Türkiye geç kalıyor

2015 yılı Ermeni soykırım yalanının 100 yılı. Ermeni diyasporası bu konuda her ülkede lobi faaliyeti yapmaktadır.

Haberin Devamı

Bunun bilincinde olan Australian-Turkish Advocacy Alliance (ATA-A)”in organizasyonuyla seminer düzenleniyor.
1915 öncesi ve sonrasında neler yaşandı? 1915 olayları soykırım mıdır? Holokost/Yahudi Soykırımı ve 1915 olayları benzer midir?
Bu semineri verecek olan Tal Buenos kimdir?
Avrupa ve din tarihi konusunda Harvard Üniversitesi Teoloji Bölümü mezunudur.
Utah Üniversitesi’nde siyaset bilimi alanında doktora çalışmasını tamamlamaktadır.
Araştırmalarını soykırım kavramı ve kullanımı, Türkiye-Ermenistan ilişkileri ve İngiliz sömürgecilik tarihi üzerinde sürdürmektedir.
Son dönemde 1915 olayları ve Türk-Ermeni sorunu konusunda yazdığı makalelerle tanınmakta ve 1915 olaylarına getirdiği yeni bakış açısı da bilim camiasında ilgiyle takip edilmektedir.
Türkiye’deki yetkililer sözde Ermeni soykırımı konusunda adımlar atmakta geç kalmamalıdır. Nejat TEKİNER

Haberin Devamı

İslam dini ve Türkiye gerçeği

TOPLUMUN uzlaşı içerisinde yaşamasını sağlayan Müslümanlığa bu tür kötülüğü yapmak İslam’a ihanettir.
Ziya Gökalp’in dizeleri çok şey anlatıyor:
“Bir ülke ki, camiinde Türkçe ezan okunur.
Köylü anlar manasını namazdaki duanın.
Bir ülke ki, mektebinde Türkçe Kuran okunur,
Küçük büyük herkes bilir buyruğunu Huda’nın
Ey Türkoğlu, işte senin orasıdır vatanın.”
Doğru işleri yapanların toplumları yönetmesi dileğiyle..
Çözüm denilen süreçte AKP oy, HDP statü, ABD çıkar peşinde! Bunun için de ulus devlet ve Lozan hedefte!
O. A.

Kılıçdaroğlu’nun yanılgısı

-BUGÜN (dün) okudum ki Kılıçdaroğlu CHP’de karışıklık çıkarmak, ulusalcı grubun CHP’den ayrılmasını sağlamak için AKP, MİT’i ayarlamış, MİT CHP’ yi izliyormuş... Kara mizah!...
Sayın Kılıçdaroğlu şunu biliniz ki CHP’den ulusalcı grup senin yüzünden ayrılıyor. Sayende parti genel merkezinde mescit açılımı, topyekûn CHP milletvekillerinin hacca gitmeye hazırlanması ile tavana vuran davranışlarından, kısaca Ata’nın ilkelerinden uzaklaşmanız nedeni ile sayenizde size de, partiye de güven kalmadı.
Siz önce kendi gölgenize bakın!
Her gün partinin oy oranı sayenizde düşüyor.
Eğer ben AKP’lileşir, onun fikir ve davranışlarını benimsersem onun tabanından oy alırım diye bunları yapıyorsanız büyük yanılgı içindesiniz.
Bu davranışlar sahte, çakma... Aslı varken kimse çakmayı benimsemez.
Anlaşılıyor ki ilerdeki kendi başarısızlığınızı şimdiden bir yerlere yükleme peşindesiniz.
Hadi canım sen de!...
Oğuz TUNÇ

Haberin Devamı

MESAJ PANOSU


-YURTTAŞLAR, sizler bu haramzadelerin gözünde Ermenekli köylünün yırtık lastik ayakkabısı kadar bile değerli değilsiniz. Bütün bunlara karşın yine de oylarınızı bu yolsuzlara veriyorsanız ne diyelim ki? Her ile bir değil birkaç lastik ayakkabı fabrikası kurulsun, olsun bitsin.
Turgut KOÇAK
-ABD
emperyalizmi İslam’ı ikiye ayırmaktadır. Radikal İslam (El Kaide, El Nusra, IŞİD, Hizbullah, Taliban); bu grup, İslam’a daha yakın ama ABD düşmanıdır. Diğeri ise ılımlı İslam’dır (İhvanı Müslüm, AKP) bu grup ise, çakma İslam’dır, ABD’nin gönüllü askeridir. Bu ayrıntıya dikkat etmek gerektiğini düşünüyorum.
Mehmet PINAR
-SAYIN Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik, sansür konusunu gündeme getirenlere yanıt verirken bile sansürü yalanlamıyor, doğal kabul ediyor. Sansürü ve baskıyı olağanlaştırıyor. Siyasi ve idari ön denetimi savunuyor. Hiçbir ülkede kültür bakanı, sanat kurumlarının özerkliğine karşı tavır almaz, tiyatro sahnelerinin satılmasını görmezden gelmez.
Ercan KARATAŞ

Haberin Devamı

BİLİYOR MUSUNUZ?


-TÜRK Eğitim-Sen’in bugün Topkapı Eresin Oteli’nde, İstanbul’daki müdür kıyımı, mülakat yolsuzlukları, değiştirilen puanlar ve mülakata girmeyenlere puan verilmesi ile belgeli bir açıklama yapacağını...
-GENÇ Liderler ve Girişimciler Derneği’nin 1981 yılından bu yana düzenlediği ‘Dünyanın En Başarılı On Genci’ yarışmasının Türkiye ayağı olan ‘Türkiye’nin En Başarılı On Genci’ yarışmasını siyaset, hukuk ve kamu yönetimi alanında CHP Bursa Milletvekili Aykan Erdemir’in kazandığını...
-CHP’nin, 24 Kasım’da öğretmenlere 120 TL nöbet ücreti ödenmesi için yasa teklifinde bulunduğunu...

KUMLUCA, DOMATESLE YATIP KALKIYOR

KUMLUCA Belediye Başkanı Hayrettin Çetinkaya “Tarım müktesabatı tamamlandığında ilk olarak Kumluca AB’ye girecektir; sonra da Türkiye…” dedi. İlk dönemi MHP’de olmak üzere dört dönem Belediye Başkanı seçilen Çetinkaya’nın başarılarının duyurulması hep yerel ölçüde kalmış… Bir yıl içinde iki önemli ödülün sahibi olmuş… Avrupa İş Konseyi Uluslararası Sokrates Ödülünü-2013 (Europe Business Assembly İnternational Socrates Award) ‘en iyi şehir’ ve en iyi belediye başkanı ünvanı verilmiş kendisine… Çetinkaya, ayrıca Avrupa Kalite Araştırma Kuruluşu’nun (European Society for Quality Research) 2014 Avrupa ‘en iyi kalite uygulamaları ‘ ödülünü almış… Bu ödül, Türkiye’de bir belediye başkanına ilk defa verildi. Başkan ilk ödülü Montrö’de, diğerini de Brüksel’de almış… Kendisini kutlarken, “Bizi Avrupa keşfetti, Türkiye daha tanıyamadı… “diyerek takıldı bize.

Haberin Devamı


TEK DOMATES FUARI

Türkiye’nin ilk ve tek ürün bazlı ihtisas fuarı olan Domatexpo, aynı zamanda dünyanın tek domates fuarı kabul ediliyor. İspanya Valencia’da yapılan ise domates festivali olarak biliniyor; daha çok eğlence amaçlı… Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, bir yangın sonucu ortaya çıkan “Rhodiapolis antik kentinin kazılarını belediye olarak yapmak istediklerini “belirterek, “Tarım yanında turizmimiz de öne çıkartacağız” dedi…


EN BÜYÜK HAYIRSEVER

ANTALYA- Kumluca’nın Sarıcasu (mahallesi) köyü hudutlarında bulunan Rhodiapolis’ı ziyaret etmek istedik. Likyalılar dönemine ait bu kenti ne yazık ki vakit darlığından ziyaret edemedik. Gazeteci dostumuz Ekrem Kahraman “Abi ben sizi bizim Kumluca Tanıtım Derneği Başkanı Turgut Eken Abimizle tanıştırayım” dedi: “ Daha sonra tanıştık; bu konuda yakında iki kitabı çıkacakmış.
Turgut Eken Bey dedi ki:
“Rhodiapolis Likyalılar dönemine ait bir kenttir. Kent 1990 lı yılların sonlarında çıkan yangın ile meydana çıkmıştır. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Akdeniz üniversitesi ve Kumluca Belediyesi iş birliği ile başlatılan kazılar devam etmektedir. Kentle ilgili çok geniş bilgiler bulunmakta olup; en önemli birkaç tanesi şöyledir.
1- Opramoas: M.S.70–143 yılları arasında yaşamış çok zengin bir insan olup; iyi bir hayırseverdir. Phaselis–Patara arasında yaşayan insanlara her konuda yardım eder. Hatta Myra (Şimdiki Demre) kentinin geçirdiği depremde en çok yardım edenlerdendir.
2- Patara Meclisi’ne en çok üye veren kenttir.
3- Yörenin en iyi mimari özellikleri olan bir kenttir. Pazar yeri, su sarnıçları, Açık hava tiyatrosu, kütüphane, hastane v.s. bir şehirde olması gereken özellikler bir plan halinde yapılan bir kenttir.
4- Çeşitli Devlet büyükleri ve meşhur insanların Opramoas ile ilgili söyledikleri Taş üzerine yazılmış ve bir insan için söylenenlerin yazıldığı en büyük anıttır.
5- Hakim bir tepe üzerinde olduğundan yaz aylarında çok serin olur ve ovayı iyi görür.
6- Likyalıların tek hastanesi bu şehirdedir. Bu hastane hekim Herakleitos tarafından yaptırılmıştır.
7- Geçtiğimiz yıllarda Tefken Flarmoni Orkestrası Açık hava Tiyatrosunda iki yıl üst üste konser vermiştir.
Kazılar devam etmekte olup çok yakın zamanda turizme açılacağını düşünüyoruz.

Haberin Devamı


ACAR SÜLALESİ

Kumluca’da yaşayan Acar’ları, Kumluca’da ilkleri başaran bir aile olarak tanıttılar.
Daha 1974 yılında bölgede seracılığın namı bile duyulmamışken, dede Turgut Acar ileri görüşlülüğü sayesinde sayesinde, o dönemin Enerji Bakan Deniz Baykal’ın da yardımı ile Kumluca Sanayi Sitesi’nden denize kadar olan kısımda ‘Gavur Deresi’ni denizle buluşturmuş ve ıslah çalışması yaptırmış. Bugün Kumluca’nın en verimli sera üretim yapılan arazisi kazanılmış böylece… İkinci nesil olan İsmail Acar ve Osman Acar kardeşler, seracılık dışında iki benzin istasyonu kurmuşlar; birinde de ‘Domates Cafe’ açmışlar… AKP’li Belediye Başkanı, karşı siyasetten (CHP) olmasına karşın başkan bize orada yemek verdi. Domatesli dondurma, domatesli tatlı ile domatesli biber ve narenciye lokumu ikram edildi. Zaten restorana gelenlere ilk önce domates çorbası içiyor. Ailenin üçüncü neslini Turgut ve Tuğrul Acar bu konuda Arge çalışması yapıyorlar.
Özellikle İsmail Acar, yörük kültürünün en önemli sevdalısı ve deve güreşi otoritesi… Türkiye’de nerede bir deve güreşi yapılırsa oradaymış İsmail Bey… Bazen de orta hakemliği yapılıyormuş… Ailenin üçüncü neslini Turgut ve Tuğrul Acar temsil ediyor...
Ülkemizin adeta domatesin başkenti kabul edilen Kumluca’nın sadece bu ününün eksik olacağını düşünen üçüncü nesil, aynı restoran içerisinde oluşturdukları ARGE çalışmasıyla domatesten dondurma, domates tatlısı ve domates, biber ve narenciyeden lokum imal etmeyi başarmışlar. Restorana gelenler ilk önce domates çorbası ve domatesle ilgili ürünler ikram ediliyor.
Domates tatlısı, domates dondurması artı domates, biber, narenciye lokumu üretiyorlar..

Yazarın Tüm Yazıları