Yazıklar olsun

Güncelleme Tarihi:

Yazıklar olsun
Oluşturulma Tarihi: Eylül 17, 1998 00:00

Yavuz GÖKMEN
Haberin Devamı

Bu maçın bitiminde, ‘‘Yazıklar olsun’’ dedim. Çok da sevinebilir, havalara da fırlayabilirdim. Ancak G.Saray, eski G.Saray değildi ve bence artık Şampiyonlar Ligi'nde final oynayabilecek bir takım haline geliyordu. Bu yüzden maçın bitiminde hem gurur hem üzüntü duydum. Bu maçı kazanmalıydık.

Bizim Juventus'a göre tek hatamız kademesiz top oynamamız ve her adamı tek kişiyle takip ettirmemizdi. Oysa Juventus 10 kişi kalmasına rağmen üç kişiyle bizim oyncuları sarıyor ve müthiş bir pres yapıyordu. G.Saray'ın bu dakikalarda yaptığı her pas top kaybı olarak geriye döndü ve bunlar kalemizde tehlikeler yarattı. Son dakikalarda bunu önlemek için prese başladık ama daha önce bu işi yapsak ve onlar bizi boğacağına biz onları boğsak maçı alabilirdik.

Bazı düşüncelerin aksine Fatih Terim ofsayt taktiğiyle liberosuz oynadı ve saha markajı yaptı. Oyunu kontrolde tuttu ve özellikle sahada bir denge teorisi yaratarak maçı berabere bitirmeyi düşündü. Galibiyeti düşünseydi bence o da olacaktı.

İstatistiklere gelince. Kaleci Taffarel iki golde de hatasızdı ve başta yaptığı enfes kurtarışla maçın kaderini değiştirdi. Vedat İnceefe, iki önemli top kaybı yapmasına rağmen üç top kazandı, iki olumsuz pas, bir olumlu pas attı. İstatistiklerde oyuna en çok katılan kişinin Okan Buruk olduğu anlaşılıyordu. Buruk iki olumlu pas, iki kritik gol pası, üç top kazancı, iki hatalı pas, bir hatalı orta, üç top kaybıyla oynadı. İstatistiklerde, ilk yarıda en kötü isim, dört yanlış pas, üç top kaybıyla Ümit Davala idi. Davala, ikinci yarıda kendini toparladı ve enfes bir gol attı. Iulian Filipescu, top kazançları ve olumlu paslarıyla takımın yıldızı görüntüsü verdi. Gheorghe Hagi olumlu paslar atmasına rağmen bol keseden şutlar atarak topları harcadı, gelen ikinci golde de gereksiz bir faul yaptı. Kötüler arasında Tugay Kerimoğlu ve Hakan Ünsal da sayılabilirdi. Ancak Kerimoğlu elinden geldiğince mücadele etti.

Hakan Şükür ve Hasan Şaş maçın tayin edici isimleriydiler. İki golün de asisti Hasan Şaş'tan geldi. Hakan Şükür yediğimiz ikinci golde ön direği almayarak Birindelli'nin rahat kafa vurmsını sağlamak için adeta elinden geleni yaptı. Gene de, başta Fatih Terim ve Hakan Şükür olmak üzere tüm G.Saraylılar'ı kucaklıyorum. Artık bizi kimse tutamayacaktır.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!