Yılmaz Özdil

Romantik macera

24 Haziran 2014
Adaylık henüz resmiyet kazanmadan, “testi kırılmadan önce” son defa soralım.

*

Mısır’da doğup büyüyen, Arap kültürüyle yetişen, AKP’den önceki dönemlerde denklik bile verilmeyen
El Ezher’den mezun olmuş biri, AKP’nin cumhurbaşkanı adayı yapılsaydı... CHP ne derdi?

*

Çocuklar elbette babalarının günahından sorumlu tutulamaz ama, insanın düşünce dünyası aile’de şekillenir. Atatürk karşıtı, İngiliz Muhipleri kankası, şeriatçı birinin oğlu, AKP’nin cumhurbaşkanı adayı olsaydı... CHP ne derdi?

Yazının Devamını Oku

Hayata küsmediler hayatı yeşerttiler

22 Haziran 2014

Maltepe askeri cezaevinin avlusunda, sisler içindeki Büyükada’nın karşısında, oturmuş yazarım bu şiiri. / Eylül başlarında bir cumartesi sabahı, lodos titretiyor ağaçları, yağmur geceden yıkamış çiçekleri / gökyüzü mavi, bulutlar beyaz, ardından baharın geçti koca bir yaz, hapisteyiz hâlâ ve güzün ilk serinlikleri / avlunun dört yanı dikenli teller, tellerin gerisinde nöbetçiler bekler, kapanır uykusuzluktan gözleri / on gündür çocuk sesi duymadım, özledim “baba” deyişini kızımın, özledim beni görünceki sevincini / hayatım benim, kırk yıllık hayatım, seni başarabildiğimce dürüst yaşadım, içim burada da pırıl pırıl şimdi / geçer, güzelim, bu günler de geçer, sökülüp
atılır dikenli teller, koparır halk bir gün zincirlerini.




*

Yazının Devamını Oku

İşte o an

21 Haziran 2014
Tarihimizde ilk kez, beş muvazzaf subay, hapishaneden üniformalarıyla çıktı.

*


Maltepe’deki değerli arkadaşlarım, hava kurmay albay İsmet Çınkı, deniz kurmay albaylar Yavuz Uras, Ender Kahya, Cem Okyay, Erdinç Altıner.

Yazının Devamını Oku

Hoş geldiniz arkadaş

20 Haziran 2014

Çevrende herkes şaşırsa,bunu da senden bilse,sen aklı başında kalabilirsen eğer herkes senden kuşku duyarken,hem kuşkuya yer bırakır,hem kendine güvenebilirsen eğer bekleyebilirsen usanmadan,yalanla karşılık vermezsen yalana,kendini evliya sanmadan,kin tutmayabilirsen kin tutana Düşlere kapılmadan düş kurabilir,yolunu saptırmadan,düşünebilirsen eğer ne kazandım diye sevinir,ne yıkıldım diye yerinir,ikisine de vermeyebilirsen değer söylediğin gerçeği eğip büken düzenbaz kandırabilir diye safları dert edinmezsen,ömür verdiğin işler bozulsa da yılmaz,koyulabilirsen işe yeniden Döküp ortaya varını yoğunu,bir yazı-turada yitirsen bile,yitirdiklerini dolamaksızın dile,baştan tutabilirsen yolunu yüreğine, sinirine dayan diyecek direncinden başka şeyin kalmasa da,herkesin bırakıp gittiği noktada,sen dayanabilirsen tek Herkesle düşüp kalkar,erdemli kalabilirsen,unutmayabilirsen halkı,krallarla gezerken dost da düşman da incitemezse seni, ne küçümser ne de büyültürsen çevreni her saatin her dakkasına,emeğini katarsan hakçasına,her şeyiyle dünya önüne serilir,üstelik oğlum,adam oldun demektir


*


Nobel ödüllü Rudyard Kipling’in rahmetli Bülent Ecevit tarafından Türkçeye çevrilen şiirini... Asrın iftirasına uğrayıp, milletin vicdanından sonra, Anayasa Mahkemesi’nde de beraat eden tüm esirlerimize armağan ediyorum. Kumpas şehitlerimizin ruhu şad olsun. Ve noktayı koyup, Maltepe’ye, kapıda karşılamaya gidiyorum. Hoş geldiniz arkadaş.

Yazının Devamını Oku

Ahududu şerbetiyle parmesanlı risotto

19 Haziran 2014
“Söylesem tesiri yok. Sussam gönül razı değil.”

*

10 ay önce...
Ekmeleddin İhsanoğlu, Tarabya Oteli’nde oğlunu evlendirdi. Basına kapalı düğünde, Ekmeleddin bey sadece bir davetliyi kapıya kadar çıkıp, öperek karşıladı. Kimdi o? Beşir Atalay’dı. Çünkü, Ekmeleddin beyle hükümetin arası, Mısır yüzünden limoniydi, buna rağmen, başbakan yardımcısı onur konuğu olarak gelmiş, Ekmeleddin beyi hepten gözden çıkarmadıklarını göstermişti.

*

Yazının Devamını Oku

Çatı’r çatır

17 Haziran 2014
Abdullah Gül...

Exeter Üniversitesi’nden.
Ekmeleddin İhsanoğlu...
Exeter Üniversitesi’nden.

*

Ne hoş tesadüf di mi?

Yazının Devamını Oku

Yılmaz ÖZDİL

17 Haziran 2014

..... ...!

Musul’daki ... .... ... ...... .. .... .....
.. . ... .. ..... ..... ... .... ..... ...... ..... .....
..... . ... ... .... .... ...? .... ... ..... ... .... ..
... .. ..... .... .. ..... ...... ... .... .... .... ....
.. ... .... ...! ... .. ... ... ....... .. ..... .... ...

Yazının Devamını Oku

World Cup

15 Haziran 2014
Dünya Kupası başladı.

Dünya çapında şölen.
Brezilya, Kamerun’la aynı grupta.
Şili, Avustralya’yla.
Yunanistan, Japonya’yla.
İtalya, Uruguay’la oynayacak.
Fransa, Honduras’la.
İsviçre, Ekvador’la.

Yazının Devamını Oku