Fezleke odasında üç kişi

‘SADECE bu odada okuyabilir, sadece bu odada çalışabilirsiniz, dışarıya belge çıkarmak yasak.’

Haberin Devamı

Burası hapishane, karakol, girişi-çıkışı kontrol altında askeri üs filan değil, burası Meclis’te dört bakan hakkında yolsuzluk fezlekelerinin bulunduğu oda. Yolsuzluğu soruşturmakla görevli komisyon üyelerinin, yani milletvekillerinin odası. Fezlekeler Meclis denetimi altında, fezlekeye bakacaksın, elinin ucuyla dokunacaksın, cıss yanarsın, hemen bırakacaksın. Komisyon üyesi dışında başka birinin odaya girmesi yasak. Komisyon üyesi CHP’li Erdal Aksünger geçenlerde odaya giriyor. Yarın komisyon toplanıyor, hazırlık yapmak için. Başkasının girmesi yasak ama, odada komisyon üyesi olmayan üç kişi harıl harıl fezleke okuyor, not alıyor. Aksünger şaşırıyor, siz kimsiniz? “Adalet Bakanlığı’ndan üç müfettiş, üç yargıç.” Odaya kimin izniyle girmişler? Yanıt yok. Aksünger “Çıkın odadan” diyor, onlar ayrılıyor. Dört bakanla ilgili iddialara karşı AKP hazırlık mı yapıyor?
Ve hiç hesapta yokken, komisyona hakkında iddiada bulunan bakanlardan Erdoğan Bayraktar ile ilgili elli beş yeni dosya geliyor. “Fezleke heyecanı” TV’ye dizi olur.

Haberin Devamı


‘Bilal’ her yerde

MİLLİ takımın genç yeteneği Bilal 1-1 beraberlikten sonra, “Ülkemiz gibiyiz, takımda da birlik ve beraberliği tam sağlayamıyoruz”. Bu söz Fatih Terim’e sorulduğunda, “doğru söylemiş”. Türkiye üzerine çökmüş kâbus, kaybolan yaşama sevinci, hayata karşı güvensizlik, OECD ülkeleri arasında yaşaması en zor üç ülkeden birinin Türkiye olması hayatın bütün alanlarını ve bütün insanları etkiliyor. Bunların sonucunda futbol ölüyor, Milli Takım’dan başarı beklemek anlamsız. Ülkedeki kutuplaşma takıma yansıyor, her yerde “Bilal” var. Son bir eğlencemiz vardı, futbol, AKP onu da elimizden alıyor.


Çözüm artık ‘lafta’

ÇÖZÜM sürecini ilk kez Aralık 2012’de Başbakan Erdoğan açıklıyor, “Bir süredir İmralı ile görüşülüyor”. Ocak 2013’te Erdoğan’dan daha kapsamlı açıklamalar. Mayıs 2013’te PKK “Silah bırakma yok, ama çekiliyoruz”. PKK Kandil’e çekiliyor, terör sona eriyor. Kobani ile başlayan PKK teröründe Bitlis-Bingöl sorumlusu “Gerillayı bölgeye gönderdik” diyor, yaklaşık üç yıl sonra bir karakola saldırıyor, üç yıl sonra Hava Kuvvetleri PKK’yı havadan vuruyor. Yeniden savaş. Çözümde duraklama. PKK İmralı’yı dinlemiyor, AKP’nin sözünde durmadığını söylüyor. Zaman zaman İmralı da “Şöyle olursa çözüm sona erer, böyle olursa süreç biter” diyor. PKK sürecin devamı için Cumhurbaşkanlığı seçimini bekliyor, seçim bitiyor, hiçbir adım yok, ne yazık ki, yeniden terör.

Haberin Devamı


Garip açılışlar

DAMIZLIK sığır işletmesi, süt inekçiliği tesisi, anaokulu, kafeterya, öğrenci pansiyonu, lojman, ilk ve ortaokul, spor salonu, futbol sahası. Özel kesime ait kuru kayısı işletmesi, cıvata üretimi, tekstil. Daha önce hiçbir başbakana nasip olmayan fosseptik, asfalt, alt ve üst kavşaklar, çocuk parkı açılışı geçen yıl Malatya’da Başbakan Erdoğan’a nasip oluyor. Erdoğan 93 tesis açıyor. Geçen hafta da, Davutoğlu Malatya’da 44 tesis açıyor, tesis tesis üstüne, liste hemen hemen aynı. 37 kişi ölüyor, Türkiye yanıyor, Davutoğlu Malatya’da, aynı gün Cumhurbaşkanı Erdoğan Trabzon’da 17 tesis açılışında. Erdoğan “Başbakan” olarak bu yıl Trabzon’da 21 tesisi zaten açmış bulunuyor, yine benzer, geçen hafta cabası. Malatya’da aynı projeye üç farklı isimle açılış mı isterseniz, dört yıldır eğitim veren okulu yeniden açmak mı. Türkiye savaşın eşiğinde, Cumhurbaşkanı ve Başbakan açılış törenlerinde, bir gariplik var, suyu nasılsa çıkar.

Yazarın Tüm Yazıları