Sihirli Dilek Kutusuna gelenler

Hepinize teşekkür ederim. Ne çok iyi dilek okudum, ne kadar anlamlı dilekler okudum anlatamam.

Haberin Devamı

Çok da zor bir güne denk gelmesi bi anda aslında farkında olmadan yaptığım iyi bir şey oldu benim açımdan. 

Zaman geçmezken, su gibi, umutla geçer oldu.
Bugün bu köşeye sizlerden gelen dileklerin yetiştirebildiğim kadarını alırken, her birinin tutmasını can-ı gönülden diliyorum.
Henüz kendiminkini yazamadım. Ne garip, korktuğum için yazamıyorum.
Neden mi korkuyorum?
Biraz tıkanık bir dönemdeyim ya, ne dileyeceğimi, dileyecek bir dileğim kalmadı mı yoksa fikriyle yüzleşmekten korkuyorum.
Ne saçma değil mi?
Bu yazıyı yazarken bunu fark ettim.
Korktuğun şeyi yazınca korkacak bi şey kalmıyor galiba. Kelimeye dökülmeden sanki bir canavar gibi oysa. Yazınca tek cümle boyutuna indi, küçüldü kayboldu gitti.
Yazacağım.
Evet...
Ama önce sizlerden okuyalım bakalım, 2016 dileklerinizi.
Her okuyanın gözünde, sesinde, hayalinde canlansın her biri.
Gerçek olup dileyeni mutlu, umutlu kılsın...
Bu yazı evrene saçılıp kendi kendinin mucizesi olsun.
Gülümsememiz geri gelsin...
Yonca
“dilekçi başı”

 

 

* * *

 

Haberin Devamı


Öncelikle sağlıklı olmayı, kendimi her zamankinden daha çok sevmeyi, koşulsuzca affedebilmeyi ve koşulsuzca sevmeye devam edebilmeyi diliyorum.
Önyargılarımın hafiflemesini diliyorum. Yeni adımlar atabilme cesareti diliyorum. Aşk diliyorum ama en karşılıklısından ve hayat arkadaşı diliyorum. Beraber gülebileceğim, en yakın arkadaşlarımdan biri olabilecek bir hayat arkadaşı.
Oğlum için de önce sağlık, sonra yapmaktan mutlu olabileceği şeyi keşfetmesini diliyorum ve tabii çok iyi arkadaş olabileceği ve ona iyi gelecek bir sevgili diliyorum. Dünya’ya da barış diliyorum!
Gözlerini hırs bürümüş liderlerden Dünya’nın 2016’da kurtulmasını diliyorum.
Sevgi ve iyilik diliyorum herkes için.

 

 

* * *

 


Yeni yılda sağlıklı olayım, spor yapayım, kocam, kızım ve oğlum yanımda olsun yeter bana. 10 yaşındaki kızımın sınıfında yaptıkları yılbaşı dilek panosu ve kızımın dileği bence en güzel 2016 mesajı: "Yeni yılda Şehir Tiyatrolarının seçmelerini kazanmak ve kansere çare bulunduğunu öğrenmek istiyorum" diye yazmış benim koca yürekli kızım.

 

 

* * *

 

Haberin Devamı


Sayende spora başlamışım, iki satırlık instagram notumu ciddiye alıp - bana özel - bir köşe yazısı döktürmüşsün. Şimdi ben nasıl zaman ayırmam sihirli dilek kutusuna! Düzenli spor ve bol su içmeye devam.
Neden mi?
Sinirlerimi köreltip vücudumu esnek yapıyor.
Affetmeye devam. Bir gülümseme bir merhaba unutturuyor kırgınlıkları.
Kafamdan yazıp başrolünü oynadığım kötü senaryolara son verdiğim bir yıl olacak 2016. Ve yıllardır hayal edip yapamadığım yurtdışı seyahatini bu yıl gerçekleştirmek istiyorum. 2016 bana bir de bebek verirse daha ne isterim.
Seni çok seviyorum Yonca. İyi seneler.

 

 

* * *

 


2016’ da sağlık istiyorum. Her daim fit ve güzel görünmek istiyorum. Özgüvenim tavan yapsın, sonunda aradığım ilişkiyi bulayım. Sevdiğim sevildiğim, saydığım sayıldığım, yanında huzur bulduğum adamla bir ömür birlikte vakit geçirelim, gezelim, eğlenelim, evlenelim. Sağlıklı bir çocuğumuz olsun. Kocaman bahçeli köpekli bir evimiz olsun. Etrafımda has dostlarım ve ailem olsun.
Yazı yazmak, koçluk yapmak gibi sevdiğim hareketler daha çok olsun istiyorum hayatımda.
Kurumsal hayattan bir kurtulayım ve bol bol gezeyim.

 

 

* * *

 

Haberin Devamı


Bir büyüğüm "500 sene gerekir" demişti sorduğuma seneler önce.
"Neden bu dünyada sınırlar var, şiddet, saygısızlık, sevgisizlik, eşitsizlik var, neden tüm insanlık eğitime, gıdaya ulaşamıyor, dünyanın tüm kaynakları eşit paylaşılamıyor, yalansız, dürüst, medeni, iyilik ve sevgiyle yaşamak ne kadar zor olabilir" diye sormuştum ona.
Tüm insanlığın içinde, özünde merhamet, iyilik, vicdan, paylaşım gibi ortak değerlerin olduğuna inanıyordum.
Şimdi dileğim, bu 500 yılın kısalması.
Çünkü aynı büyüğüm şunu da söylemişti: "500 yıl, insanlık tarihinde çok kısa bir süredir".

 

 

* * *

 


Hayat bize sunulan en güzel hediye ise her ne yaşanırsa yaşansın iç huzurum hep bugünkü gibi olsun. Vücudumdaki her bir hücrem böyle sağlıklı olmaya devam etsin. Böyle sağlıklı ve huzurlu olursam, her şeyin tadını doya doya çıkarırım. Arada yaşanan iş yerindeki gerginlikleri kafaya takmamayı öğreneyim. Sevgilim (yakında eşim) ve ailemle 2017'yi de bugünkü gibi eksizsiz karşılayayım.
Yeni evimde tüm sevdiklerimle sadece kutlamalar yaşayayım.
Hayatı seviyorum 4 yapraklı Yonca:)
Mutlu seneler size de...

 

 

* * *

 

Haberin Devamı


Doğayla iç içe, toprağa basıp yeşile dokunabildiğimiz, ağaçları kucaklayıp, doğayı içimize çektiğimiz, çocuklarımızla ve sevdiklerimizle doya doya vakit geçirebildiğimiz bir yıl olsun.
Dünya’da ve ükemde adaletin vuku bulduğu, vicdanların susmadığı, çocukların ölmediği aç yatmadığı, insanların ülkelerinden evlerinden kaçmak zorunda olmadığı, riyakar ülkelerin riyakar çıkarları yüzünden masumların zarar görmediği adaletli ve ışıklı bir yıl olsun.
Gülümsemek, anlamak, merhamet, anlayış, karşılıklı saygı, özgürlük, adalet ve insanca yaşamak olsun içinde bu yılın.
Hoş gelsin ve hoş gitsin 2016 tüm insanlık adına.

 

 

* * *

 


Ben bu yıl da her yıl olduğu gibi tüm olumsuzlukları geride bırakıp huzuru, hoşgörüyü, umudu, aşkı yanıma alıyorum yeni bir yıla giderken. Hayat bana asla "asla" dememeyi öğretti. Bu yıl da en çok kendimi sevmeye-saymaya ve de kendime iyi davranmaya devam edeceğim. Çünkü her şeyin önce kendinden başladığına inanıyorum. Bu yıl da yeni yerler keşfedip, yeni insanlar tanıyıp, yeni birçok şey öğreneceğim. Yine insanlara küsmeyip empati kurmaya çabalayacağım. Ve yıllardır ertelediğim o yüksek lisansa bu yıl kesinlikle başlayacağım!!
Hepimiz için de bolluk-bereket diliyorum.
Eninde sonunda bizi sevgi kurtaracak.
O yüzden sevmekten sakın ama sakın vazgeçmeyin. Aşkla dolu mutlu yıllar:))

 

 

* * *

 

Haberin Devamı


Daha Çok Tasarruf Etmek ya da Daha Az Harcamak
Ekonominin okulunu okumuş biri olarak para hesabı yapmayı, kenara iki-üç kuruş atmayı hiç beceremedim. Babam bu halimi “bizim kız bayat para sevmez!” diye özetliyor; annem ise “senin çaya-kahveye saçtığın paralarla el alem çocuk okutuyor!” diyor. Sanırım yaş itibariyle onlara hak verdiğim kafaya eriştim!
Bir de maruz kaldığım tüketim çılgınlığına daha çok aydım! Onu da al, şuna da sahip ol, hadi bakalım bunun da yenisi çıktı dünyasının esaretinden kurtulmak istiyorum. 2016 için hedefim, düzenli tasarruf yapmak; ihtiyacım olan kadar tüketmek, bir şeyi alırken iki-hatta belki üç J- kez düşünmek.
Dolabımı, evimi ve hayatımı laf olsun diye tükettiğim şeylerle doldurmak istemiyorum!
Sadeleşmek, yalın ve güçlü bir hayat tasarlamak istiyorum.

 

 

* * *

 


Yazınızı okuduğumda 5 sene önce yayınlanan dileğim aklıma geldi.
Bir anda 2010 senesine gidiverdim...
Yeni yıldan isteğim 14 aylık oğlumun artık geceleri uyumayı ögrenmesidir.

 

 

* * *

 


Hayatımda düzen,eve gittiğimde konuşacak ve hayatı paylaşacak biri olsun.

 

 

* * *

 


Ben 2015 de aşkı buldum ve evlendim. Yuvamdaki aşkın, mutluluğun, huzurun sağlığın artmasını diliyorum. İlk kez buradan size söylüyorum hamileyim sanırım; ama daha net değil. Eğer öyleyse sağlıcakla çocuğumu kucağıma almayı normal doğum yapmayı diliyorum. Bebeğimi sağlıklı, huzurlu, sakin ve mutlu yetiştirebilmeyi diliyorum.
Eşimle olan aşkımız sevgimiz muhabbetimiz artarak çoğalsın istiyorum. Eşime hayırlı bereketli bir iş diliyorum. Rabbim onun güzel gönlüne göre versin.
Bizi olumsuz etkileyen, karamsar insanlarda uzak durmalı. Kimin ne dediğini çok önemsememeli. Hayatı kendi istediğimiz şekilde yaşamaya özen göstermeli. Her ne yaparsak yapalım aşk ile muhabbetle samimiyet ile yapmalı, tadına vararak yaşamalı diyorum... sizi seviyorum :)

 

 

* * *

 


Dileğim; hayatta yaptığım her şeyi zorunlu olduğum için değil, istediğim için yapabilmek. Zorunda olduğum için değil istediğim için çalışmak, okumak, gülebilmek istiyorum.
Şu tek hayatımı zorunluluklar yüzünden değil, istediklerim için yaşamak istiyorum.


****************************************************


Yonca notu: İnsan böyle bir yazının sonuna gelince, istem dışı gülümsüyor değil mi? Ben şu anda gülümsüyorum da...

 

Yazarın Tüm Yazıları