleksiyon sunuyor. Koleksiyonun dikkat çekenleri arasında bulunan denim grubu ipek ve poplin gömleklerle, skinny pantolonlar ise yeleklerle kombinleniyor.

ESCADA SPORT SPRİNG

Sihirli Koleksiyon

Escada Sport Yaz 2012 koleksiyonuna Fas esintileri ilham verdi. Kırmızı renk bolca kullanılırken, geometrik ve mozaik desenler, parlak ipek kumaşlar ve ışıltılı takılar göze çarpan detaylar. Güneş yansımasını anımsatan kırmızı tonları ve mavi renk bolca kullanılmış. Rahat ve uzun elbiseler, geniş pantolonlar koleksiyonda yerlerini almışlar. Baskı kumaşlarda gölge oyunu unsurları kullanılmış. Soft kombinler, bej tonları, kadınsı kesimler özellikle elbiselerde çok belirgin.

Haberin Devamı

HARVEY NICHOLS

Moda tutkunlarını büyülüyor

Harvey Nichols 2012 Yaz Kadın Koleksiyonunda yer alan birbirinden iddialı tasarımları görücüye çıktı. Yaz Kadın Koleksiyonu’nda, Flowers, Fish Style, Geometric Stripes and Blocks, Collage in Different Cultures, Linear, Photographic Type Prints, Retro American, Sporty Meshy, Sugar Candy, Tribal African ve Underwater olmak üzere 11 ana grup yer alıyor.
Kovboy ceketleri

Flowers temasında; çiçek desenli dantelleri, orijinal çiçek fotoğrafı baskılarıyla bütünleşen çıtır desenler büyülüyor. Fish Style temasında; tenekenin ezilmesi ve sıkıştırılması yöntemiyle yaratılan ilüzyon, balık yüzeyi dokusu ise bazı koleksiyonlarda baskın kullanılan modellerin arasında yerini alıyor. Geometric Stripes and Blocks temasında; bu sezon marine temasından uzak, daha blok ve grafik bir formda karşımıza çıkarken, cesur renkler, kareler ile birleşerek daha da dikkat çekici hale geliyor. Collage in Different Cultures temasında; Japonik temalarda baskı desenleri ve kumaşlar bir koleksiyonda yer alırken, diğer tarafta kovboy, matador formunda ceketler baskın rol oynuyor. Photographic Prints temasında; orijinal fotoğrafların bir arada veya tekrarlanarak kullanımıyla elde edilen baskılar, formlarına göre kaleidoskopik görünümler oluşturabiliyor. Sugar Candy temasında; pembe ve grinin birbirinden farklı tonlarının gökkuşağı renkleriyle bütünleşmesinin yansımaları bu sezonda sıklıkla görülüyor. Tribal African teması; şerit kumaşları, farklı renkte rafyaların, zebra ağırlıkta olmak üzere farklı hayvan desenlerinin ve derilerin bir araya gelmesiyle oluşuyor.

NETWORK

Haberin Devamı

Zamansız tasarımlar

NetWork, 2012 Yaz koleksiyonu, zamansız tasarımlarına yeni bir soluk getiriyor. Bu sezon ilk kez mağazalarda yer alan Network Zone, iddialı kesimleri ve çarpıcı renk skalasıyla, sezon trendlerini modern tasarımlarıyla buluşturuyor. Kadınlar, Zone koleksiyonuyla daha göz alıcı ve seksi bir siluetle tanışıyor. Gold ve metal aksesuarlarla ve sıra dışı kesim teknikleriyle öne çıkan tasarımlar, farklılığın detaylarda gizli olduğuna inananlara hitap ediyor. Hafif astarsız ceketler, batikli trikolar, yıkamalı deriler, slim kravatlar, dar paça pantolonlar ve sandaletlerin yer aldığı, özellikle canlı renklerin kullanıldığı koleksiyonda; turuncu, fuşya, bej, turkuvaz ve mavi dikkat çekiyor.

RALPH LAUREN

Haberin Devamı

Romantik bir Yaz

Zarif ve şık kadınların tercihi olan Ralph Lauren Collection Yaz koleksiyonunda pudra tonlarındaki renkleri ve her zamanki gibi zarif parçalarıyla dikkatleri üzerine çekiyor. 1920’lilerin The Great Gatsby filminden ilham alınarak tasarlanmış bu koleksiyonda uçuk pembe tonları, uçuk yeşiller, ve kırık beyazlar hakim. Romantik bir yemekte veya özel bir davette rahatça giyebileceğiniz çiçek desenli zarif ve şık elbiseler mutlaka her kadının dolabında bulunması gereken zamansız parçalardan. Güney Kaliforniya sahillerinden esinlenerek tasarlanan Black Label Yaz koleksiyonunda beyaz ve açık kahve tonlarının yanı sıra, parlak renkler ve yeni proporsiyonlar karşımıza çıkıyor. Bol paçalı pantolonlar, tek omuzlu gümüş detaylı bluzlar ve lüks detaylar ile tasarlanmış olan bu koleksiyonda, gündüz ve gece giyebileceğiniz elbiseler, ipek gömlekler, şık sırt dekolteleri ve kol detayları ile şıklığınızdan ödün vermeyin.

TÜZÜN

Rengarenk bir giriş

Tüzün, 2012 Yaz koleksiyonu ile sezona rengarenk bir giriş yaptı. Her zaman olduğu gibi şehirli kadına hitap eden koleksiyonda güçlü renkler göze çarpıyor. Her kadının vazgeçilmezi olan siyah ve beyazın yanı sıra koral, saks, sarı, lacivert ile sezona giriş yapan marka, yazın dinamizmini temsil ediyor. Elbiselerde ve bluzlarda kullanılan renk blokarı bu sezonun en önemli trendlerinden. Siyah, beyaz ve sarının modern birlikteliği coral, siyah ve beyazın kontrastlığı kadar çarpıcı. Şifon plise etekler ve şifon elbiseler bahar esintisini anımsatıyor. Plise eteklere çarpıcı sezon renkleri yeni bir soluk getiriyor. Ketenlerde yeni karışımlar yaz aylarında daha serin tutmasını ve az kırışmasını sağlıyor. Ayrıca yaza uygun dantel ve ipekler de koleksiyonda yer alıyor. Markanın vazgeçilmezlerinden olan dar paça pantolonlar yaza uyarlanmış kumaşlar ile hayat buluyor. Trikolarda ipek koton iplikler, iddialı çizgiler, bol dökümlü viskon hırkalar ve dantel örgü yine koral, sarı, somon, beyaz gibi canlı ve pastel renkler ile dikkat çekiyor.

VAKKO

Yaz enerjisi

Vakko Kadını 2012 Yaz sezonunda özgün ruhunu rafine bir silüete taşıyor. Temel renklerin yanı sıra yaz enerjisini taşıyan canlı renklerle, sade kesimler ve asıl farkı yaratan detaylarla şık bir görünüme bürünüyor. Bonbon şekerlerini hatırlatan renk yelpazesi 2012 yaz Vakko Kadın koleksiyonunda neon renklerde canlanıyor. Kendini göstermek isteyenlerin tercihi neon, yazın tüm ateşi ve seksapelitesi vücudunuza taşınıyor. Omuzların ve dizlerin açıkta kaldığı, belin vurgulandığı retro 40’lardan esinlenen elbise ve etekler sezonun olmazsa olmazı. Ağırlıklı olarak güneşin ateşini yansıtan sarı, oranj, pembe renklerinde hayat bulan alımlı etekler ne çok dar ne çok bol ve adeta bacaklarla flört ediyor. Saatler geceyi gösterdiğinde göz alıcı gümüş ve altın yansımaları zarif Vakko Kadını’nın vücudunu sarıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!