Yeni yılda daha iyi bir insan olun

Hepimizin ortak kanaati: 2016 zor bir yıldı. Yeni yılın barış, mutluluk, sevinç, huzur, kısaca güzel şeyler getirmesi de hepimizin ortak arzusu. Ancak bütün bunların biraz da kendi çabalarımızla olabileceğini unutmamakta fayda var. İşte 2017’de destek olabileceğiniz sosyal sorumluluk kampanyalarından bir seçki...

Haberin Devamı

HER ŞEYİN BAŞI SAĞLIK

Hep birlikte lösemiye karşı LÖSEV atölyelerinde; lösemi tedavisi gören çocukların anneleri birbirinden güzel ürünler hazırlıyor. Bu sayede çocuklarının tedavilerine katkı sağlayabiliyorlar. El işi atölyesinde ihtiyaç duyulan malzemeler: En az 10 metre olmak kaydıyla kumaş ve100 gram’lık yumaklarda satılan iplerden en az 20’şer çile. Soğuk seramik atölyelerindeyse lösemiyi yenmiş gençler rozet-magnet gibi ürünler yapıyor. Bu atölye için de ister malzeme ister nakit yardımda bulunabilirsiniz.
(www.losev.org.tr)

Dilekleri gerçekleştirmek için el ele

Bir Dilet Tut projesi, hayati tehlike taşıyan bir hastalığa yakalanmış çocukların dileklerini gerçekleştirerek onları mutlu etmeyi, Türkiye’nin dört bir yanındaki insanların da umut, dayanışma ve sevinç duygularını güçlendirmeyi amaçlıyor.
(www.birdilektut.org)

Haberin Devamı

Görme engelliler ilaç kullanabilsin diye

Görme engelliler tek başına ilaç kullanmakta büyük sıkıntı çekiyor. Üretilen ilaç kutularının çoğunda kabartma yazı işaretleri yok. Bu sorunu ortadan kaldırmak amacıyla change.org’da başlatılan kampanyada imza sayısı 110 bini geçmiş durumda. İmzalar 150 bine ulaştığında Sağlık Bakanlığı’na sunulacak. (www.change.org/p/görme-engelliler-de-kimseye-ihtiyaç-duymadan-ilaçlarını-kullanabilsin)

HAYVAN DOSTLARIMIZIN DESTEĞE İHTİYACI VAR

Yuvalara mama lazım

Hürriyet Emlak; sokak hayvanları için bir barınak projesini hayata geçirdi. Proje kapsamında İstanbul’da, başta sokak hayvanlarının en yoğun olduğu yerler olmak üzere 1000’in üzerinde noktaya sokak hayvanları için ‘Hürriyet Emlak Yuvası’ yerleştirildi. Siz de ‘Sokak Hayvanları Hürriyet Emlak Çatısı Altında’ kampanyasına evleri gördüğünüz yerlere mama bırakarak ortak olabilirsiniz.

DEĞİŞİM EĞİTİMLE BAŞLAR

Bir silgi, bir kalem çok şeyi değiştirir

İhtiyaç sahibi ilk ve ortaöğretim kurumlarını, eğitime katkıda bulunmak isteyen bağışçılarla buluşturmayı amaçlayan ‘Bir Silgi Bir Kalem’ projesinin internet sitesi ve sosyal medya hesapları üzerinden Türkiye’de hangi okulun, neye ihtiyacı olduğunu görüp eksiklikleri giderebilirsiniz.
(www.birsilgibirkalem.org)

Bir kitap hayatı değiştirir

Kitap Toplama Kampanyası’nın amacı, kütüphanesi bulunmayan köy okullarına kütüphane kurmak ve kütüphanesi olup da yeterli kitabı bulunmayan okullara yardım etmek. Bu doğrultuda bugüne kadar 100 bin kitap toplayarak, 130 okula kütüphane kuran organizasyon yeni yılda da ‘Kitap ve Oyuncak Kumbarası’, ‘Bir Oyuncak Bin Tebessüm’, ‘Gönül Mektupları’, ‘Kardeş İlköğretim Okulları’ gibi pek çok proje gerçekleştirecek. Projelere katılmak ve destek olmak için: antikyatro@gmail.com’a e-mail atabilir ya da ve www.facebook.com/groups/kitapkampanyasi’ndan organizasyonla iletişime geçebilirsiniz.

Haberin Devamı

DOĞAYI UNUTMAYIN

Kaplan gibi evladın olsun
Nesli tehlike altında bir türü korumak için Doğal Hayatı Koruma Vakfı’nın (WWF) yürüttüğü çalışmalara destek olabilirsiniz. 20, 40 ya da 85 TL bağış yaparak kaplan, kutup ayısı, turna, yunus, panda, caretta caretta, orfoz ya da orangutan gibi hayvanlardan evlat edinip onların korunması için yürütülen çalışmalara katkı sağlayabilirsiniz. (www.wwf.org.tr)

Doğa alanlarını koruyun
Doğa Derneği’nin ‘305 Önemli Doğa Alanı’ (Türkiye’deki canlı yaşamı için hayati öneme sahip alanlar) ve bu alanlarda yaşayan türlerin korunması için yürüttüğü çalışmalara gönüllü olarak ya da bağış yaparak katkıda bulunabilirsiniz.
(http://www.dogadernegi.org/bagis/)

Haberin Devamı

Gezegenin geleceği için...
Greenpeace; ‘İklim
Değişikliği ve Enerji’, ‘Nükleer Enerji’ ve ‘Kuzey Kutbu’ gibi kampanyalarını yürütürken bağımsızlığını korumak için hiçbir şirket, devlet ve politik partiden bağış ya da sponsorluk kabul etmiyor. Çalışmalarını sadece bireylerin desteğiyle sürdüren kurum 2017’de kampanyalarının devamı için bağış desteğine
ihtiyaç duyuyor.
(www.destek.greenpeace.org)

Yerli tohumları koruyun
Yeni çıkarılan ‘Tohumculuk Kanunu’yla bundan böyle bahçelerde domates, biber, lahana, tarlalarda buğday, arpa, mısır, erik, kayısı ve şeftali yetiştirenler, kendi ürettikleri yerli tohum ve fidelerini kullanamayacak. Kullananlar hapse girecek, yerli tohumlar imha edilecek, imha ücreti tohumlar kiminse ondan tahsil edilecek. Tarım Bakanlığı’na sunulacak imza kampanyasına siz de imzanızla destek verebilirsiniz. (www.change.org/p/tohumculuk-kanunu-iptal-olsun-yerli-tohum-kullanılsın)

Haberin Devamı

Avcılara dur de!
Doğa Koruma ve Milli Parklar Genel Müdürlüğü’nce birçok ilde ‘av turizmi’ adı altında, yaban hayvanlarının avlanması için ihale ilanları yayımlanıyor. Buna göre belirlenen miktarda ödeme yapanlar Türkiye’nin birçok ilinde ayı, yaban keçisi, çengel boynuzlu dağ keçisi gibi hayvanları belirlenen sayılarda avlayabilecek. Yaban hayvanlarının canlarının ihale konusu edilmesine karşı başlatılan kampanya, ihalenin durdurulmasını ve yaban hayvanlarının doğal ortamlarında yaşamlarına devam edebilmelerini hedefliyor. İmzalar 150 bine ulaştığında Orman ve Su İşleri Bakanlığı’na iletilecek. (www.change.org/p/yaban-hayvanları-av-ihalelerine-ve-katliama-son-verin-veyseleroglu)

Haberin Devamı

MÜLTECİLERE YARDIM ELİ UZATIN

Birleşmiş Milletler Mülteciler Yüksek Komiserliği (UNHCR) aracılığıyla ülkemizdeki mültecilerin sorunlarının çözümüne katkı sağlayabilirsiniz. Yapacağınız bağışlar mültecilerin barınak, yemek, temiz su, eğitim ve sağlık giderleri için kullanılacak. Türkiye’deki sığınmacılar için bağışlarınızı Türkiye Garanti Bankası A.Ş - Ankara Şubesi (Şube kodu: 170), TR34 0006 2000 1700 0001 2010 89 (TL) ve TR65 0006 2000 1700 0004 0002 42 (USD) No’lu hesaplara yatırabilirsiniz.

Yazarın Tüm Yazıları