yazımabaşlıkarıyorumnoktacom

İnternetin bir parça yaratıcılık ve bolca girişimcilikle buluştuğu noktada ortaya çıkan projeler, bazen insanın şapkasını uçuracak cinsten oluyor.

Kimi belli bir sayıda tık almanın peşinde, kimi doğrudan para istiyor, kimi iş bulmaya çalışıyor, kimi arkadaşını bile satmaya kalkıyor.
Canınız ne istiyorsa talep edin yeter, olur da internet cemaati sizi keşfederse, elde edemeyeceğiniz şey yok.
ABD’de krizden sonra sanal dilencilik aldı başını gitti, o konuya hiç girmiyorum zaten. Bilgisayar başına geçip bir blog açan her ihtiyaç sahibi, karşılığında hiç bir şey önermeden para isteyebiliyor. Yeterince inandırıcı olur, siteye girenin gönül telini titretirseniz, verdiğiniz hesap numarasında binlerce doların birikmesi işten bile değil.
Bir ara www.sendmeadollar.com (Bir dolar gönderin) adlı bir site vardı, ama o hiç değilse siteye reklam koyma, mesaj yazma hakkı filan veriyordu karşılığında.
Sonra bir de seyahat sponsorluğu arayanlar var. www.sendustojapan.com’un kurucuları gibi... Japonya’nın güzelliklerini keşfetmek isteyen iki maceraperest delikanlı, tüm dünyayı kendilerine sponsor olmaya davet etmişti bir süre önce. “Oh ne ala, başkası gezsin parasını ben vereyim” mantığı size ters gelebilir ama bu iki genç arkadaş şu anda Japonya’da ve 1 Mayıs’a kadar o sakura ağacı senin bu manastır benim, fellik fellik geziyorlar. Tatil fotoğrafların, aynı isimli siteden bakmak serbest.
Onların Türkiye versiyonu bu kadar başarılı olamadı fakat. Samimiyetsizlikten olsa gerek! Dört öğrenci Türk arkadaş, sözüm ona kız arkadaşlarıyla buluşmak için Meksika’ya gitmek üzere aynı yöntemi denemişlerdi. www.sendustomexico.com isimli siteleri şu anda başka birileri tarafından kullanılıyor. Haklarında dünya kadar haber çıkmasına rağmen, kendilerinin Meksika’ya gidip gitmediklerini bilmiyoruz. Büyük ihtimalle gitmediler. Zaten hiç gitmeye niyetleri var mıydı, onu da bilmiyoruz.
Yeri gelmişken, alitaranbeniiseal.blogspot.com’dan da bahsetmek gerekir. 28 yaşındaki reklamcı Adil Zehra’dan mesleğinin hakkını veren bir girişim. Kendisi önce GittiGidiyor.com’da yaratıcı fikirlerini satışa çıkardı, sonra da blog açtı. Hala yayında. Kalbini kırmak istemem ama blog’taki hiç bir fikir blog’un kendisi kadar parlak değil.

Adsız solarkolikler

Arkadaşım, “Şu kadını görüyor musun” dediğinde, uzun uzun işaret ettiği yere baktıysam da birini göremedim. Derken, birden bire iki göz belirdi duvarda. Tıpkı Alice Harikalar Diyarında’daki kedi gibi. Kadın o kadar bronzlaşmıştı ki, önünde durduğu kiremit duvarla aynı renkteydi ve gözlerini kapattığında, kendisini zeminden ayırmak mümkün değildi. Meğer gün boyu güneşi kovalar, nereye vuruyorsa oraya kurulurmuş.
Geçen hafta sonuçları yayınlanan araştırmayı duyduğumda aklıma o kadın geldi.
New York Üniversitesi ile Memorial Sloan-Kettering kanser merkezi tarafından yürütülen araştırmaya göre, Amerika’da solaryuma giden her 5 kişiden biri bağımlı. Bronzlaşma bağımlılığının belirtileri alkolizm, tiryakilik veya kumar bağımlılığıyla benzerlik gösteriyor: Her seanstan sonra suçluluk duymak, buna rağmen seans sayısını ve bronzluk derecesini sürekli artırmak. Araştırma 400 ünversite öğrencisi üzerinde yapılmış.
Buna karşılık, açık havada güneş banyosu yapmak insana iyi geliyor. Zaten bağımlılığın da daha çok solaryuma gidenler arasında ortaya çıktığı saptanmış. Bu kişilerde alkol ve madde bağımlılığı ile endişeli ruh hali de daha sık görülüyormuş. Güneşlenme sırasında insan vücudu endorfin salgılıyor. Bu da haliyle kendinizi iyi hissetmenizi sağlıyor. Araştırmacılar, bağımlılık yapan şeyin bu olabileceğini söylüyor. Kim sürekli kendini iyi hissetmek istemez ki? Ama işin ucunda cilt kanseri olmak da var.

ÇOK TUTACAK SİTE ÖNERİLERİ

www.kocayıbuldumevikuramıyorum.com
www.tektasvallahibenden.com
www.sevabınabenibastanyaratin.com
www.monicabelluciyletanistirin.com
www.tambirgeysayimnedenyalnizim.com
www.uzayagidenilkturkturist.com
www.herevebirkivanctatlitug.com
www.bababenikualalumpuragonder.com
www.millerbendenotelparasisizden.com
www.dvdlerialdimdevekrannerede.com
www.gerardbenifilmindeoynat.com
www.emeklioldumguneyegidemiyorum.com
www.takdiribirpuanlakaciriyorum.com
www.bedelliciktigidemiyorum.com
www.cocukbendenrizkisizden.com
www.buhaftayazininbasliginisizatin.com

Yazarın Tüm Yazıları