Demirtaş: AKP 3.500 kişilik hile ekibi kurdu

Haberin Devamı

GÖZLERİME inanamıyorum, her partiye bol gelen bu alan, Demirtaş’a dar geliyor, hıncahınç dolu. Diyelim ki, HDP Urfa mitingi için iyi adam toplamış, HDP’nin Güneydoğu’da gücünü gösteriyor. Urfa on iki milletvekili çıkarıyor. Demirtaş’ın dünkü mitingine bakarsanız, HDP Güneydoğu’yu silip süpürüyor, AKP’nin büyük korkusu.
160-170 kilometre hızla gidiyoruz Diyarbakır’dan Urfa’ya dün, ben de Demirtaş’la aynı arabadayım, bir buçuk saatlik yolculukta sohbet bol. Demirtaş çok tartışılacak bir iddiada bulunuyor: “AKP’nin 3.500 kişilik ekip kurduğunu haberini aldım, sandıkta hile için. Bizi baraj altında tutmak için, sandıkta hileye başvurabilirler. Herkes kaygılı, oyum çalınacak diye”.
Ekip konusu ne kadar doğru diye sorduğumda: “Yakında TV’lerde açıklayacağım”.
SALDIRILAR Ekliyor: “Oysa, HDP’nin baraj altı kalması demokrasinin kaybı olur. Ben onların yerinde olsam, HDP’yi Meclis’e taşımak için elimden geleni yaparım. Türkiyeleşmiş bir HDP’nin elinden tut, saldıracağına, Meclis’e getirmeye çalış ama AKP sadece bize saldırıyor”. Saldırıyor sözcüğünün fiili karşılığı var. Demirtaş: “Bizim örgütlerimize 60 yerde saldırı var. Davutoğlu sözde Başbakan, tek laf etmiyor, CHP ve MHP de bir şey söylemiyor. HDP baraj altı kalırsa, onların da hezimetidir”.
Saldırılar ve baraj Demirtaş’ın öncelikleri arasında. “AKP kendi oylarını yükseltmek yerine, bizi baraj altında tutmaya çalışıyor, biz geçersek, en az altmış milletvekili kaybedecekler, biz daha çok AKP’den oy alıyoruz, bu Erdoğan’ı çıldırtıyor, tek hedef biziz”.
MEYDAN Miting alanına bakıyorum, geçen hafta Davutoğlu bu alanda. Şimdi resmi bilgi, “Demirtaş çok daha fazla insan toplamış, AKP mitingi bu kadar değildi”. İnsanlar coşkulu, aslında Demirtaş ne söylese, coşkulu. Her sözünü müthiş alkışla kesiyorlar. Ne de olsa burası Güneydoğu. Dört-beş yıl sonra yeniden Urfa’dayım, inanılmaz gelişmiş, metropol olma yolunda. Bir de AKP şu GAP’ın üzerine ciddiyetle gitmiş olsaydı. GAP enerjide yüzde 80 tamam, bu iyi ama sulama yüzde 20, bu kötü.

Haberin Devamı

İpler Kobani’de koptu

Haberin Devamı


-DİYARBAKIR sokaklarında kiminle konuşursanız, herkes Tayyip Erdoğan’ın 7 Ekim’de Gaziantep konuşmasından söz ediyor, Erdoğan “Kobani düştü, düşecek” diyor, Kürtleri kalbinden vuruyor. Erdoğan ile Kürtler arasında onulmaz kopuş. Kobani Kürt kenti, çok sayıda akraba, eş, dost yaşıyor orada. “Kobani düştü” sözünü, bırakın politikacıları, sokaktaki Kürtler, “Kürtlerin işi bitti, orada biz Kürtleri yalnız bırakıyoruz” diye yorumluyor. Bu birikim fazlasıyla seçime yansıyor, keskin AKP karşıtlığı inanılmaz boyutlarda.

Belediyeye ziyaret-KCK

-DİYARBAKIR Büyükşehir Belediye Başkanvekili Fırat Anlı, Erdoğan’ın Diyarbakır’a gittiğinde belediyeye ziyareti ile bağlantılı “Karşıladı, karşılamadı” polemiğini aktarıyor: “Erdoğan 2009’da bölgeye geldi, protestolarla karşılandı, üç gün sonra KCK operasyonları başladı, onu unutmadık biz. Şimdi gelmeden önce yine bize çattı, arka kapıdan paralelcileri alıyorlar diye. Yok öyle bir şey. Kaldı ki, buraya Cumhurbaşkanı olarak geliyorum diyor ama AKP için miting yapıyor, bizim en büyük rakibimiz AKP, biz de onu karşılamadık, belediyede bekledik”.


Son anket

Haberin Devamı

-ÖNCEKİ gün HDP’ye ulaşan bir anket var: AKP yüzde 44.1, CHP yüzde 27.7, MHP yüzde 14.2, HDP yüzde 12.1. Buna göre, AKP 274-280 arasında milletvekili çıkarıyor. HDP’nin barajı aşmasına rağmen.


‘AKP’liyim, HDP barajı geçsin’


-DİYARBAKIR’da bir lokanta, çevremde altı-yedi kişi, hepsi seçime endeksli. Aralarından biri: “Ben AKP’liyim, oyum yine AKP’ye, ama HDP’nin barajı geçmesini istiyorum, yoksa Türkiye önünü göremez, zaten çok gerildik, daha beterinden endişeliyim”.

Yazarın Tüm Yazıları