Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - Kelebek
Yonca Tokbaş - KelebekYazarın Tüm Yazıları

Çöpsel çözümler

Yalıkavak, Gündoğan, Küdür, Göltürkbükü mıntıkasında koşarken gördüğüm çöpler beni çok üzüyor.

Haberin Devamı

En fenası yoldan geçen arabaların attıkları. Arabadan atılan çöpleri rüzgar tepelere uçuruyor, her yer irili ufaklı çöp doluyor. Oraları kim nasıl toplasın bilmem. Güzelim tepeler hepsi yoksa. İzmarit de çöp, pet şişe de, ıvır zıvır paketi de.
Bazı insanlar çöpün çöp olduğunun farkında değil. Bir keresinde pet şişeleri çöpten saymadığını söyleyen birini gördüm Sarsala Koyu’nda. Pes demek istiyorum. Bir de şu var, kendimden de biliyorum, anormal çok çöp çıkaran bir yapıya sahibiz. Bir şeyi değerlendirmeyi hiç düşünmeden zırt hemen atıveriyoruz. Ya da mesela küçültmeden atıyoruz. Pet şişeler, sıkınca hacmi küçülen atıklardan. Karton kutular da... Bari çöpleri küçülterek hacimden kazansak diyorum. Aklıma şu da geldi, belediyemiz site yakınlarına koyduğu çöp konteynırı sayısını yazları yoğun dönemde artırabilir. Hatta kesin artırmalı; çünkü bazı yerlerde baktım konteyner dolmuş taşmış, e bu sefer de mecburen sağa sola yığılmış çöpler.
Site yakınlarına bir tane yerine yazları en az üçer tane konteyner gerek. O zaman temizlik arabaları ve çalışanları da işlerini çok daha kolay ve iyi yapabilecekler. Yaz dönemi bu çöplerle başka türlü baş etmek mümkün değil yoksa. Lütfen azıcık dikkat edelim.
Lütfen.
Yonca “çaba”

Haberin Devamı

Yalıkavak civarındaki çapkın beyler!

Koşan kadınlara tacizde bulunan her araba plakasını ifşa etmeyi planlıyorum. Sıcakta dilim dışarıda antrenman yapacağım diye dağ tepe koşarken saçma sapan bir adamın arabasını yavaşlatıp “Çok hoşsunuz şekerim, isterseniz gideceğiniz yere götüreyim” diyerek çiğ çiğ sırıtmasını gördüm mü, bir uçan tekme atasım geliyor ki sormayın. Ya da mesela İngilizce konuşuyor: “Hi Honey...” Ben sana bir göstereceğim honey bunny göreceksin sen. Bana baksana sen, ben 80 km koşan bir kadınım, bir kovalarım şu sıcakta seni, asfaltta eriyen böcek olursun daha haberin yok! Acayip sinirleniyorum.
Bu adamlar doyumsuz mu, aptal mı, her ikisi de mi? En güzeli, bunu yapan tüm tiplerin plakalarının resmini çekip bir güzel sosyal medyada paylaşacağım. Kime hesap vereceklerse ona versinler kardeşim. Arabalar ne kadar lüks ve pahalı, adamlar da o kadar cüretkar. İlla bir selektör yapacak, yavaşlayacak, laf atacak, bön bön bakıp rahatsız edecek. Yüz vermedin mi üzerine sürüyor arabasını bir de utanmadan. Ezecek yani! Hayır anlamıyorum ki, koşan bir kadını rahatsız ederek ne kazanıyorsun? Bu neyin kafası? Koşmayı bırakıp kollarına mı atacağım kendimi? Ne kadar kötü bir kafa bu yahu! Yani sevgili Bodrum semalarındaki arabası 4 çeker ve seviyesiz çapkın beyler, dikkat her an karşınıza Yonca çıkabilir!
Allah doyursun hepinizi.
Amin.
Yonca “koşan tekme”

Müzik

Haberin Devamı

Arkadaşlar sabah gözümüzü müzikle açalım, müzikle kapayalım.
Mümkünse içimizi daraltan ve böğrümüzü sökerek ağlatan değil de, şöyle iç açan, keyif veren, azıcık neşe katan bir şeyler olsun. Kendimize iyi gelen bir şeyler yapmak için kafa yoralım şu ara sanki. Değil mi?
Yonca “müzikal”

Yazarın Tüm Yazıları